Δυστυχως τα εξαντλημενα βιβλια του Βασιλη Λαδα  υπαρχουν (;) ακομα  σε μια ντουλαπα κλειδωμενα στο σπιτι του Κρανιδιου. Επιθυμια του ηταν τα βιβλια του να μοιραστουν στον κοσμο. >>>>>>>

 Οσο  μπορεσα πριν απο οκτω χρονια το εκανα. Τα πηγα σε βιβλιοθηκες στην Ερμιονιδα την Αργολιδα και την Αθηνα και σε φορεις καθως και σε ανθρωπους που τα ζητησαν τηλεφωνικα . Μετα τελειωσαν τα λιγα εκεινα βιβλια που ειχα στα χερια μου απο τον ανηψιο του Γιαννη Πετρου που κι αυτος εφυγε πολυ συντομα απο δυστυχημα.

Και υπαρχουν παντα ανθρωποι που παιρνουν τηλεφωνο και τα ζητουν. Δυστυχως κανενας τοπικος φορεας δεν ενδιαφερεται να γινει πραξη η τελευταια του επιθυμια και τα βιβλια σιγα σιγα θα καταστραφουν απο την υγρασια μεσα στην ντουλαπα αν αυτο δεν εχει ηδη γινει.

Υπαρχει καποιος υπευθυνος στον Δημο να σκυψει πανω απο το προβλημα; 

Ξερω τα βιβλια του Βασιλη θυμιζουν σε καποιους γογονοτα που θελουν να ξεχαστουν. Ξερω η γραφη του ειναι καποτε πολιτικα εντονη και συναισθηματικα φορτισμενη.Ομως τα τρια βιβλια του εχουν στοιχεια της τοπικης ιστοριας μοναδικα .

Στο κατω κατω ειχε βραβευθει απο τον Δημο ο Βασιλης («ενα μικρο δειγμα ευγνωμοσυνης») για την προσφορα του σε οργανα της φιλαρμονικης. Απο τοτε ολοι οι επισημοι τοπικοι φορεις τον ξεχασαν.

Οκτω χρονια χωρις τον Βασιλη . Δεν σε ξεχναμε συντροφε. Εισαι παντα μεσα μας .