Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Χωρίς φραγμό και σεβασμό στη νοημοσύνη των πολιτών …

Ο  Δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος όλα τα έργα της τετραετίας που λήγει 

(ενώ απέρχεται!) 

«θα τα κάνει τον τελευταίο μήνα πριν των εκλογών»…

Πάντως, οι Κρανιδιώτες παραδοσιακά, δεν δίνουν δεύτερη εκλογή σε δήμαρχο από την μεταπολίτευση και μετά, εξ’ όσων γνωρίζουμε. 

Εξαίρεση αποτελεί, αυτή του Δημάρχου Δημήτρη Καμιζή! 

 Θα το κάνουν τώρα;;; 

-> Και μάλιστα, με τέτοιες πρακιτκές και συμπεριφορές…

...Με την αρχή και τη λογική(!) να μην πέσει ο Δήμος σε ξένα χέρια ...

STAM.DAM.D.

========================================================================================================================

https://giannismargetas.com/%ce%b1

Απίστευτα κι όμως πολεοδομικά!

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ερμιονίδας με την υπ΄αριθμ 69/2022 απόφασή της ενέκρινε τη μελέτη για την «ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΦΕΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ»

>>>>>>>

Στο Κρανίδι έχει εγκριθεί σχέδιο πόλεως από το 1987, το οποίο είναι υπό τροποποίηση, αφού μόνο προβλήματα έχει δημιουργήσει στην πόλη.  Πάρα πολλά υφιστάμενα κτίρια ρυμοτομούνται και γενικώς ο συντάκτης του σχεδίου δεν έλαβε καθόλου υπόψη του την υπάρχουσα πόλη, με αποτέλεσμα δρόμοι υφιστάμενοι στο σχέδιο να μην υπάρχουν, κατοικίες που ανεγέρθηκαν νόμιμα με οικοδομική άδεια να ρυμοτομούνται, να εμφανίζονται δρόμοι, πλατείες, κοινόχρηστοι χώροι μέσα σε υφιστάμενα σπίτια και αυλές. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, στο Κρανίδι η αγορά ακινήτων  παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα.

Έτσι, βλέπουμε όλο και περισσότερα σπίτια να γκρεμίζονται και η κατεδάφιση βέβαια παραδοσιακών σπιτιών που θα ήταν κοσμήματα για την πόλη, μόνο λύση δεν είναι.

Με τέτοια πολεοδομικά προβλήματα, όποιος ενδιαφέρεται να αποκτήσει κατοικία στο Κρανίδι, κυρίως τα νέα ζευγάρια, αποφεύγουν να μπλέξουν, γιατί γνωρίζουν ότι η όποια ενδεχόμενη επέκταση ή ανακατασκευή του υφιστάμενου κτιρίου, στις περισσότερες περιπτώσεις προσκρούει στα προβλήματα του σχεδίου Μαρασλή.

Σε αυτή την πόλη λοιπόν με αυτά τα σοβαρά πολεοδομικά προβλήματα, αντί τέσσερα χρόνια η δημοτική αρχή να ασχοληθεί εντατικά με την τροποποίηση του πολεοδομικού σχεδίου Κρανιδίου, την προσαρμογή στην πραγματικότητα, για να ομαλοποιηθεί η αγορά ακινήτων και να ζωντανέψει ξανά η πόλη, ασχολείται με την εξασφάλιση των κοινοχρήστων χώρων. Φαντάζει απίστευτο. Είναι δυνατόν να μιλάει για εξασφάλιση κοινοχρήστων χώρων, όταν γνωρίζει ή τουλάχιστον οφείλει να γνωρίζει ότι οι κοινόχρηστοι χώροι που προβλέπονται στο σχέδιο Μαρασλή είναι παράλογοι, αφού είναι κυριολεκτικά μέσα στα κτίρια και τις αυλές των σπιτιών  του Κρανιδίου;

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με την Απόφαση υπ αριθμ 11/5-9-2023, ενέκρινε την αποδοχή των παραδοτέων του Αναδόχου.

Η Απόφαση 69/2022 αναφέρει:

«Στο Κρανίδι έχει μεν εγκριθεί σχέδιο πόλεως από το έτος 1987 (Φ.Ε.Κ. 84Δ ́/7.9.87), πλην όμως δεν έγινε μέχρι σήμερα η μελέτη εφαρμογής του σχεδίου. Έτσι χώροι οι οποίοι προβλέπονται ως κοινόχρηστοι δεν έχουν περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου Ερμιονίδας και δεν μπορούν να αποδοθούν στην κοινή χρήση ως προβλέφθηκε από το σχέδιο. Το Επιχειρησιακό Σχέδιο για την εξασφάλιση των Κοινόχρηστων και Κοινωφελών χώρων έχει ως στόχο να συμβάλει στην ολοκλήρωση της εφαρμογής του σχεδίου πόλης, μέσω της απόκτησης των χαρακτηρισμένων κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων και προσανατολίζεται στην καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης για τους χώρους αυτούς»                                                                                  Πρέπει με σαφήνεια να εξηγηθεί γιατί επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια δεν έγινε τίποτα στην κατεύθυνση της τροποποίησης του σχεδίου Μαρασλή. Επιπλέον πρέπει άμεσα να ενημερωθούν οι πολίτες τι ακριβώς συμβαίνει με τις περιουσίες τους. Είναι στις προθέσεις του Δήμου η απόκτηση των κοινοχρήστων χώρων που προβλέπονται στο σχέδιο Μαρασλή, οι οποίοι το πιθανότερο είναι ότι βρίσκονται μέσα στα σπίτια και τις αυλές  των πολιτών;

Κρανίδι 16 Σεπτεμβρίου 2023

Γιάννης Μαργέτας

Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας


https://giannismargetas.com/%ce%b1


Ανερυθρίαστα…κ. Γεωργόπουλε

 

Κάτι δεν έχετε καταλάβει ή κάνετε ότι δεν έχετε καταλάβει.

Στην απάντησή σας σχετικά με την «ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΉΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΦΕΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ» μας λέτε «Αυτό το σχέδιο χρηματοδοτείται κατά 100% από το πράσινο ταμείο και χωρίς την εκπόνησή του, δεν μπορούμε να λάβουμε χρηματοδότηση από το πράσινο ταμείο για την υλοποίηση απαλλοτριώσεων σε κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους του Δήμου μας»

Προφανώς αναφέρεστε σε υπό δημιουργία κοινόχρηστους χώρους- που προβλέπονται μόνο από το σχέδιο Μαρασλή, δηλαδή αυλές σπιτιών και ακόμα και τμήματα σπιτιών συμπολιτών μας- διαφορετικά γιατί να χρειάζεται απαλλοτρίωση.

Εξάλλου στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου μας με αριθμό 69/2022 αναφέρεται ξεκάθαρα ότι η εκπόνηση του επιχειρησιακού σχεδίου αφορά τους κοινόχρηστούς χώρους του σχεδίου Μαρασλή αφού αναφέρεται επί λέξει» Το επιχειρησιακό σχέδιο για την εξασφάλιση των Κοινοχρήστων και Κοινωφελών χώρων έχει ως στόχο να συμβάλει στην ολοκλήρωση της εφαρμογής του σχεδίου πόλης, μέσω της απόκτησης των χαρακτηρισμένων κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων»

Τα όσα ισχυρίζεστε για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο, βρίθουν από ανακρίβειες. Δεν πρόκειται για Δημοτικό έργο, αλλά για πρωτοβουλία του Δημοσίου που ο ίδιος αναθεματίζατε τους υπεύθυνους και βγάζατε ψηφίσματα καταδίκης εναντίον του. Δεν το θυμάστε άραγε;

Επιπλέον σε αυτό το επίπεδο του σχεδιασμού, δηλαδή στα Ειδικά Πολεοδομικά σχέδια δεν προβλέπονται παρεμβάσεις στο επίπεδο των πολεοδομικών σχεδίων των οικισμών, αλλά γενικές χωροταξικές παρεμβάσεις σε όλο το Δήμο π.χ χρήσεις γης.

Αυτό που πρέπει να κρατήσουν οι πολίτες είναι ότι ολόκληρη την τετραετία ο Δήμαρχος δεν έκανε καμία απολύτως ενέργεια για την τροποποίηση του σχεδίου Μαρασλή για να επανέλθει στα ακίνητα του Κρανιδίου η κανονικότητα.

Τέλος, αφού η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ερμιονίδας ενέκρινε την αποδοχή των παραδοτέων του Αναδόχου, για την εκπόνηση του εν λόγω επιχειρησιακού σχεδίου, με την απόφασή της με αριθμ 11/5-9-2023, καλούμε τη Δημοτική Αρχή άμεσα να την ανεβάσει στο Διαδίκτυο, για να δούνε οι πολίτες με τα μάτια τους, αν οι κοινόχρηστοι χώροι που περιλαμβάνονται  αφορούν τις περιουσίες τους ή όχι.

Περιοριστείτε λοιπόν στο να απαντάτε με αλήθειες και ακρίβεια στα όσα υποχρεούστε και  την εκλογική μας πορεία αφήστε την στους πολίτες, αυτοί ξέρουν…

Κρανίδι 16 Σεπτεμβρίου 2023.

Γιάννης Μαργέτας

Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: