Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 5+1 ΣΗΜΕΙΑ - > ΣΥΝΈΧΕΙΑ....

Γράφει η Παρασκευή (Βιβή) Σκούρτη

Πρώτη δέσμευση

αποτελεί η προστασία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας.

Η δέσμευση αυτή περιλαμβάνει αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

Το γεγονός αυτό θα αυξήσει την αγοραστική δύναμη, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων της περιοχής μας και θα τους επιτρέψει να παραμείνουν στον τόπο τους.

Παράλληλα η αποκατάσταση της πλειοψηφίας του Δημοσίου στη ΔΕΗ, έτσι ώστε να επιτρέψει στη ΔΕΗ να παίξει τον κοινωνικό της ρόλο, συγκρατώντας τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας.

Το γεγονός αυτό του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας είναι σημαντικότατο για τις επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού της περιοχής μας, που τις αναγκάζει να δοκιμάζονται να επιβιώσουν ή και να ανοίγουν μόνο ορισμένες ημέρες.

Η μείωση στο να πληρώνει την ενέργεια ο κάθε καταναλωτής, μπορεί να είναι τουλάχιστον το 50% των αυξήσεων.

Ιδιαίτερος πονοκέφαλος για την περιοχή μας αποτελεί το κόστος των καυσίμων, καθώς οδικώς και ακτοπλοϊκώς το κόστος έχει γίνει δυσβάσταχτο. Πρέπει λοιπόν να καταργηθεί ο ΕΘΚ (ειδικός φόρος κατανάλωσης) στα καύσιμα που επιβαρύνει τις μετακινήσεις κατοίκων και επισκεπτών, ιδιαίτερα των ιπταμένων από και προς Πειραιά.

Όλοι αναγκαζόμαστε να μετακινούμαστε για διάφορες υποχρεώσεις από και προς το Ναύπλιο ή τον Πειραιά-Αθήνα.

Η μείωση του ΕΦΚ θα μειώσει το κόστος μετακίνησης τουλάχιστον κατά 30%. Θα μας δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε τη μείωση του εισιτηρίου στα ιπτάμενα που ανέβηκε στα 45 περίπου ευρώ!

Η μείωση της τιμής ενέργειας και των καυσίμων, θα βοηθήσει αποφασιστικά στο κόστος καλλιέργειας, τυποποίησης και μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων της περιοχής μας.

Αλήθεια, πώς θα λειτουργήσουν τα ελαιοτριβεία με αυτό το κόστος ενέργειας τώρα που η συγκομιδή του ελαιοκάρπου βρίσκεται στην κορύφωσή του;

Πώς θα λειτουργήσουν τα συσκευαστήρια και τα ψυγεία των αγροτικών προϊόντων;

Η μείωση λοιπόν της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας και της κατάργησης του ΕΦΚ στα καύσιμα αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας για την περιοχή μας.

Απαραίτητη επίσης προϋπόθεση είναι και η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και στα βασικά είδη διατροφής. Κάτι τέτοιο θα ανεβάσει την αγοραστική δυνατότητα των καταναλωτών, αλλά και την κίνηση των καταστημάτων.

Ο ΦΠΑ είναι ένας έμμεσος, οριζόντιος, άδικος φόρος που πλήττει ιδιαίτερα τις αδύναμες, αλλά και τις μικρές επιχειρήσεις που είναι αρκετές στην περιοχή μας.

Απαιτείται λοιπόν η φορολόγηση των 4 Εταιρειών Παραγωγής Ενέργειας, (που οι 2 εξ αυτών είναι και εισαγωγείς πετρελαίου) και απόδοση των φόρων αυτών στην κοινωνία με έργα υποδομών, όπως η βελτίωση και αποκατάσταση του οδικού μας δικτύου, καθώς και η έλλειψη νερού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: