Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Η απάτη του περασμένου αιώνα στο Δήμο Ερμιόνης - κι' όχι μόνο...


Από το προσωπικό μας αρχείο - συνέχεια...
.....

Η φωτογραφία που αναρτούμε έχει τραβηχτεί στις 15 Μαΐου του 1924 την ημέρα της κηδείας του Εμμανουήλ Ρέπουλη όπου στο λιμάνι της Ερμιόνης αποβιβάσθηκαν με το πολεμικό τορπιλικό «Πέργαμος» όλα τα μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης , αξιωματούχοι και άλλοι επίσημοι, δημοσιογράφοι κ.α. και από εδώ οδικός πήγαν στο Κρανίδι.

. .

Το όνομα του φωτογράφου και η χρονολογία αναγράφεται πάνω στη φωτογραφία όπως και το αρχείο της ΕΡΤ όπου βρίσκεται η φωτογραφία.
Άλλα το θέμα μας κ. Εισαγγελέα και αγαπητοί συμπολίτες δεν είναι αυτό, είναι άλλο. 
.
«Ο δημοτικός ανεμόμυλος» στο “Κρόθι” Ερμιόνης έχει τη δική του ιστορία….

Ότι με αυτή τη φωτογραφία ντοκουμέντο επισημοποιείται ότι ο Δήμαρχος Ερμιόνης εξαπάτησε το Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, προσκομίζοντας εκτός των άλλων, ψευδή στοιχεία ήτοι: Μια φωτογραφία του 1923 με τον ανεμόμυλο στη θέση «Κρόθι» που δεν υπήρχε ποτέ, προκειμένου να εντάξει σε σχετικό πρόγραμμα την αναστύλωση του ανύπαρκτου ανεμόμυλου όπου και επέτυχε το σκοπό του.
Μπορεί ο κ. Λεμπέσης στη φωτογραφία που αναρτούμε στο blog μας του 1924 που φαίνεται ολοκάθαρα ο χώρος όπου είναι κτισμένος ο σημερινός ανεμόμυλος χαρακτηρισμένος ως διατηρητέο κτίσμα (και όπως έχει καταντήσει σήμερα…) που είναι ο ανεμόμυλος της φωτογραφίας που επικαλέσθηκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ εξαπατώντας τον υπουργό και όσους υπόγραψαν αυτή την απόφαση ;
Κύριε Εισαγγελέα το ντοκουμέντο μας είναι αδιάψευστο!!!... 

....................................................

Σημείωμα.

Ανάρτηση Νο 3) Επειδή δεν είμαστε φιλόλογοι ούτε δάσκαλοι της γλώσσας, αντιγράφουμε από το Λεξικό του καθηγητή της Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεωργίου Δ. Μπαμπινιώτη την ερμηνεία των όρων περί απάτης....


«Απάτη: 1) μεθοδευμένη (μη νόμιμη ή νομιμοφανής) ενέργεια, που αποσκοπεί στην παραπλάνηση (εξαπάτηση) κάποιου, ώστε να ωφεληθεί αυτός χάριν του οποίου γίνεται η συγκεκριμένη ενέργεια».

2) «ΝΟΜ: αδίκημα που συνίσταται στην παραπλάνηση κάποιου με απατηλά μέσα (απόκρυψη, παρασιώπηση ή παραποίηση αληθινών στοιχείων ή εμφάνιση αναληθών στοιχείων ως αληθινών), με σκοπό το άμεσο ή έμμεσο όφελος του διαπράττοντος την απάτη»..

Κάτι ανάλογο περίπου είναι και η κομπίνα. Να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια πράγματα.
.....................................................................................................
Φώτο 1) Το λιμάνι και το βουνό «Κρόθι» τον Μάιο του 1924
2) η φωτογραφία που προσκομίστηκε από τον Δήμαρχο Ερμιόνης στο ΥΠΕΧΩΔΕ
3) Ο ανεμόμυλος στο «Κρόθι σήμερα καλύτερα να μην βλέπετε εικόνες...
...................................................................................................
ΥΣ. Η Φώτο του 1924 μαζί με άλλες φωτογραφίες από το γεγονός της κηδείας του Ρέπουλη αναρτήθηκαν στο blog του κ. Γ. Μπροδήμα με τη δ/νση http://www.ert-archives.gr/wpasV2/public/c02-arch-search.aspx γράψτε στην αναζήτηση τη λέξη κλειδί ΚΡΑΝΙΔΙ για να τις δείτε.
..
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: