Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024

Ο απολογισμός της Βιβής Σκούρτη για τον χρόνο πού έφυγε ...

 Μέρες του 2023


Όταν τελειώνει ένας χρόνος, πάντα φέρνει στιγμές περισυλλογής, αναστοχασμού με προβληματισμούς, απογοητεύσεις αλλά κι ελπίδες.

Το 2023 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για τη χώρα, τον τόπο μας κι ολόκληρο τον κόσμο. Διαπιστώνεις ότι στην κοινωνία έχει διαρραγεί ο ιστός της συνοχής, με τα χαρακτηριστικά της αλληλεγγύης, της αδελφοσύνης, της συμπερίληψης να δοκιμάζονται και σε κάποιες περιπτώσεις να είναι εντελώς δυσδιάκριτα.

Απουσιάζει ο ορθός, και αληθινός λόγος, τα επιχειρήματα των απόψεων, η ανεκτικότητα στην «άλλη» άποψη και ταυτόχρονα, ένας διάχυτος φόβος ανασφάλειας πλανάται επάνω από τα κεφάλια των ανθρώπων.

Το επικίνδυνο για την κοινωνία μας είναι ότι διαμορφώνονται κοινωνικά στρώματα χαμηλών προσδοκιών από τη ζωή.

Όσες συλλογικότητες έχουν απομείνει μοιάζουν και φαντάζουν ως γραφικές.

Το αυγό του φιδιού καλά ζεσταίνεται, στη δική μας κοινωνία προς τα εκεί τραβά και σε πολλές χώρες έχει ήδη «σκάσει», με μια κοινωνία που δεν αντιδρά, δεν διεκδικεί ή κι αν διεκδικεί είναι μόνο για 9 μέρες όσες και τα θαύματα.

          Το 2023 σφραγίστηκε από την τραγωδία των Τεμπών και για το χαμό τόσων νέων ανθρώπων φταίει μόνον ο Σταθμάρχης, που σύμφωνα με τα κριτήρια αξιολόγησης των «αρίστων» είχε αξιολογηθεί κι αυτός με «άριστα»!

          Χιλιάδες άνθρωποι από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και αλλού έχασαν το βιός τους και κάποιοι άλλοι τη ζωή τους, με υπεύθυνο ένα ανίκανο, ξεχαρβαλωμένο κράτος, άχρηστων αιρετών της Τ.Α. Β΄ βαθμού και της κεντρικής Διοίκησης να συνεχίζει να σφυρίξει αμέριμνα.

          Η πολυθρύλητη ασφάλεια  των πολιτών που έταξε ο αρχικοριός του Μαξίμου, οδήγησε σε τραγωδίες τόσο Αστυνομικών, όσο και πολιτών, ενώ το σκληρό, οργανωμένο έγκλημα καλά κρατεί.

          Η εξαθλίωση μεγάλου μέρους του λαού μας επιταχύνεται από την ακρίβεια στα βασικά προϊόντα διατροφής και την αισχροκέρδεια στην ενέργεια και στα καύσιμα. Φτάσαμε δε στο σημείο η Ελληνική φέτα να πωλείται φθηνότερα στο Βερολίνο απ’ ότι στην ιδιαίτερη πατρίδα μας την Ερμιόνη.

          Για τα κανάλια του Μη Μιλάς Εσύ, Μιλάω Μόνο Εγώ, σήμερα ο ήλιος βγήκε από την ανατολή, με την αποχαύνωση να συνεχίζεται και το χρυσόψαρο να είναι ακόμα στη γυάλα.

  Στη χώρα μας,  ο Πρωθυπουργός της, διαμέσου της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, παρακολουθεί τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, τη μισή Κυβέρνηση και ο μόνος που γλύτωσε, μάλλον από του Θεού το χέρι, ήταν ο Αρχιεπίσκοπος.

          Α! ναι, στη χώρα μας είχαμε πολλούς πυραύλους, μας περίσσευαν και αποφασίσαμε να στείλουμε μερικούς στην Ουκρανία. Αυτό το πληροφορηθήκαμε φυσικά όχι εσωτερικά, αλλά από το ευχαριστήριο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ουκρανίας!

          Με το κλείσιμο δε της χρονιάς κάναμε και μία στρατιωτική άσκηση σε συνεργασία με άλλες Βαλκανικές χώρες και με τίτλο «Χρυσόμαλλο Δέρας». Απ’ ότι φαίνεται σκοπεύουμε να φθάσουμε στον Εύξεινο Πόντο που ίσως να μας άφησε κάτι ο Ιάσονας και πρέπει να πάρουμε.

          Στον Δήμο μας; Οι μηνύσεις από τον κ. Δήμαρχο προς τους πολίτες που ασκούν ενημέρωση και κριτική των θεμάτων της περιοχής, όσο πάνε και αυγατίζουν.

Εάν ζούσε ο Θουκυδίδης και αντίκριζε τα όσα συμβαίνουν στη Γάζα, θα ξανάγραφε εκείνο που έγραψε για το χαμό των Αθηναίων στα λατομεία των Συρακουσών, ότι δηλ. ο πόλεμος πάντα αποκτηνώνει τον άνθρωπο.

                   Ας κάνουμε λοιπόν μια ευχή για το 2024 κι ας ελπίσουμε ν’ αλλάξει συμπεριφορά το ανθρώπινο γένος, γιατί όπως έλεγε κι ένας μεγάλος φιλόσοφος,  διαφορετικά τείνει προς την καταστροφή.

Καλή χρονιά!

                           

Δεν υπάρχουν σχόλια: