Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

"Εταιρεία Μελετών Ερμιονιδας" ( Ε.Μ.Ε.) - Δ ελτίο Τύπου ....

 

🔸️ Το καλοκαίρι είναι εδώ, αλλά κι εμείς είμαστε εδώ, να συναντήσουμε και πάλι αγαπητούς φίλους και να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους.

🔸 ️Αυτό θεωρούμε εμείς ωραίο,  ν’ ανταμώνουμε με έγνοια, με ενσυναίσθηση, με αλληλεγγύη, με συνέπεια στις αξίες και στις ιδέες μας.

🔸️ Μετά από το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα προχθές, στο Μουσείο παιχνιδιών με αφορμή ένα έκθεμα «μια κούκλα θεριστή», μιλήσαμε στα παιδιά για έθιμα και γεγονότα, καταστάσεις και εικόνες μακρινές από τα βιώματά τους, με κυρίαρχο το τελικό προϊόν το ψωμί, την πολυτιμότερη τροφή του ανθρώπου και αναπόσπαστο στοιχείο της ζωής.

🔸️Μετά,  συνεχίσαμε με αφήγηση παραμυθιού. Γιατί, τα παραμύθια ανήκουν στον κόσμο των παιδιών, αλλά και των μεγάλων.

🔸Το ενδιαφέρον των ενηλίκων σε τούτο φάνηκε από την προσέλευσή τους στο λόφο των Μύλων, έξω από τον προαύλειο χώρο της Αγίας Ερμιόνης.

🔸Η Ερμιόνη η γεμάτη αρχαιότητες, που αποτελούν ένα φυσικό σκηνικό παραμυθιών. Νύμφες, Θεές κι αερικά βρήκαν το κατάλληλο περιβάλλον για να βγουν από τη λήθη του χρόνου, με αφηγήτρια του παραμυθιού την Ερμιονίτισσα φιλόλογο και συγγραφέα Μυρσίνη Σαμαρά και με τίτλο: «Η Περσεφόνη και η μεγάλη συνάντηση».

🔸Οι θεατές μέσα από την αφήγηση και τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες έγιναν συνοδοιπόροι μιας γιορτής του πνεύματος.

🔸️ Επίσης, εμείς οι δάσκαλοι ξέρουμε καλά ότι τα παιδιά που ακούνε παραμύθια εμπλουτίζουν το λόγο, τη φαντασία, γράφουν καλύτερα κι εκφράζονται αρτιότερα.

🔸️ Δεν έχουμε παρά να ευχαριστήσουμε όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Μ.Ε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: