Κοινοτητα Καρακασιου >>>>>>>

Η μαλλον για να ειμαστε πιο ακριβεις οι ηγεσιες μας ειναι αυτες που εκφραζουν και αναπαραγουν την αισθητικη και ιδεολογια της πλειοψηφιας που τις επιλεγει. Οχι παντα οχι παντου (οπως βλεπουμε απο τους εκπροσωπους της κοινοτητας Ηλιοκαστρου που στιγματιζουν τετοιες συμπεριφορες )αλλα σε γενικες γραμμες ετσι εχουν τα πραγματα.

Αν σκοπευουμε να προσελκυσουμε λεφταδες (και οχι μονο)τουριστες στην επαρχια μας με τετοιες εικονες να θυμισω πως οι ευκαταστατοι Ευρωπαιοι εδω και πολλα χρονια δειχνουν μια ιδιαιτερη προσοχη σε τετοιες πρακτικες και προσωπικες συμπεριφορες.

Και δεν τα βρισκουν καθολου γοητευτικα. Αναζητουν την τοπικη φυσιογνωμια στον πολιτισμο.Την απλοτητα την συμμετοχη ολων των ηλικιων την εμπειρια το βιωμα . Και οπου τα βρισκουν γυριζουν ξανα και ξανα δυο και τρεις γενιες εχοντας βαλει βαθια στην ψυχη τους τον τοπο.Daughter and grandchild. Amorgos has been such an important place for our family. At last we could meet here after Covid. Next time hopefully the whole family. June 2022

May be an image of 2 people

Οχι το 5αστερο ξενοδοχειο.Τετοια υπαρχουν σε ολο τον πλανητη πας μια φορα (αν εχει λεφτα) και δεν ξαναπηγαινεις σε ολη την ζωη σου.Αυτα τα γραφω εχοντας γνωρισει εκατονταδες Ευρωπαιους που ερχονται αυτοι και τα παιδια (και τα εγγονια τους) στην Ελλαδα απο την δεκαετια του 1960 μεχρι σημερα. Η Ελλαδα ειναι η φυσικη της ομορφια και τα σπιτια της (οπου διασωθηκαν απο την «αναπτυξη») η αδολη φιλοξενια, ο αυθορμητισμος και η απροσποιητη ευγενια των ανθρωπων της , οι χοροι , τα φαγητα , τα τραγουδια της. Η μαγεια της. Αυτο που δεν πουλιεται και δεν αγοραζεται.Γιατι στην Ευρωπη ολα πουλιωνται. Αυτο το ξερουν οι Ευρωπαιοι δεν θα ερθουν στην Ελλαδα να το βρουν.

Μπορει η παραδοση να ειναι ροκ; Φυσικα και μπορει!Και μιας και στα πανηγυρια της Ερμιονιδας διασκεδαζουμε με τραγουδια νησιωτικα απο το Αιγαιο (οπως τα εκαναν ο Παριος και οι Κονιτοπουλαιοι ) να και μια γευση απο Αιγαιο. Χιλιαδες χρονια στα ιδια βηματα.Χωρις πυροτεχνηματα!

Για να πουμε παντως και την αλλη πλευρα δεν ξερω σε ποιο βαθμο ευθυνονται οι συμμετεχοντες για τα σκουπιδια στο εδαφος η αυτοι που μαζεψαν τα τραπεζια και καρεκλες και πεταξαν τα πλαστικα  τραπεζομαντηλα ποτηρια μπουκαλια και αλλα στην πλατεια για να τα μαζεψει ο επομενος δηλαδη η κοινοτητα.Μπορουσαν να τα βαλουν σε σακουλες υποθετω .Και κατι αλλο.Πολυ πλαστικο.Παρα πολυ πλαστικο και πανακριβα πυροτεχνηματα να τα βλεπουμε απο μακρυα.Και δεν ειναι  μονο συμβολικο αυτο που γραφω. Κυριολεκτικα πολυ πλαστικο.

No photo description available.

Η εικονα αυτη μου θυμισε (πριν απο πολλα χρονια) αιθουσα στο Πολυτεχνειο οπου συνεδριαζε η ολομελεια της Ομοσπονδιας Οικολογικων εναλλακτικων οργανωσεων στα 1990 με επιδικο αν οι δυο βουλευτες μας θα δωσουν ψηφο εμπιστοσυνης στο ΠΑΣΟΚ η θα πεσει η κυβερνηση. Οταν εγινε ενα διαλλειμμα για να ξεκουραστουν οι εκατονταδες αντιπροσωποι απο ολη την Ελλαδα επικρατουσε χαος .Σκουπιδια παντου .Με εναν αλλο αντιπροσωπο περασαμε το διαλλειμμα καθαριζοντας και τις μαυρες σακουλες τις αφησαμε μπροστα στο προεδρειο με αιτημα να διαβαστουν λιγες γραμμες.Πως «αν δεν μαθουμε να φροντιζουμε τον χωρο μας δεν μπορουμε να βαλουμε ταξη στην χωρα μας» .Το αιτημα αποριφθηκε απο το προεδρειο σαν «μη πολιτικο»και μας ειπαν πως ειχαμε πιο σοβαρα θεματα να συζητησουμε , δεν ειχαμ χρονο να χασουμε για τετοια θεματα . Μετα απο λιγο καιρο η ομοσπονδια διαλυθηκε με παταγο. Γιατι ειχε σοβαρα θεματα να συζητησει.

Γιορτη Τρυγου

Afisa-Trigos-Iliokastro-17 (1) (3)