Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Με αυτές τις σκέψεις σκέπτονται και με αυτή τη γλώσσα μιλάνε, μόνο οι Αριστεροί…


          Δημήτρης Χατζησωκράτης

Σημερινό μου άρθρο (χθες)  στα ΝΕΑ:

"ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΥΜΑ"

Το τριήμερο της απομόνωσης του Αλέξη Τσίπρα, μπροστά στη θάλασσα, για ένα βαθύ αναστοχασμό μιας πορείας 15 χρόνων στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, του έδωσε τη δυνατότητα να εγκαταλείψει την προσέγγιση της μεγάλης διπλής εκλογικής ήττας με το σχήμα των… επάλληλων κύκλων. «Έκλισε ένας μεγάλος και ιστορικός κύκλος», είχε υπογραμμίσει την Κυριακή το βράδυ…



Εμφανίστηκε χθες το μεσημέρι στο Ζάππειο, ακολουθώντας το πιο ανατρεπτικό και ζωογόνο σχήμα. Αυτό του ΚΥΜΑΤΟΣ! Δηλώνοντας την πεποίθησή του για «την ανάγκη για ένα νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ» και κυρίως την απόφασή του «να παραμερίσει για να περάσει το κύμα αυτό».

Η απόφασή του Αλέξη Τσίπρα είναι μια πράξη γενναία. Τιμά τον εαυτό του, πρώτα απ΄όλα, και την Αριστερά, που υπηρέτησε και θα την υπηρετήσει και χωρίς το αξίωμα της πρώτης θέσης. Μας κάνει όλους /ες περίφανους/ες.

Αφήνει παρακαταθήκη!

Οι πράξεις, η πορεία, τα επιτεύγματα, τα λάθη και οι παραλήψεις του με status ιδρυτή του κόμματος και πρώτου αριστερού πρωθυπουργού στη χώρα μας θα συζητούνται και θα αποτιμηθούν επί μακρόν.

Αυτό που τώρα προέχει είναι να μην επιτρέψουμε να χαθεί ούτε στιγμή τόσο στην ανάλυση των αιτιών του εκλογικού αποτελέσματος, στην προάσπιση των αναγκών της κοινωνίας και της πατρίδας μας, στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και με τις δικές μας αδυναμίες και παθογένειες.

Η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα μας βάζει μπροστά σε άμεσες προτεραιότητες και επόμενες υποχρεωτικές κινήσεις. Ο οδικός χάρτης για το ΝΕΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πρέπει να χαραχθεί άμεσα.

Από τη βραδιά των αποτελεσμάτων της 25 Ιουνίου όλοι/ες πιστεύαμε πως έχουμε ένα άκρως επίπονο δρόμο να βαδίσουμε τους επόμενους μήνες.

Ένα είναι βέβαιο. Μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, η «ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο», θα μας συνέχει.".

Δεν υπάρχουν σχόλια: