Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Αναθυμήσεις με ιστορικά, νοσταλγικά, φωτογραφικά ντοκουμέντα!

Από την Εταιρεία Μελετών Ερμιονιδας 


~ΑΝΑΘΥΜΗΣΕΙΣ~

Με την Βιβή Σκούρτη,

Πρόεδρος της Εταιρείας Μελετών Ερμιονίδος (ΕΜΕ)

Η επέτειος της εθνικής γιορτής, της 25ης Μαρτίου πλησιάζει κι εμείς τιμώντας την, συλλέξαμε φωτογραφίες από τη διοργάνωση και συμμετοχή των παιδιών των σχολικών χρόνων της πατρίδας μας.

============================================================================================================================

Αναθυμήσεις λοιπόν, από το «μητρώο» 

της ασπρόμαυρης χάρτινης αιωνιότητας!!!



Οι σχολικές γιορτές αποτελούσαν και αποτελούν θεσμό με παιδαγωγική και πολιτιστική αξία, καθώς προσφέρεται η δυνατότητα σε όλη την κοινότητα (παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς) να συμμετέχουν σ’ ένα γεγονός που καλλιεργεί τη δημιουργική έκφραση και τις ιδιαίτερες ικανότητες των εμπλεκομένων, να καλλιεργεί την αισθητική, να ευαισθητοποιεί σε ιστορικά θέματα, να συμβάλει στην απόκτηση πολιτιστικών αξιών, να ενδυναμώνει τις παραδοσιακές αξίες, να διευκολύνει στην κοινωνικοποίηση.


Οι διασωθείσες φωτογραφίες από τις σχολικές εκδηλώσεις είναι και αυτές μέρος της πλούσιας πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης μας, μια επίπονη και επίμονη προσπάθεια των μελών της ΕΜΕ.


Αυτές οι σχολικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις φιλοξενούνταν σε δυο πολύτιμους χώρους. Στο σχολείο του Συγγρού-Πολιτιστικό Κέντρο και στον κινηματογράφο ΣΙΝΕ ΠΑΡΙ. Ένα Πολιτιστικό Κέντρο, μία πνευματική Εστία, που χειμώνα - καλοκαίρι πραγματοποιούνταν ομιλίες, εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, καλλιτεχνικές εκθέσεις, συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις συμπεριλαμβανομένων και των εκδηλώσεων του τοπικού μαθητικού κοινού.



Να, αυτό που θα πρέπει να έχει στο νου της κάθε Δημοτική Αρχή, κάθε Δημοτικός Σύμβουλος όταν αποφασίζει την έγκριση κονδυλίων, για φρεσκάρισμα, συντήρηση, επίπλωση, ευπρεπισμό, κάθε αρχιτέκτονας που θα σχεδιάσει, κάθε δημότης που θα το χαρεί. Να πορεύεται με πρακτικό μυαλό, με έγνοια, με σχεδιασμό, με όραμα και πάθος.

Ευτυχώς, η ανακαίνιση του Πολιτιστικού μας Κέντρου-Σχολείο Συγγρού πραγματοποιήθηκε επί θητείας ως Δημάρχου του Δημήτρη Καμιζή και σώθηκε από τη φθορά του χρόνου, σε αντίθεση με το Καποδιστριακό, ένα ιστορικό κτίριο, που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης υπό παραίτηση και διάλυση.

Παλαιότερα είχαμε την τύχη να έχουμε και τον Κινηματογράφο, που κάλυπτε τις ανάγκες για μεγάλες και μικρές πολιτιστικές δραστηριότητες. Πώς να παραβλέψει κανείς την τεράστια συνεισφορά του στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης μας; 

Επί των ημερών μας ο Κινηματογράφος του Μήτσου Πάλλη (Παλαιού) και αργότερα του Αντώνη, ήταν το Πολιτιστικό μας Κέντρο που το χαιρόταν κάθε πολίτης, κάθε σύλλογος, κάθε σχολική μονάδα. Οι ιδιοκτήτες του τον προσέφεραν απλόχερα, χωρίς δισταγμό και εκεί πραγματοποιήθηκαν πλήθος θεατρικών παραστάσεων, πολιτιστικών και σχολικών εκδηλώσεων, ομιλίες, διαλέξεις, συγκεντρώσεις, γιορτές, κινηματογραφική λέσχη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: