Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Συμβουλή στο διηνεκές με ένα τρανταχτό παράδειγμα …

  -> Αν δεν μπορείς να πετάς ψηλά μην επιδιώκεις να ενοχλείς … αυτούς που μπορούν, γιατί το τέλος σου θα είναι οδυνηρό και τραγικό ! 

S.D.D.

==========================================================================================================================

 


Ο ΑΕΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ

του Γιάννη Μ. Σπετσιώτη

Άλλο να είσαι αετός και άλλο να τον κάνεις,

άλλο να θωρείς κορφές και άλλο να τις φτάνεις!

(Κρητική μαντινάδα)

Το μόνο πουλί που τολμά να τα βάλει με τον αετό είναι το κοράκι. Κάθεται στην πλάτη του και αρχίζει του τσιμπάει δυνατά τον λαιμό. Αρχικά ο αετός το αγνοεί, δεν αντιδρά. Δεν αναλώνει χρόνο και ενέργεια για να …ασχοληθεί μαζί του. Στη συνέχεια, όμως, χτυπώντας τα τεράστια φτερά του παίρνει σιγά σιγά ύψος, ώσπου γίνεται …δυσθεώρητος! Ύστερα από λίγο το κοράκι σωριάζεται μισολιπόθυμο στη γη, καθώς σε πολύ μεγάλα ύψη, λόγω έλλειψης οξυγόνου, δυσκολεύεται να αναπνεύσει.

Μάθε, λοιπόν, από τον αετό και μην πολεμάς τα «κοράκια», που στις μέρες μας είναι πολλά: Πρόσωπα που συναντάς, γεγονότα και καταστάσεις που βιώνεις στην καθημερινότητά σου. Δεν υπάρχει ανάγκη να ασχοληθείς μαζί τους! Διατήρησε την ψυχραιμία σου, εστίασε στον στόχο σου και συνέχισε απρόσκοπτα το πέταγμά σου! Το άπειρο του ουρανού είναι δικό σου και όσο οι δυνάμεις σου σε κρατούν «πάντα ψηλότερα να ανεβαίνεις, πάντα μακρύτερα να κοιτάζεις…», ακολουθώντας την προτροπή του μεγάλου Γκαίτε.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: