Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Κείμενο του Γιάννη Σπετσιώτη με αφορμή την εκδήλωση Μνήμης και Τιμής στην αείμνηστη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στο Ηρώδειο…

Γράψανε πολλοί γι’ αυτή την ιστορική εκδήλωση, όμως κανείς δεν αναφέρθηκε για το συμβολισμό της ημερομηνίας που επιλέχθηκε να γίνει.

Ο Γιάννης Σπετσιώτης  ως χαλκέντερος ερευνητής της ιστορίας μας και με θεολογική παιδεία(!) εκτός των άλλων…  μας ξαφνιάζει κι' αυτή τη φορά γλυκά!!!

ΣΤΑΜ.ΔΑΜ.

=========================================================================================================================

Ηρώδειο, 17 Σεπτεμβρίου 2024



«Μαριάννα: Αγάπη, Ελπίδα, Φως»


του Γιάννη Μ. Σπετσιώτη

Δεν επιλέχθηκε, κατά τη γνώμη μου, καθόλου τυχαία από τους διοργανωτές η 17η Σεπτεμβρίου ως ημέρα «Μνήμης και Τιμής» για την κορυφαία Ελληνίδα γυναίκα, που αφιέρωσε τη ζωή της στον πάσχοντα άνθρωπο. 

Γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά για τη Μαριάννα της Ερμιόνης, της Ελλάδας, της Οικουμένης! 

Ωστόσο, με το σημείωμά μου αυτό, επιθυμώ να υπογραμμίσω και να συγχαρώ τους διοργανωτές για την πρωτοτυπία της εκδήλωσης αλλά και για την επιλογή της ημέρας με τον υψηλό συμβολισμό, καθώς:

Στις 17 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων της Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδας, έννοιες που σηματοδοτούσαν το όραμα, τη ζωή και το έργο της εκλιπούσης. 

Και μια ακόμη επισήμανση: απέναντι από το Ηρώδειο, ο Ναός του Μερόπειου Ιδρύματος τιμάται στο όνομα της Αγίας Σοφίας, της Πίστεως, της Αγάπης και της Ελπίδας, προσθέτοντας κι αυτός τη δική του σημειολογία στην επιλογή του χώρου και της ημέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: