Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

… Να’ταν για τη δημοτική αρχή να έκανε οποιαδήποτε διαχείριση του Δήμου, έτσι ασύδοτα…

 ...χωρίς «τη δαμόκλειο σπάθη» των  Νόμων, των διατάξεων, των κανόνων, τον έλεγχο των αρμόδιων  υπηρεσιών, της αντιπολίτευσης  κ.α. ... 

-> σκεπτόμαστε και  φανταζόμαστε, τι θα βλέπαμε…

- > Είναι ικανοί, για τέτοιες δουλειές...

STAM.DAM.D.

==============================================================================================================

Προς τι η καθυστέρηση επίδειξης των αδειοδοτήσεων;

 

Ο Δήμος Ερμιονίδας εντάχθηκε στο πρόγραμμα βελτίωσης «Οδικής Ασφάλειας» στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει: πινακίδες, κολωνάκια, διαβάσεις και υπόγειους ηλεκτρικούς κάδους απορριμμάτων.

Στις 21-5-2024 στη Δημοτική Επιτροπή Δήμου Ερμιονίδας εισήχθηκε το θέμα της χωροθέτησης των υπόγειων κάδων του εν λόγω προγράμματος (2 στη Δημοτική Κοινότητα Κρανιδίου, 2 στη Δ. Κοινότητα Ερμιόνης και 2 στη Δ. Κοινότητα Πόρτο Χελίου). Καταψηφίσαμε εγώ και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής  κ. Γιάννης Γκιώνης, αιτιολογώντας ότι: «πρέπει πρώτα να υπάρχει η έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με την ακριβή χωροθέτηση των υπόγειων κάδων»

Στη συνέχεια, στις 20-6-2024 απέστειλα ηλεκτρονικό αίτημα προς την Δημοτική Επιτροπή, με το οποίο ζητούσα εκ νέου τη χορήγηση των μελετών και των αδειοδοτήσεων για το εν λόγω πρόγραμμα, κοινοποιώντας το αίτημά και στον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στην Πάτρα, καθώς και στον Δήμαρχο Ερμιονίδας και στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου

Με έγγραφό της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στις 3 Ιουλίου καλεί τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής διά του Δημάρχου Ερμιονίδας, όπως αποστείλει άμεσα αντίγραφο του σχετικού φακέλου (αποφάσεις, σύμβαση, μελέτη, τεχνική έκθεση) τόσο στην Υπηρεσία της όσο και σε εμένα ως Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης.

Μέχρι τη στιγμή αυτή δεν έχουμε παραλάβει τίποτα σχετικό.

Επειδή το βράδυ της 3ης Ιουλίου 2024 συνέβη το ατύχημα στην υπό κατασκευή διάβαση του εν λόγω προγράμματος έξω από το Γυμνάσιο Κρανιδίου, το δε πρόγραμμα όπως εξηγήσαμε είναι ενιαίο. η ανάγκη για άμεση αποστολή των πιο πάνω στοιχείων είναι πλέον αδήριτη.

 Παραθέτουμε παρακάτω το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης:>>>>>

«ΘΕΜΑ: Διερεύνηση αναφοράς, ζητούνται στοιχεία.

ΣΧΕΤ: Η από 20/06/2024 αίτηση- αναφορά του κ.Μαργέτα Ιωάννη.

Κατόπιν της ανωτέρω σχετικής που αφορά αίτηση που σας υπέβαλε ο κ. Μαργέτας Ιωάννης, Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης της παράταξης «ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ», με την οποία ζητά να του χορηγηθούν στοιχεία από το φάκελο του έργου, περί χωροθέτηση θέσεων τοποθέτησης υπόγειων κάδων, σας καλούμε, άμεσα, να αποστείλετε αντίγραφο του σχετικού φακέλου (αποφάσεις, σύμβαση, μελέτη, τεχνική έκθεση, κλπ), τόσο στην Υπηρεσία μας, όσο και στον κ. Ι. Μαργέτα, υποβάλλοντας και τυχόν δικές σας απόψεις.

 Τέλος, με την ευκαιρία σας υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, κάθε δημοτικός σύμβουλος μπορεί να ζητά από το δήμαρχο και τη δημοτική επιτροπή πληροφορίες και συγκεκριμένα στοιχεία που είναι χρήσιμα για την άσκηση των καθηκόντων του, τα οποία οφείλετε να του εξασφαλίζετε, εντός των προθεσμιών που ορίζει ο νόμος.»

Κρανίδι 11 Ιουλίου 2024

Γιάννης Μαργέτας



Δεν υπάρχουν σχόλια: