Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Το blog -> Μήνυμα με πολλους - πολλούς αποδέκτες ... -> Στη θέση της Βιβής Σκούρτη ως υποψήφιος βουλευτής, άλλοι θα είχαν εξαφανιστεί! - Παρ' ότι, η Βιβή, ήρθε πρώτη στην Ερμιονη και τρίτη 3η στο Νομό Αργολίδας σε ψήφους.…

-> Όμως, η Βιβή Σκ. είναι εκπαιδευτικός και κοινωνικό- πολιτικό ον(!) και συνεχίζει, χωρίς ανταλλάγματα…


=================================================================================================================

Το θέατρο στο σχολείο αποτελεί μια πολυδιάστατη έννοια

Είναι μέρες που το σκέφτομαι και δεν θέλω να το ξεχάσω. Να τοποθετηθώ δηλαδή στη συνεργατική σχολική θεατρική παράσταση  του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ Κρανιδίου,με τίτλο: «Η Λαίδη κι ο ΕΠΑΛήτης», εκτός από εκπαιδευτικό αγαθό  ήταν ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την σχολική πραγματικότητα, αλλά και για την τοπική μας κοινωνία.

Ευτυχώς, είχα την τύχη να την παρακολουθήσω.

Το γεγονός συνέβη μέσα στον πυρετό της προεκλογικής περιόδου και έτσι καθυστέρησα να γράψω την άποψή μου, τα συγχαρητήριά μου, την ευχαρίστησή μου. 

Δεν ήταν μια τυποποιημένη, παραδοσιακή, ανιαρή σχολική γιορτή, αλλά μια εκδήλωση χαράς, καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας με πολύ χιούμορ.

Η συμβολή των εκπαιδευτικών που ενεπλάκησαν στον εμπλουτισμό της καλλιτεχνικής έκφρασης των μαθητών, ενώνοντας μάλιστα δυο σχολικές μονάδες, ήταν εξαιρετικά σημαντική και παιδευτική από κάθε άποψη.

Αναδείχθηκαν ευαισθησίες, καλλιτεχνική έκφραση, ταλέντα και αποκτήθηκε βιωματική γνώση.

Ένα σχολείο του μέλλοντος, ένα σχολείο πολιτισμού, χρειάζεται να διασφαλίζει πλούσιο γνωστικό υπόβαθρο στους μαθητές του, με προτεραιότητα στη διαπαιδαγώγηση του αυριανού δημοκρατικού πολίτη.

Οι εμπνευσμένοι δάσκαλοι που ανάλαβαν τη διαδικασία της προετοιμασίας της θεατρικής παράστασης, αναλαμβάνοντας  το ρόλο του εμψυχωτή, του σκηνοθέτη έθεσαν φιλόδοξους στόχους και τους πέτυχαν και τα σχολεία της ταχύρρυθμης κατάρτισης μετατραπήκαν σε ανοιχτά σχολεία διακίνησης ιδεών και πολιτιστικής έκφρασης.

Στη συνέχεια η δημιουργία της σχολικής κοινότητας, ως πολιτιστικό αγαθό της τοπικής κοινωνίας βγήκε και εκτός των τειχών της.

Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους τους μετέχοντες!

 Βιβή Σκούρτη εκπαιδευτικός


Δεν υπάρχουν σχόλια: