Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Η γλώσσα μας είναι πολύ πλούσια γι' αυτό χρησιμοποιήστε την σωστά…

 Η κατάλληλη λέξη για την κάθε περίπτωση …

Και τi δεν γράφτηκε στο κοινωνικό δίκτυο για το φευγιό της Μαριάννας Βαρδινογιάννη. 

Ίσως, αυτό να συμβαίνει με τις μεγάλες προσωπικότητες, που στο πέρασμά τους από αυτή  τη ζωή. αφήνουνε ανεξίτηλο στίγμα! -> Έτσι ή αλλιώς… 

Stam.Dam.D.

=====================================================================================================================================

ΠΗΓΗ - FACEBOOK


Οι λέξεις φιλάνθρωπος, φιλανθρωπία, είναι χαρακτηρισμοι που πάντα με ενοχλούσαν πολύ. Τις θεωρώ υποτιμιτικες. Απαξιωτικες. Αποδίδουν οίκτο. Φίλος του ανθρώπου. Πώς θα μπορούσε δηλαδή να είσαι εχθρός του είδους σου?? Άνθρωπος προς άνθρωπο. Άλλο το φιλόζωος, φιλότεχνος κλπ, που μπορεί να είναι επιλογή σου. Αλλά φιλάνθρωπος..... Ο όρος, κατά την άποψή μου, θίγει, προσβαλει, μειώνει. Βάζει εξ αντικειμένου το ταξικο κριτήριο. Δεν αμφισβητώ τις προθέσεις κάποιων από τους"φιλάνθρωπους". Σε κάποιους υπάρχει ανιδιοτελεια, σε κάποιους σκοπιμότητα. Θα μπορούσε να αναφέρεται ως κοινωνική προσφορά. Ως ανθρωπιστική προσφορά. Ως κοινωνική ευαισθησία. Η λέξη όμως φιλάνθρωπος με παραπέμπει τις περισσότερες φορές κάπου αλλού.

Η αλληλεγγύη είναι άλλη εννοια. Σημαίνει αλληλοβοήθεια. Σημαίνει αίσθημα ενότητας μεταξύ ανθρώπων. Σε καμία περίπτωση δεν αποδίδει οίκτο,περιφρονιση, απαξίωση. Είναι ανιδιοτελής, εθελοντική.

Από την Αυγη

"ΣΥΡΙΖΑ για Μαριάννα Βαρδινογιάννη / Ξεχωριστή διεθνής προσωπικότητα στον χώρο της φιλανθρωπίας"

Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να μειώσω την προσφορά της Βαρδινογιαννη στην δημιουργία και την πορεία του ιδρύματος "Ελπίδα". Θα προτιμούσα να αναφέρεται ως Άνθρωπος που έκανε αυτό που θα έπρεπε να κάνουν όλοι όσοι έχουν την δική της οικονομική επιφάνεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: