Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Δεν απαντά η δημοτική αρχή στις αγωνιώδεις ενημερώσεις για το σοβαρό πρόβλημα των κατοίκων του οικισμού "Δάρδιζα" Ερμιόνης ..


E-MAIL στο BLOG

ΑΓΕΛΗ αδέσποτων μεγάλων σκύλων της παραλίας Δαρδιζας Ερμιονίδας


https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif

Κύριε Δήμαρχε και λοιποί παράγοντες του δήμου Ερμιονίδος,

Σας γράφω αυτή την επιστολή σε συνέχεια στα υπ’αριθμ. 3854/23-05-2022, 5489/5421/11-07-2022 σχετικά αιτήματά μου που αφορουν στην αγέλη των μεγαλων σκύλων της παραλίας της Δαρδιζας..

Επειδή δεν έλαβα καμμία απάντηση ούτε είδα καμμία αντίδραση απο το δήμο...ίσως να μην έφτασε ή τέθηκε καν υπ’όψιν σας, να μην ασχοληθήκατε ακόμη, να μην το αξιολογήσατε ή και να αδιαφορήσατε, γι’αυτό απευθύνομαι και πάλι σε σας. >>>>>>>

Εξακολουθώ να είμαι κάτοικος της Δαρδιζας Ερμιόνης κοντά στην υποβαθμισμένη υπέροχη παραλία με την πλατεία που εχει γίνει το υπαίθριο αυθαίρετο κυνοτροφείο. Με τη δική σας ανοχή, συμπαράσταση υποθέτω και παροχή τροφής όλοι οι αυτοαποκαλούμενοι φιλόζωοι έρχονται και ταϊζουν τα αδέσποτα μεγάλα επικίνδυνα σκυλιά που αφοδεύουν σε όλη την παραλία και τον γύρω τόπο και κλαίνε, τσακώνονται και γαυγίζουν ασταμάτητα όλη τη νύχτα, ερχόμενα επάνω στίς αυλές των σπιτιών μας.

Αποτέλεσμα .... να μη μπορούμε ούτε τα παιδια και τα εγγόνια μας ν’αφήσουμε έξω να παίξουν μόνα τους, ούτε να κοιμηθούμε, ούτε να κολυμπήσουμε, ούτε ν’αφήσουμε τα σκουπίδια μας στους κάδους, ούτε να χρησιμοποιήσουμε ποδήλατο φοβούμενοι για τη σωματική μας ακαιρεότητα.

Δεν σας κατηγορώ για ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ αλλά για ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ. Γιατι εσείς, όπως και αυτοι που τα ταϊζουν δεν ενοχλούνται απο τη βρώμα το θόρυβο και τον κίνδυνο, γιατι δεν κατοικουν στη Δαρδιζα αλλα έρχονται απο πολυ μακρια απο το Πορτο Χέλι τη Θερμησία το Κρανίδι και αλλού.

Εάν ΔΕΝ τα ταϊζαν αυτοι οι ανεγκέφαλοι ασυνείδητοι πολιτες που έχουν κατασκευάσει και μόνιμη ταϊστρα που εσείς επιτρέπετε να υπάρχει ακόμη, τα σκυλιά αυτά  1) θα σκόρπιζαν σε διάφορα άλλα μέρη κατα ‘μόνας’ και δεν θα έφτιαχναν επικίνδυνη ΑΓΕΛΗ στο συγκεκριμένο κατοικημένο τόπο και  2) δεν θα παιρνούσε ο τυχαίος και θα παρατούσε και το δικό του ανεπιθύμητο οικόσιτο σκύλο ή γάτα.

 

Ενδεικτικά ακόμα δύο προσφατα περιστατικά: Λαμία: Αδέσποτα σκυλιά επιτέθηκαν σε περαστικούς - Στο νοσοκομείο ο ένας με πληγές από δαγκωματιές https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/lamia-adespota-skylia-epitethikan-se-perastikous-sto-nosokomeio-o-enas-me-pliges-apo-dagkomaties/3753004/ 

Βόλος: Επίθεση από αγέλη αδέσποτων σκύλων σε μητέρα και 3χρονο παιδί https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/volos-epithesi-apo-ageli-adespoton-skylon-se-mitera-kai-3xrono-paidi/3713025/

 

Πού είναι το καταφύγιο που θα κατασκευάζατε το Φθινόπωρο του 2022 σύμφωνα με το νόμο ως οι κύριοι υπεύθυνοι? Θα περάσουμε άλλο ένα καλοκαίρι με αυτές τις συνθήκες?  Γιατι μας κοροίδεύετε ? Ποτέ δεν μπήκατε στον κόπο να μου απαντήσετε στα γραμματά μου που επισυνάπτονται παρακάτω ... Γιατί ?

Ισως ο εισαγγελέας Ναυπλίου, ο συνήγορος του πολιτη τα καναλια και οι εφημερίδες είναι μονόδρομος για εμας.

Για πολλοστή φορά ευχαριστούμε πολύ και προσδοκούμε για κάποια απάντησή σας όσον αφορα στις προθέσεις σας και το σχεδιό σας για την άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης.

Αλήθεια ο αστεγος που εχει κατασκηνώσει στην παραλια απο το καλοκαιρι 2022 εχει ελεγχθει και ειναι νομιμα εκει ή ουτε αυτο εχει πεσει στην αντιληψή σας και δεν ειναι αρμοδιοτητα του δήμου?

 

Φιλία Σύρρου 6977999290 Αναλύτρια συστημάτων πληροφορικής

Γεωργιος Σερβετιάδης 6944305709 Πολιτικός Μηχανικός

emailfiliasyrou11@outlook.com

 

FromFilia Syrou [mailto:filiasyrou11@outlook.com]
SentTuesdayOctober 18, 2022 11:54 AM
Toprotokolo.ermionida@gmail.comkaranikolaaik@gmail.com
Ccpasialisbasil@gmail.comstamdamalitis@gmail.comargolida@otenet.grkranidi1@otenet.grm.ermionidas@gmail.com; 'ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕΡΒΕΤΙΑΔΗΣ'; 'Filia Syrou'
SubjectRE: έως και 15 αδέσποτα μεγάλα σκυλια στη παραλία Δαρδιζας Αργολίδος

 

Κύριε Δήμαρχε και λοιποί αρμόδιοι,

Δεν παει άλλο αυτο ειναι εφιαλτης με τα σκυλιά κάθε νύχτα. Ποιός δημιούργησε αυτή την κατάσταση και τη συντηρεί εις βάρος των κατοίκων της Δάρδιζας? Δεν ειναι δυνατόν η πολιτεία να μην μπορει να κάνει κατι γι’αυτό.

Επειδή δεν έλαβα καμμία απάντηση στα υπ’αριθμ. 3854/23-05-2022, 5489/5421/11-07-2022 αιτήματά μου ούτε είδα καμμία αντίδραση απο το δήμο...ίσως να μην έφτασε ή τέθηκε καν υπ’όψιν σας, να μην ασχοληθήκατε, να μην το αξιολογήσατε γι’αυτό απευθύνομαι πάλι σε σας. Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς οι κάτοικοι αυτής της τόσο υποβαθμισμένης και επικίνδυνης περιοχής λόγω της αγέλης των μεγάλων σκύλων? Να πάμε στο συνήγορο του πολίτη, στην εισαγγελία Ναυπλίου ή να καταφύγουμε στις εφημερίδες και στην τηλεόραση για βοήθεια? Σύμφωνα με το νόμο έχετε επιδοτηθεί για ανεύρεση ειδικού χώρου και μεταφορά των 10+ σκύλων της παραλίας Δαρδιζας που έχουν αφεθεί να αυξάνονται και πληθύνονται ανεξέλενγκτα και ανεμβολίαστα στη Δάρδιζα Αργολίδος και έχουν καταλάβει το χωριό κάνοντας τη ζωή μας αβίοτη 14 μήνες τώρα, γαβγίζοντας ακατάπαυστα μέρα και νύχτα.

Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος να μας απαντήσει με πράξεις ή εστω με λόγια? Τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά στην διαχειρηση της επικινδυνης αγέλης σκύλων κύριοι αρμόδιοι του δήμου Κρανιδίου ή ακόμη ισχυρίζεστε ότι δεν είδατε και δεν ξέρετε τιποτε παρά μόνο την επιδότηση προσπαθείτε να καρπωθείτε και να διασπαθίσετε κάνοντας δήθεν 5μελείς άβουλες επιτροπές?

Ακούστηκε οτι λύσατε τη συμφωνία με την εταιρία περισυλλογής σκύλων. Ισχυρίζονται οτι δεν μπορούν να τα πιάσουν διότι σιτίζονται καθημερινά και δεν είναι πεινασμένα. Αστεία δικαιολογία...άρα δεν ειναι ικανοί και καλώς κάνατε και λύσατε τη συμφωνία. Αλλα πιο είναι το επόμενό σας βήμα σε αυτό το θέμα? Είπατε οτι προσλάβατε κτηνίατρο ... και εδώ ποιά είναι η συνέχεια για στείρωση, εμβολιασμούς, αποπαρασίτωση κλπ.

Υφίσταται ακόμη η 5μελής επιτροπή ή διαλύθηκε, γιατί απο πεπραγμένα και υλοποίηση προγράμματος εμείς οι κάτοικοι δεν είδαμε τίποτε. Αναρωτιέμαι και επιβεβαιώνομαι δυστυχώς οτι τα όσα κάνατε μέχρι τώρα ήταν τυπικά και μόνο τυπικά για να καλύψετε την υποχρέωσή σας έναντι του νόμου .... Αν αδυνατείτε κύριοι να κάνετε κάτι μην ασχολείστε με τα κοινά δεν σας χρειαζόμαστε, ποιος είναι αλήθεια ο ρόλος σας στο δήμο?

Τα περιστατικά στην Κορινθία , στην Καλαμάτα και αλλού δεν σας ευαισθητοποίησαν? Τόσες επιθέσεις αδέσποτων σκύλων σε ποδηλάτες και μοτοσυκλετιστές στο παρελθόν και πριν μερικές ημέρες εδω στην παραλια της Δαρδιζας απο τη συγκεκριμένη αγέλη με τραυματισμο δεν σας ανησύχησαν?

https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/8926375/korinthia-pos-palepse-o-50chronos-me-tin-ageli-skylon-baba-nomiza-oti-tha-se-chaso-eipe-o-gios-tou 

 

https://www.protothema.gr/greece/article/1284186/kalamata-fovithika-gia-ti-zoi-mou-me-katasparaxan-leei-i-34hroni-pou-dehthike-epithesi-skulon-stin-kalamata/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery 

 

Τι χειρότερο περιμένετε να γίνει κύριε Δήμαρχε και λοιποί? Απορούμε με τόση απάθεια και απραξία.

 

Ευχαριστούμε πολύ και προσδοκούμε για κάποια απάντησή σας όσον αφορα στις προθεσεις σας και το σχεδιό σας για την άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης

 

Φιλία Σύρρου 6977999290 Αναλύτρια συστημάτων πληροφορικής

Γεωργιος Σερβετιάδης 6944305709 Πολιτικός Μηχανικός

emailfiliasyrou11@outlook.com

 

FromFilia Syrou [mailto:filiasyrou11@outlook.com]
SentSundayJuly 10, 2022 3:42 PM
Toprotokolo.ermionida@gmail.comkaranikolaaik@gmail.com
Ccpasialisbasil@gmail.comstamdamalitis@gmail.comargolida@otenet.grkranidi1@otenet.grm.ermionidas@gmail.com; 'ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕΡΒΕΤΙΑΔΗΣ'; 'Filia Syrou'
SubjectRE: έως και 15 αδέσποτα μεγάλα σκυλια στη παραλία Δαρδιζας Αργολίδος

 

Ευχαριστώ που με προσκαλέσατε και μου δώσατε την δυνατότητα να εκφράσω το πρόβλημα με τα σκυλιά στη Δάρδιζα στο συμβούλιο της πενταμελούς επιτροπής στις 05/07/2022. Χάρηκα που ενημερώθηκα και είδα οτι ο δήμος απο την πλευρά του κάνει φιλότιμες προσπάθειες να εφαρμόσει το νόμο Ν. 4830/2021 (ΦΕΚ 169/Α’) . Απογοητεύτηκα όμως γιατί διαπίστωσα οτι ίσως αντί ο δήμος να έχει σύμμαχο τους ανθρώπους της φιλοζωικής, τους έχει απέναντι και αποτελούν εμπόδιο στις προσπάθειές του.

 

Αρχίζω δε να σκέπτομαι οτι ένα τέτοιο πρωτόγνωρο πρόβλημα δεν δημιουργείται τυχαία απο μόνο του από το Φθινόπωρο του 2021 μέχρι την αρχή της Ανοιξης του 2022, μέσα στον αστικό ιστό. Δέκα πέντε (15) σκυλιά μεγάλα και όπως ισχυρίζονται απο τη φιλοζωική, μερικά τα οποία γνωρίζουν πολύ καλά να είναι και στειρωμένα απο αυτούς, να συγκεντρώθηκαν στην ίδια τοποθεσία απο το πουθενά ! Αυτό ειναι ένα ηθελημένα κατασκευασμένο υπαίθριο ανεξέλεγκτο κυνοτροφείο με ανθρώπινη υποστήριξη. Η τροφή παρέχεται δωρεάν απο το δήμο και κάποιοι άνθρωποι αυτοαποκαλούμενοι φιλόζωοι και οι οποίοι δεν κατοικούν στην πόλη μας, υποβιβάζουν τις ζωές μας, δυναμιτίζουν την καθημερινότητά μας, καταστρέφουν την τοπική επιχειρηματικότητα, βάζουν σε κινδυνο την υγεία μας και την ευζωία μας.

 

Κάποια δε άτομα φιλοζωικής οργάνωσης ήρθαν στο συμβούλιο με απίθανες ιδέες, όπως συγκεκριμένα να πάρουμε εμεις οι κάτοικοι τα σκυλιά στο σπίτι μας ή να παραχωρήσουμε κάποιο απο τα κτηματά μας. Αν δεν μας αρέσει δε να μένουμε και να συμβιώνουμε με τα σκυλιά, τα περιτώματά τους και τα ολονύκτια αλυχτήματά τους, να πάμε να μείνουμε σε άλλη χώρα όπου δεν υπάρχουν αδέσποτα. Καμμία σχέση με την κοινή λογικη, παραλογισμός και αναίδεια, παντελής έλλειψη σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα του κάθε πολίτη. Ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα, ο νοών νοείτω, και δεν θέλω να επεκταθώ άλλο.

 

Απευθύνομαι στους Ελληνες της τοπικής αυτοδιοίκησης που καλούνται και θέλουν και είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν τους νόμους του Ελληνικού κράτους.

Οι εκπρόσωποι του δήμου έδειξαν οτι γνωρίζουν και κατανοούν το πρόβλημα των κατοίκων της Δάρδιζας και θέλουν να δώσουν λύση ώς ορίζει ο νόμος που τους καθιστά υπεύθυνους.

Ο κ. Πιτσάς εκφράζοντας και την άποψη του κ. Δημαράκη, και ο κ. Δημαράκης ήρθαν στο συμβούλιο με σοβαρά μέτρα και αποφάσεις, όπως: 

-        Τη σύναψη συμφωνίας με ιδιώτη  Κα Καψάλα με τεχνικη έκθεση για να προβούν στο πρώτο υποχρεωτικό βήμα του νόμου 4830/2021 (ΦΕΚ 169/Α’) Αρθρο 10 την άμεση περισυλλογή ΟΛΩΝ των σκύλων

-        Τη σύναψη σύμβασης με ιδιώτη κτηνίατρο για στειρώσεις, αποπαρασιτώσεις, εμβολιασμούς, ηλεκτρονική σήμανση και λοιπές κτηνιατρικές πράξεις που χρειάζονται

-        Την οργάνωση και κατασκευή του καταφυγίου σε μή κατοικημένη περιοχη μεταξύ Θερμησίας και Ηλιοκάστρου, για οριστική λύση του προβλήματος

 

Παρακαλούμε θερμά και ευχόμαστε να εφαρμόσουν οι εκπρόσωποι του δήμου άμεσα τα ανωτέρω.

Επειδή η επαρχιακή οδός Ερμιόνης-Γαλατάς είναι αυτοκινητόδρομος ταχείας κυκλοφορίας και ο χώρος στο ύψος της παραλίας ειναι χώρος όπου συγκεντρώνονται και υπάρχουν σκουπίδια, παρακαλούμε θερμά να μην επιστρέψετε, όπως ακριβώς ορίζει και ο νόμος, τα αδέσποτα σκυλιά στο χώρο αυτό κατα το μεσοδιάστημα της κατασκευής του καταφυγίου.

 

Δευκρινίζω οτι με το αίτημά μου και παράκληση με αριθμό πρωτοκόλου 3854/23-05-2022 και με το παρόν email μου, δεν απευθύνομαι σε καμμία φιλοζωική οργάνωση αλλά όπως ειναι ευκόλως κατανοητό, στους εκπροσώπους του Ελληνικού κράτους δηλαδή τον οικείο δήμο.

 

Ευχαριστούμε πολύ

Φιλία Σύρρου 6977999290 Αναλύτρια συστημάτων πληροφορικής

Γεωργιος Σερβετιάδης 6944305709 Πολιτικός Μηχανικός

emailfiliasyrou11@outlook.com

 

FromFilia Syrou [mailto:filiasyrou11@outlook.com]
SentMondayJuly 4, 2022 12:33 AM
Toprotokolo.ermionida@gmail.com
Ccpasialisbasil@gmail.comstamdamalitis@gmail.comargolida@otenet.grkranidi1@otenet.grm.ermionidas@gmail.com; 'Filia Syrou'; 'ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕΡΒΕΤΙΑΔΗΣ'
SubjectFW: έως και 15 αδέσποτα μεγάλα σκυλια στη παραλία Δαρδιζας Αργολίδος
ImportanceHigh

 

Απευθυνόμαστε προς το Δήμαρχο και το τοπικο διοικητικο συμβουλιο και στην πολιτικη προστασια του δήμου Ερμιονιδας.

Θελω να αναφερθω στο επισυναπτόμενο παρακάτω αιτημά μου με Αριθμό πρωτοκόλου 3854/23-05-2022 στο οποίο δυστυχώς δεν λάβαμε καμμία απάντηση εως τώρα (γραπτή ή προφορική) απο κανέναν αρμόδιο της τοπικης αυτοδιήκησης.

Αφορά στα άγρια μεγάλα αδέσποτα σκυλιά της Δάρδιζας τα οποια κατακλύζουν τον επαρχιακό δρόμο και την παραλία μεχρι τα σπίτια μας.

Ο κίνδυνος υπάρχει και το δυστυχημα ειναι αναμενομενο και νομικα θα θεωρηθείτε υπεύθυνοι εφ’οσον η κατάσταση αυτή ειναι απο πολυ καιρο εις γνώσην σας και δεν εχετε ακομη λάβει κανενα μετρο.

Ηδη, προ δυο ημερών, αυτοκίνητο παρέσυρε και σκοτωσε μεγάλο σκυλο μπροστα στην καντίνα κι απο τυχη η απώλεια περοριστηκε στο θανατο του σκυλου και οχι και σε ανθρωπινη ζωή, οδηγου ή πεζου.

Παρακαλουμε πολυ ενημερώστε μας εαν εχετε προγραμματίσει ή δρομολογήσει καποια μετρα ως οφειλετε βαση του Ν. 4830/2021 (ΦΕΚ 169/Α’) και όπως εχει διαβεβαιωσει ο υπουργός κ. Στέλιος Πέτσας εχει εγκριθει χρηματικο ποσο στους δήμους για τη διαχειρηση των αδέσποτων ζώων.

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την απάντησή σας.

 

Φιλία Σύρρου 6977999290 Αναλύτρια συστημάτων πληροφορικής

Γεωργιος Σερβετιάδης 6944305709 Πολιτικός Μηχανικός

emailfiliasyrou11@outlook.com

 

FromFilia Syrou [mailto:filiasyrou11@outlook.com]
SentMondayMay 30, 2022 1:16 AM
Tokranidi1@otenet.grm.ermionidas@gmail.compasialisbasil@gmail.com
Cc: 'Filia Syrou'; 'ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕΡΒΕΤΙΑΔΗΣ'
SubjectFW: έως και 15 αδέσποτα μεγάλα σκυλια στη παραλία Δαρδιζας Αργολίδος

 

Το παρακατω email/αίτημα πήρε Αριθμό πρωτοκωλου 3854/23-05-2022 και

Το προωθώ στο Δήμο Ερμιονίδος στο Κρανίδι προς ενημέρωση με την ελπίδα για βοήθεια προς επιλυση του προβλήματος.

Ευχαριστω Φιλία Σύρρου

 

FromFilia Syrou [mailto:filiasyrou11@outlook.com]
SentSaturdayMay 21, 2022 11:07 AM
To: 'protokolo.ermionida@gmail.com'
Cc: 'Filia Syrou'; 'ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕΡΒΕΤΙΑΔΗΣ'
Subject: έως και 15 αδέσποτα μεγάλα σκυλια στη παραλία Δαρδιζας Αργολίδος

 

Καλημέρα σας,

Απευθυνομαι προς το Δημαρχο και το τοπικο διοικητικο συμβουλιο ελπιζοντας σε μια απαντηση και ενεργειες το συντομοτερο δυνατον για το παρακάτω αναφερόμενο πρόβλημα.

Εχουμε σπιτι στη Δαρδιζα Αργολίδος και με συνέπεια πληρωνουμε τους δημοτικους φορους και τα Δημοτικα τελη ως ωφειλουμε.

Θα ήθελα με αυτη τη γραπτη επιστολή να γνωστοποιησω στο Δημο και στο Δήμαρχό μας την απαραδεχτη κατασταση που εχει δημιουργηθει σταδιακά τον τελευταιο χρόνο (απο τον Αυγουστο του 2021) στην παραλια της Δαρδιζας.

Υπαρχουν έως και 15 αδέσποτα μεγάλα σκυλια που περιφέρονται εως και την παραλία αλλα τη νύχτα και επανω στους καθετους δρομους και στις πλαγιες γαυγιζοντας. Τρεφονται και απο τα σκουπιδια τα οποια διασκορπιζουν σε μεγαλη εκταση εκτος καδων.

Υπαρχουν ανθρωποι που αποκαλουνται φιλοζωοι που ταίζουν αυτα τα σκυλια σε τακτικη βαση με αποτελεσμα να εχει δημιουργηθει ενα μεγαλο αφυλαχτο κυνοτροφειο το οποιο εμπλουτιζεται συνεχως με νεα σκυλια.

Το αποτελεσμα ειναι:

-        Επικύνδινοι δρομοι της περιοχης και η παραλια για μικρους και μεγαλους, ημερα και νύχτα.

-        Δεν υπαρχουν ώρες κοινης ησυχίας απο τους σκυλο-καυγάδες και τα συνεχη γαυγίσματα της αγέλης αυτής και ειδικα τις απογευματινες ώρες και κατα τη διαρκεια της νύχτας μέχρι τα ξημερώματα.

-        Η παραλία ειναι γεματη ακαθαρσίες σκύλων και διασπαρτα σκουπίδια τα οποια μαζευουμε εμεις οταν μπορουμε

-        Τα σκυλια αυτα δεν εχουν κτηνιατρικη παρακολουθηση και αποτελουν εστια μολυνσης

-        Δεν ειναι στειρωμενα με αποτελεσμα η αγελη να αυξανεται με ταχύτατο ρυθμο

-        Η παραλια μας ήταν πολυ όμορφη και καθαρη για εμας και τις οικογενειές μας αλλα ήταν πόλος έλξης και για τους τουρίστες. Ο τουρισμος ειναι ο πλουτος της Ερμιόνης και των γύρω περιοχων. Τωρα χωρις ιχνος υπερβολής δυστυχώς, μόνο απέχθια και φοβο προκαλει η περιοχη όπως καταδικνύεται και απο τις επισυναπτόμενες φωτογραφίες.

Πολλες φορες εγω αλλα και άλλοι γείτονές μου αναγκαζόμαστε και μαζεύουμε τα σκουπιδια γύρω απο τους καδους και τα τοποθετουμε μεσα σε αυτους, οπως και τα σκουπιδια που ειναι διασπαρτα στην παραλια και στους καθετους δρομους.

Επικοινωνησα 3 φορές απο το Νοεμβριο του 2021 τηλεφωνικα με τον ευγενεστατο κύριο Γ. Δημαράκη ο οποίος με ακουσε υπομονετικα όταν του ανέφερα την παραπάνω κατασταση, εν αντιθεση με τον αντιδήμαρχο που απαντα στο κινητο 6984613208 που μου εδόθει απο την γραμματεία σας, ο οποιος μου ανεφερε επακριβώς ότι «ειναι μεν τυπικα υπευθυνος για τη διαχειρηση των αδέσποτων ζώων, αλλα δεν μπορει να κανει τιποτε και δεν θα βαλει χρηματα απο την τσεπη του γι’αυτο» και μου εκλεισε ενοχλημένος και το τηλεφωνο !!!

Απευθυνθήκαμε και στην Φιλοζωική όπως μας συστήσατε, υπήρξε ενδιαφέρον, αλλά δεν έχουν διαθέσιμο χώρο, η παραχώρηση του οποίου αποτελεί υποχρέωση του Δήμου.

Η μόνη μας ελπίδα πλέον είσαστε εσεις και οι ενέργειες που μπορείτε και πρέπει να κάνεται για την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Δεν θα ήθελα να ισχυριστει ο δήμαρχος και ο όποιος υπεύθυνος και υπόλογος για την διαχείρηση των αδέσποτων ζώων βαση του Ν. 4830/2021 (ΦΕΚ 169/Α’) οτι δεν ειναι ενήμερος της τραγικής αυτής αναφερόμενης καταστασης που μας ταλαιπωρει στην Δαρδιζα Αργολιδος.

Βαση του Ν. 4830/2021 (ΦΕΚ 169/Α’) και όπως εχει διαβεβαιωσει ο υπουργός κ. Στέλιος Πέτσας εχει εγκριθει χρηματικο ποσο στους δήμους για τη διαχειρηση των αδέσποτων ζώων.

Παραμενουμε στη διαθεση σας και αναμενουμε καποια απαντηση και ενεργειες για να αντιμετωπιστει αυτο το προβλημα.

 

Φιλία Σύρρου 6977999290

Γεωργιος Σερβετιάδης 6944305709

email: filiasyrou11@outlook.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: