Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Βιβή Σκούρτη (Ενεργή πολίτισσα) με παρρησία στις Δημόσιες υποθέσεις !! - > Θέλω δε να πω σε όλους τους συμπολίτες μας να έχουν το θάρρος και να καταγγέλλουν οτιδήποτε παράνομο...

 

Το ενδιαφέρον μας για την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή μας συνεχίζεται

          Είναι γνωστό σε αρκετούς πολίτες της Ερμιόνης και σε επαγγελματίες ψαράδες, ότι τους τελευταίους δύο μήνες  τρία σκάφη εκ των οποίων το ένα δεν διέθετε διακριτικά, ψάρευαν ολοθούρια, διαπράττοντας σειρά αδικημάτων σε βάρος του θαλάσσιου περιβάλλοντος, αλλά και της νομοθεσίας περί αλιείας.


          Η παρατήρησή μας, αλλά και οι πληροφορίες που για ευνόητους λόγους δεν ήθελαν οι ίδιοι να κάνουν καταγγελία, προχωρήσαμε σε επανειλημμένες καταγγελίες προς το τμήμα του Λιμενικού Σώματος Ερμιόνης, της Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπως αποδεικνύει και το έγγραφο που αναρτάμε.

Παραθέτω την αναφορά μου στις αρμόδιες υπηρεσίες 

Ερμιόνη 7-1-2023

Προς

Τμήμα Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Ερμιόνης 

Την περίοδο των εορτών και συγκεκριμένα ανήμερα των Χριστουγέννων, σας έκανα καταγγελία που αφορούσε την αλίευση ολοθούριου στην περιοχή της δικαιοδοσίας σας, από δύο αλιευτικά σκάφη άγνωστα σε εμένα.

          Όπως πληροφορήθηκα προβήκατε σε σύλληψη τους ενός εκ των δύο σκαφών, το δε δεύτερο το οποίο σημειωτέον ήταν χωρίς διακριτικά (τη φωτογραφία του οποίου σας προσκομίζω), ελλιμενίζετο στο λιμάνι της Ερμιόνης.

          Σας ζητώ να με πληροφορήσετε για το αποτέλεσμα από την έρευνα του ενός σκάφους, του πληρώματός του και σε ποιες επιπλέον ενέργειες προβήκατε σε βάρος του δεύτερου αλιευτικού σκάφους, που στερείτο διακριτικά.

                             Παρασκευή (Βιβή) Δημ. Σκούρτη

                                      Τηλ. Επικοινωνίας: 6946197869

Η Απάντηση από την αρμόδια Λιμενική αρχή 


          Μετά από ενέργειες του Λιμενικού Σώματος, πάρθηκαν μέτρα και επιβλήθηκαν οι ποινές που ορίζει ο νόμος.

Ωστόσο τα ερωτήματα παραμένουν προς τη Δημοτική Αρχή και προς το Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας, παραμένουν και είναι τα παρακάτω:

1.   Δεν αντελήφθησαν την παράνομη δραστηριότητα των σκαφών αυτών, ώστε να κινηθούν αυτεπάγγελτα όπως ο νόμος ορίζει, με βάση τις αρμοδιότητές της;

2.   Τα σκάφη αυτά πλήρωσαν τέλη ελλιμενισμού ή όχι;

3.   Πώς δικαιολογεί το Λιμενικό Ταμείο και το Λιμενικό Τμήμα την ύπαρξη σκαφών χωρίς διακριτικά (και δεν είναι η πρώτη φορά) μέσα στο λιμάνι της Ερμιόνης;

Εμείς θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε το περιβάλλον απ’ όλους εκείνους που το καταστρέφουν.

Θέλω δε να πω σε όλους τους συμπολίτες μας να έχουν το θάρρος και να καταγγέλλουν οτιδήποτε παράνομο συμβαίνει στη στεριά και ιδιαίτερα στη θάλασσα της περιοχής μας, καθώς δεν υπάρχουν πια περιθώρια ανοχής.

Τότε μόνο θα υπάρχουν αποτελέσματα.


                   Παρασκευή (Βιβή) Σκούρτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: