Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης ->Έρχονται ποινές και πρόστιμα στους καθ' έξιν μηνυτές!!! .....

-> για ποιους άρχοντες - αρχοντοπούλα  και παρατρεχάμενους εδώ στην Ερμιονίδα, κτυπάει η ΚΑΜΠΑΝΑ!!! ....

 Και αυτό το  καθ' έξιν... κάτι μου θυμίζει Δήμαρχε Γιάννη Γεωργόπουλε ...

«Από το στόμα σας και στου Θεού τ’ αυτί» κ. Υπουργέ…

Έ ρε γλέντια που θα έχουμε εδώ στην Ερμιονιδα, όταν γίνουν αυτές οι αλλαγές από τον Υπουργό Δικαιοσύνης...

 Τότε θα σας πω εγώ κ. δήμαρχε -που θέλατε να μου κάνατε  κάθε εβδομάδα μηνύσεις, όπως γράφατε στην αναφορά σας στον κ. Εισαγγελέα του Αρείου  Πάγου και σε άλλες περιπτώσεις  στέλνατε με την παρέα σας τους αστυνομικούς, με τα περιπολικά, να με συλλάβουν!!! ...

STAM.DAM.D

======================================================================================================================

Φλωρίδης: Έρχονται ποινές και πρόστιμα στους καθ' έξιν μηνυτές!

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης

 / Φωτογραφία: Eurokinissi

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

07/07/2023  21:08

Αλλαγές στον τομέα της δικαιοσύνης προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φλωρίδης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα υλοποιήσει συγκεκριμένο σχέδιο για την αναβάθμιση της Δικαιοσύνης, που θα έχει ως βασικό στόχο τη γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης.

Μάλιστα, μίλησε για «δικομανία» κάποιων Ελλήνων, προαναγγέλλοντας καταβολή σημαντικών δικαστικών εξόδων για μηνύσεις και αναφορές που καταλήγουν στο αρχείο.

«Και κάτι ακόμα, που αφορά στην περίφημη δικομανία κάποιων Ελλήνων. Δεν επιθυμούμε την παρεμβολή οποιουδήποτε εμποδίου στην πρόσβαση των πολιτών στη Δικαιοσύνη. Όμως, η πρόσβαση στη Δικαιοσύνη, που είναι και θα παραμείνει ανεμπόδιστη, δεν μπορεί να γίνεται καταχρηστικά με σωρεία αβάσιμων μηνύσεων, αναφορών και αγωγών. Μηνύσεις και αναφορές που τίθενται κατά νόμο στο αρχείο, θα ακολουθούνται υποχρεωτικά από την καταβολή σημαντικών δικαστικών εξόδων. Το ίδιο και για τις δίκες όπου ο ηττηθείς πρέπει να καταβάλει τα πραγματικά έξοδα του νικήσαντος διαδίκου», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης"

Ο κ. Φλωρίδης πρόσθεσε ότι ο νέος δικαστικός χάρτης θα περιλαμβάνει όχι καταργήσεις αλλά ενοποιήσεις δικαστηρίων σε μια περιφέρεια και ορθολογικότερη αξιοποίηση των δικαστών.

Η ομιλία Φλωρίδη >>>>>

Η Ελληνική Δικαιοσύνη, τα τελευταία δύσκολα χρόνια, πέρασε μέσα από τις αναταράξεις της μεγάλης κρίσης του 2010, δύο ξεχωριστές περιόδους: Αρχικά, αυτή της πολιτικής έντασης, που οξύνθηκε την περίοδο 2015-2019, και στη συνέχεια, αυτή της προηγούμενης τετραετίας 2019-2023, η οποία χαρακτηρίστηκε, και σωστά, από τον προκάτοχό μου Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα, ως «περίοδος ηρεμίας», που ωρίμασε την προετοιμασία, θεσμική και κυρίως μέσα από ένα πλούσιο νομοθετικό έργο, για το επόμενο μεγάλο βήμα.

Σήμερα, μπορούμε να πούμε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για μια νέα μεταρρυθμιστική προσπάθεια, η οποία φιλοδοξεί να συμβάλλει σε μια σύγχρονη, λειτουργική και αποτελεσματική, από άποψη χρόνου και ποιότητας, Δικαιοσύνη.

Η πορεία προς την επίτευξη του τελικού στόχου, επιθυμούμε να οδηγεί στην ενίσχυση της ανεξαρτησίας, αλλά και της αποτελεσματικότητας του θεσμού, καθώς και της δυνατότητας των πολιτών να έχουν άμεση και απρόσκοπτη πρόσβαση σ’ ένα δίκαιο σύστημα, που με τη σειρά του ενισχύει το τόσο κρίσιμο για τη λειτουργία της Δημοκρατίας, αίσθημα της λαϊκής εμπιστοσύνης απέναντι στον ίδιο τον θεσμό.

Αν όμως, ο αυτός μεγάλος μεταρρυθμιστικός στόχος είναι σαφής και συγκεκριμένος και φαντάζομαι αποδεκτός στον ανοικτό και εκτεταμένο πολιτικό και κοινωνικό διάλογο, υπάρχει ανάγκη αποσαφήνισης του «πώς», με ποιον τρόπο δηλαδή, θα πετύχουμε την πραγμάτωσή του.

Η κυβέρνηση ως προς αυτό οφείλει να είναι σαφής και θα είναι.

Οι αλλαγές και οι αναγκαίες τομές στην Ελληνική Δικαιοσύνη, αφορούν πρωτίστως παθογενείς καταστάσεις, διαδικασίες και διαχρονικές ελλείψεις και όχι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων που διακονούν και κοινωνούν τον θεσμό.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αντιλαμβάνονται την μεταρρυθμιστική παρέμβαση στο χώρο της Δικαιοσύνης, ως πολιτική προσθετικού αθροίσματος, όπου όλοι οι βασικοί συντελεστές του Τομέα, έχουν να κερδίσουν.

Ο Γόρδιος Δεσμός της καθυστέρησης, που μεταπίπτει σε αρνησιδικία, μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια προωθητική συνεργασία Δικαστών, Δικηγόρων, Δικαστικών Υπαλλήλων, Συμβολαιογράφων και Δικαστικών Επιμελητών, με τη στήριξη του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης και όλοι μπορούν να κερδίσουν, εφόσον δουν τη μεγάλη εικόνα που περιλαμβάνει την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μέσα από τη βελτίωση της λειτουργίας κεντρικών πολιτειακών θεσμών, την πρόσβαση και την παροχή δικαιοσύνης στους Έλληνες πολίτες και την εξυπηρέτηση μειζόνων εθνικών προτεραιοτήτων, όπως η οικονομική ανάταξη και η ανάπτυξη της χώρας.

Στο σημείο αυτό, θεωρώ υποχρέωσή μου να εξηγήσω, γιατί επιμένει τόσο πολύ η κυβέρνηση στο θέμα της ταχύτερης απονομής της Δικαιοσύνης.

Δεν πρόκειται για ένα ζήτημα που μπορεί να οριστεί απλώς ως διαχειριστικό και ν’ αντιμετωπιστεί μόνο ως τέτοιο. Είναι ζήτημα που καθορίζει την ταυτότητα της Δικαιοσύνης.

<p>Πηγή: <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr</a> - <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr/politiki/floridis-erhontai-poines-kai-prostima-stoys-kath-exin-minytes">Φλωρίδης: Έρχονται ποινές και πρόστιμα στους καθ' έξιν μηνυτές - iefimerida.gr</a></p>

Δεν υπάρχουν σχόλια: