Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Δημοτική αρχή του Δήμου Ερμιονιδας -> χωρίς κανένα ηθικό φραγμό!! - > Διαβάστε πως διαχειρίζονται το ταμείο των δημοτών.....

... Ούτε απλά μαθηματικά...

==================================================================================================================

e-mail στο blog ...

Μ' όποιον δάσκαλο καθίσεις…



 Γράφει ο Γιάννης Μαργέτας


Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητος στο Δήμο Ερμιονίδας σε ανάρτησή του αναφέρει ότι στη Δημοτική Επιτροπή ψήφισα την ανάθεση σε ιδιώτες εργολάβους των τραπεζοειδών κάδων. Με την ευκαιρία αυτή να θυμίσω στον ίδιο και να μάθουν οι πολίτες τι δεν ψήφισα στη Δημοτική επιτροπή για το εν λόγω θέμα.

Είναι προφανές ότι η μίσθωση, τοποθέτηση και μεταφορά ανοιχτών κάδων απορριμμάτων τύπου σκάφης, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε συγκεκριμένες περιοχές μεγάλου απορριμματικού φόρτου στο Δήμο Ερμιονίδας, έδωσαν σε μεγάλο βαθμό λύση στα ογκώδη απορρίμματα και τα απόβλητα που προέκυψαν από τη συντήρηση του φυσικού κεφαλαίου.

Τον προηγούμενο χρόνο για τις δύο Ενότητες (Κρανιδίου και Ερμιόνης) δαπανήθηκαν για το σκοπό αυτό συνολικά 24.242,00€ (3 συμβάσεις).

Το 2024, για τον ίδιο σκοπό, ο Δήμος Ερμιονίδας προέβη σε απευθείας αναθέσεις  99.137,00€ (3 συμβάσεις).

Στις 5 Αυγούστου 2024 ζητήθηκε από τη Δημοτική Επιτροπή να τροποποιήσει τις συμβάσεις  αυτές πραγματοποιώντας αύξησή  κατά 42.873,00€. 

Επομένως το 2024 η συνολική δαπάνη θα ανέλθει σε 142.010,00€.

Αυτή λοιπόν την Απόφαση δεν ψήφισα, δηλαδή τη διόγκωση της δαπάνης των 24.242,00€ το 2023, σε 142.010€  το 2024,με απευθείας αναθέσεις. >>>>>>

Επειδή γνωρίζουμε από τώρα την απάντησή τους, τους λέμε ότι η Πυροσβεστική Διάταξη που προκάλεσε διόγκωση του φυσικού αντικειμένου ήταν γνωστή από τον Απρίλιο 2024 και θα μπορούσαν να είχαν ξεκινήσει από τότε διαδικασία διαγωνισμού.


Μας ζητά να μείνουμε μακριά από την Υπηρεσία Καθαριότητας. Δηλαδή μας ζητά να μην ελέγχουμε, όπως επιβάλλει ο νόμος για τις αντιπολιτεύσεις, την Υπηρεσία του Δήμου Ερμιονίδας που βάσει του προϋπολογισμού του θα διαχειριστεί περίπου 1.400.000,00€. 

(σ.σ. ξέρει αυτός, είναι καθηγητής - μαθηματικός...)

Όσο για τους εργαζόμενους γνωρίζουν οι ίδιοι ποιοί πραγματικά τους στηρίζουν με διαχρονικά σταθερές και ξεκάθαρες απόψεις. Με την ευκαιρία ας μας ενημερώσουν, τα Μέσα Ατομικής Προστασίας για το 2024 έχουν χορηγηθεί σε όλους τους εργαζόμενους;

Δυό λόγια και για το αν έχω ασκήσει διοίκηση στον τομέα της αυτοδιοίκησης και αν γνωρίζω τα θέματα των απορριμμάτων. Τον καλώ να θυμηθεί ότι, όταν εξελέγη ο ίδιος στη Διοίκηση του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων στο νομό Αργολίδας, είχαν προηγηθεί δύο θητείας μου (οκτώ συνεχή χρόνια) στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου.

Σε ότι αφορά τους χαρακτηρισμούς, ο Αντιδήμαρχος είχε θητεύσει και σε άλλους Δημοτικούς Συνδυασμούς, θα μπορούσε να είχε κρατήσει καλύτερα πρότυπα και να μην υιοθετεί λαϊκίστικες πρακτικές.

Κρανίδι 29 Σεπτεμβρίου 2024

Γιάννης Μαργέτας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: