Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Νοσταλγικές θύμισες από το παρελθόν, που προσπαθούν να γεφυρώσουν - το ζοφερό παρόν και μέλλον, του τόπου που μας γέννησε …



Στο άρθρο της Βιβής Σκούρτη




Γιορτές της θάλασσας στην Ερμιόνη· τη θάλασσα του πολιτισμού, με μια συγκινητική αναφορά στο παρελθόν...

Γιορτές πολιτισμού, πλημμυρισμένες από χαμόγελα, ενθουσιασμό, αγωνιστικότητα και μεγάλη συμμετοχή των νεαρών κολυμβητών.



 Όσοι από εμάς τους πολίτες παρευρεθήκαμε σε τούτες τις ξεχωριστές γιορτές, ζήσαμε μια εμπειρία μοναδική, αλλά και απόλαυση του θεάματος.

Περιλάμβαναν αναβίωση αγώνων κολύμβησης, κατάδυσης και αγώνων πόλο, απονομή βραβείων και αναμνηστικών συμμετοχής, με αφορμή τη Ναυτική εβδομάδα και με την παρουσία όλων των νέων της εποχής, των Αρχών και φυσικά με πρωταγωνιστικό ρόλο τις εκάστοτε Λιμενικές Αρχές του τόπου.


Εκδηλώσεις που τιμούσαν το υγρό στοιχείο και μαζί τους Θεούς που το αντιπροσώπευαν. Τιμούσαν το στοιχείο που τους έδινε ζωή μιας και η πλειονότητα στην πατρίδα μας  ήταν ναυτικοί και με αυτήν την τροφοδότα θάλασσα πορεύονταν στη ζωή τους, με τα πολλά και τα λίγα της, με τις χαρές και τις λύπες της. 


Τη θάλασσα του εμπορίου, του μαρτυρίου, των πνιγμένων κραυγών, τη θάλασσα νεκροταφείο, τη θάλασσα ως τόπο ανάδυσης των πραγμάτων που υποτάσσει στους κυματισμούς της, τη σύγκρουση του καλού με το κακό, τη συνεύρεση του νερού και του φωτός.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις που ένωναν και αφύπνιζαν.

Η απαράμιλλη ομορφιά του βυθού της θάλασσάς μας αποτελεί πλέον παρελθόν μαζί με την βιοποικιλότητά της, πράγμα που διαπιστώνουμε καθημερινά και πολύ περισσότερο διαπιστώνουν οι λιγοστοί και εναπομείναντες ψαράδες μας.

Ποιος θα ευαισθητοποιηθεί γι αυτό;

Ίσως ήρθε η ώρα να υπογραφεί μια Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Δήμου και ΕΛΚΕΘΕ (Κέντρου Ελληνικών Θαλασσίων Ερευνών), ώστε να δούμε σε ποια κατάσταση είναι τα νερά της θάλασσάς μας και ιδιαίτερα του βυθού

Δεν υπάρχουν σχόλια: