Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

Το τελευταίο αντίο στον Κώστα Αφεντάκη …

 

Από τους λίγους συμπολίτες μας ο Κώστας Α. που αγάπησε την Ερμιόνη και εγκαταστάθηκε εδώ μετά τη συνταξιοδότησή του ως απόμαχος ναυτικός – μηχανικός- με τα ποντοπόρα πλοία.  

Ο δεσμός του με τον τόπο μας μεγάλωσε, όταν έχασε την αγαπημένη του γυναίκα την οποία ενταφίασε εδώ στο δικό μας Κοιμητήριο. 

Έκτοτε, η καθημερινή ζωή του - εκτός από τις ανάγκες της δικής του επιβίωσης - ήταν να πηγαίνει  περπατώντας από το σπίτι του στο νεκροταφείο να τις ανάβει το καντήλι, εκδηλώνοντας έτσι την αγάπη του και το σεβασμό που τις είχε!

Ο εκλιπών άνθρωπος ευχάριστος και πρόσχαρος, κάθε φορά που συναντιόμαστε  στους μακρινούς περιπάτους μας,  λέγαμε διάφορες ιστορίες από τη ζωή μας στη θάλασσα, και κυρίως για θέματα διατροφής και υγείας, καθώς ήταν πιστός στις θεραεπίες με βότανα και καθημερινώς μελετούσε βιβλία με τέτοιες  αναφορές.

Από πολύ νέος είχε χάσει το ένα του νεφρό και παρά τη σκληρή δουλειά του το πάλεψε επιτυχώς μέχρι την προχωρημένη ηλικία των 87 χρόνων του, ώσπου ο τρομερός κορωνοϊός με τις επιπλοκές του συν τη βεβαρημένη υγεία του, τον καθήλωσαν σε κρεβάτι νοσοκομείου όπου τελικά, ταξίδεψε στα επέκεινα... 

Ευχόμαστε καλό να είναι το τελευταίο του ταξίδι και ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…

ΣΤΑΜ. ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: