Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Ανησυχίες και ερωτήματα ενεργών πολιτών αλλά «φωνή βοώντος εν τη ερήμω» - > στην περίπτωσή μας, από τη δημοτική μας αρχή …

«Υπερτουρισμού» - > συνέχεια…


Γράφει η Βιβή Σκούρτη

Εδώ και καιρό σε παγκόσμιο επίπεδο έχει ξεκινήσει ένας διάλογος που εκφράζει την ανησυχία για τις συνέπειες που θα υπάρξουν σε κάθε περιοχή από τον υπερτουρισμό.

Ενώσεις τουριστικών επιχειρήσεων, επιμελητήρια, κ.α. προβληματίζονται για το πόσους τουρίστες αντέχουν οι υποδομές των πόλεων, πόσους επισκέπτες μπορούν να υποδέχονται τα Μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι και πόσο θα επιβαρύνεται το περιβάλλον.

Στη χώρα μας πρόσφατα έγινε γνωστό ότι στην Ακρόπολη οι τουρίστες που καθημερινά θα την επισκέπτονται δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 20.000, ώστε με αυτόν τον τρόπο να προστατευθεί το Μνημείο.

          Προσφάτως επίσης ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με επεξεργασμένα στοιχεία των υπηρεσιών του, ο κάθε τουρίστας αφήνει στα ταμεία του Δήμου μόνο 0,40 λεπτά του ευρώ, που είναι ενσωματωμένα στην τιμή του καταλύματος!

          Προκύπτει λοιπόν το ερώτημα του τι γίνεται στον τόπο μας, τι δηλαδή και πόσα χρήματα μπαίνουν στα ταμεία του Δήμου Ερμιονίδας, ώστε αυτά να μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος των δημοτών και των κατοίκων του Δήμου μας σε έργα υποδομής και προστασίας του περιβάλλοντος, των φυσικών πόρων, της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: