Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Παρασκευή (Βιβή ) Σκούρτη -> Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΑΧΙΑ....

 



Τα 5 + 1 σημεία των δεσμεύσεων του Προέδρου για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας, χρειάζεται να εξειδικεύονται μέσα από έναν ζωντανό διάλογο με συγκεκριμένες προτάσεις για την κάθε περιοχή, για κάθε κατηγορία εργαζομένων, για κάθε κλάδο δουλειάς.

        Έτσι θα γίνουμε πιο πιστευτοί, έτσι οι πολίτες θα αντιληφθούν ότι οι προτάσεις μας απαντούν στα προβλήματά τους, γίνονται κτήμα τους, απαιτούν την υλοποίησή τους, αποτελούν κριτήριο επιλογής της ψήφου τους.

        Αυτή την προσπάθεια ξεκίνησα εδώ και καιρό για την Ερμιονίδα στην οποία ζω, δρω και κινούμαι.

1.Έτσι λοιπόν για την ενεργειακή κρίση είναι πολύ σημαντικό δραστική μείωση των τιμών σε καύσιμα και τρόφιμα, με τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα που θα οδηγήσει και στη μείωση του κόστους μετακίνησης ανθρώπων και εμπορευμάτων από την Ερμιονίδα προς το Ναύπλιο και την Αττική.

Το κόστος της μετακίνησης για τους πολίτες είναι δυσβάσταχτο, με αποκορύφωμα το πήγαινε-έλα από τον Πειραιά σε Ερμιόνη να κοστίζει 84 ευρώ, δηλαδή ίσο με τρία μεροκάματα.

Η μη καταβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στον αγροτικό τομέα θα δώσει ανάσα στους ελαιο-καλλιεργητές και τους καλλιεργητές ροδιού και εσπεριδοειδών στην περιοχή μας.

Το ίδιο πρέπει να συμβεί και για το πετρέλαιο των ψαράδων, ώστε να τους μείνει ένα ικανοποιητικό μεροκάματο.

2. Για την ενίσχυση του εισοδήματος είναι πολύ σημαντικό η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, ώστε να μπορέσει μα μείνει η νεολαία στην περιοχή.

3. Η επιστροφή των αναδρομικών στους συνταξιούχους και η 13η σύνταξη θα τονώσουν την εμπορική κίνηση στα καταστήματα της περιοχής μιας και στην περιοχή μας έχουμε πολλούς συνταξιούχους ντόπιους και από την Αττική που επιλέγουν να μένουν στην Ερμιονίδα.

4.Η θέσπιση του αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και κατά κύριο επάγγελμα τους αγρότες που έχουν μικρό κλήρο, αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων εστίασης και τουρισμού, που είναι πολλές στην περιοχή μας.

5. Στην ίδια κατεύθυνση θα βοηθήσει και η κατάργηση του τέλους επιτιδεύματος και η ρύθμιση των χρεών στις 120 δόσεις.

6. Το κοινωνικό κράτος στην περιοχή μας είναι βαθιά άρρωστο. Η κατάργηση των νόμων Χατζηδάκη θα βοηθήσει στο να έλθει σταδιακά η νομιμότητα στους πολυάριθμους μικρούς και μεγάλους χώρους εργασίας.

Στην κατεύθυνση αυτή θα βοηθήσει και η λειτουργία του ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας) στο Κρανίδι, ιδιαίτερα την τουριστική σεζόν, ώστε να υπάρχει άμεση παρέμβαση ιδιαίτερα στα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, όπου επικρατούν συνθήκες γαλέρας.

7. Οι δομές υγείας στην περιοχή μας έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

·       Απαιτείται η δημιουργία ΤΟΜΥ στην Ερμιόνη με τουλάχιστον 3 γιατρούς ειδικοτήτων.

·       Η συμπλήρωση όλων των οργανικών κενών σε προσωπικό στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου σε πρώτη φάση και η αύξηση των οργανικών σχέσεων με νέες ειδικότητες γιατρών.

·       Άμεση η κτιριακή αποκατάσταση του συγκροτήματος και απόκτηση της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής.

·       Δημιουργία παραρτήματος ΕΚΑΒ ώστε να αντιμετωπίζονται οι διακομηδές προς Ναύπλιο-Άργος και Αττική όλο το χρόνο και ιδιαίτερα του καλοκαιρινούς μήνες.

8. Πολύ σημαντικό για τη δημόσια και δωρεάν παιδεία της περιοχής μας είναι η κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων σε Α/βάθμια και Β/θμια εκπαίδευση, βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής.

·       Ίδρυση νυχτερινού Γενικού Λυκείου στο Κρανίδι

9. Εκπόνηση γενναίου Προγράμματος προσβασιμότητας των ΑΜεα στα δημόσια κτίρια.

10. Σε ότι αφορά την παραγωγική ανασυγκρότηση ζωτικής σημασίας είναι η έλευση του νερού από τον Ανάβαλο.

11. Η ενεργειακή αναβάθμιση μέσα από Προγράμματα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής μας.

12. Ειδικό Πρόγραμμα ανακατασκευής των κατοικιών του παραδοσιακού οικισμού Ερμιόνης και Κρανιδίου και ανάδειξή του.

13. Διερεύνηση της δυνατότητας ίδρυσης δημοσίου ΙΕΚ στο Κρανίδι με κατεύθυνση τουριστικά και επαγγέλματα αγροκτηνοτροφικής παραγωγής.

14. Ανάδειξη και ενοποίηση των αρχαιοτήτων, ώστε η Ερμιονίδα να αποτελεί τόπο αρχαιολογικού τουρισμού.

15. Το ισχυρό δημοκρατικό κράτος

αποτελεί μεγάλη ανάγκη για την περιοχή της Ερμιονίδας, όπως αυτό εκφράζεται από τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών του οι οποίες σήμερα είναι ανύπαρκτες.

Εκτός του Κέντρου Υγείας, απομένει το υποστελεχωμένο της ΕΛΛΑΣ στο Κρανίδι, το οποίο εξ αντικειμένου δεν μπορεί να ασχοληθεί με το οργανωμένο έγκλημα της περιοχής που αφορά κυρίως το εμπόριο της γης, την καταπάτηση κάθε πολεοδομικής διάταξης και του εμπορίου των ανθρώπων και των ναρκωτικών ουσιών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η διακίνηση ανθρώπων στην περιοχή μας είχε ξεκινήσει πριν το ογκούμενο κύμα της έλευσης μεταναστών.

        Παραμένουν επίσης τα υποστελεχωμένα Λιμενικά τμήματα, τα οποία δεν είναι σε θέση ούτε καν να παραβρίσκονται στον κατάπλουν ή απόπλουν των πλοίων της γραμμής, πόσο μάλλον να ελέγχουν το κλείσιμο των ακτών, την ανέγερση κτιρίων δίπλα στο κύμα και την είσοδο των μεταναστών.

16. Είναι απαραίτητη η δημοκρατική λειτουργία του Δήμου που η Αλτ-ράιτ Δημοτική Αρχή τρομοκρατεί και σέρνει στα δικαστήρια όποιον εργαζόμενο και πολίτη διεκδικεί τα δικαιώματά του ή ασκεί κριτική, με αποκορύφωμα την επίσκεψη του Προέδρου της ΠΟΕ ΟΤΑ στο γκαράζ του Δήμου να υποδέχεται το περιπολικό της Αστυνομίας μετά από κλίση του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου.

17. Ιδιαίτερο είναι το πρόβλημα της εξεύρεσης στέγης στην περιοχή μας. Τα ενοίκια είναι απλησίαστα και είναι σημαντικό να δοθεί επιδότηση στα μονοπρόσωπα νοικοκυριά και στα νέα ζευγάρια, που θα αποτελέσει κίνητρο να μείνουν στην περιοχή.

18. Τέλος είναι πολύ σημαντικό η ένταξη των μεταναστών στην κοινωνία. Πολλοί από αυτούς διαμένουν πάνω από 20 χρόνια στην περιοχή και καλό είναι να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια.

Οι μετανάστες είναι βασικός μοχλός της οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή μας.

19. Για την ανασυγκρότηση της Ερμιονίδας βασικό ρόλο θα παίξει η ριζική αποκατάσταση του οδικού δικτύου και σε πολλές περιπτώσεις η επαναχάραξη.

        Αυτές είναι κάποιες προτάσεις που συνεχώς εμπλουτίζω σ’ έναν διάλογο με τους πολίτες, με στόχο να αντιληφθούν ποιος μπορεί να τις υλοποιήσει και ποιος όχι.

Και αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΑΧΙΑ

Παρασκευή (Βιβή) Σκούρτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: