Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Παρασκευή (Βιβή) Σκούρτη Υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Αργολίδας για την κοινωνική, επαγγελματική και πολιτική της διαδρομή, στο διάβα της πολυκύμαντης, ενεργής της δράσης…

 


Αν και στη μικρή μας κοινωνία, αλλά και στην ευρύτερη της Αργολίδας  οι περισσότεροι γνωριζόμαστε, θεωρώ σκόπιμο και με πολύ σεβασμό σε όλες τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες, να καταθέσω λίγα λόγια για την πορεία μου στον κοινωνικό, επαγγελματικό και πολιτικό μου βίο, αλλά και γενικότερα στη ζωή.

Έτσι παραθέτω δημόσια το Βιογραφικό μου σημείωμα:

Η Παρασκευή (Βιβή) Σκούρτη γεννήθηκε στην Ερμιόνη. Φοίτησε στο Γυμνάσιο Κρανιδίου και τελείωσε το Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων Πειραιά.

 Σπούδασε Νηπιαγωγός στη Σχολή Νηπιαγωγών Καλλιθέας.

Μετεκπαιδεύτηκε στη ΣΕΛΔΕ και στο Μαράσλειο Διδασκαλείο.

Φοίτησε στο Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Υπηρέτησε ως Νηπιαγωγός στα Νηπιαγωγεία  Νέας Επιδαύρου, Αγίου Δημητρίου,  Ηλιοκάστρου,  Θερμησίας,  Ερμιόνης και στη συνέχεια  για εννέα χρόνια ως Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Νομού Κυκλάδων.

Δίδαξε σε πολλά Προγράμματα επιμόρφωσης Νηπιαγωγών, αλλά και άλλων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.

 Έχει γράψει και δημοσιεύσει εργασίες και άρθρα για τη Διδακτική στην Προσχολική Αγωγή.

Υπήρξε Κοινοτική Σύμβουλος στην Ερμιόνη και Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στον πρώην Δήμο της Ερμιόνης.

Το 1019 ήταν υποψήφια στις εκλογές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Εντάχθηκε στις γραμμές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ από το 1975. Με τη διάσπαση προσχώρησε στον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου και συνεχίζει  μέχρι σήμερα μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ  ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

      Είναι μέλος της Ένωσης Συγγραφέων, Λογοτεχνών, Αργολίδας (Ε.Σ.Λ.Α.), Πρόεδρος της «ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ» και εκδότρια του περιοδικού "Στην Ερμιόνη...άλλοτε και τώρα" και έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες αναφορικά με τον πολιτισμό, την ιστορία και τη λαογραφία της ιδιαίτερης πατρίδας της με τους παρακάτω τίτλους:

 «Οι σφουγγαράδες της Ερμιόνης»,

 «Σ’ εκείνους που έκτισαν την Ερμιόνη»,

 «Η μουσικοχορευτική παράδοση της Ερμιόνης». 

Επίσης αρθογραφεί στο Μηνιαίο Περιοδικό Saronicmagazine και πρόσφατα συμμετέχει σε Προγράμματα στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, μέσα από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Ήταν και παραμένει ενεργή πολίτης με αδιάλειπτη παρουσία στην πολιτιστική και πολιτική ζωή του τόπου της, με συμμετοχή στα κοινά και με εκπαιδευτική προσφορά στα σχολεία, στο Μουσείο παιχνιδιών της Ερμιόνης, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο (ΙΛΜΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: