Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Αναδημοσιεύσεις ενάντια στη λήθη που κάποιοι καλλιεργούν τεχνηέντως στις μέρες μας...

...Στα προγράμματα και τα χρήματα του  ΕΣΠΑ αναφερόντουσαν στις φεστιβαλικές εκδηλώσεις και καμία αναφορά, στον αείμνηστο δωρητή μας! ...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Από το προσωπικό μας αρχείο - Ιανουάριος 2010 .
Φιλαρμονική και στο Δήμο Κρανιδίου
.
Πραγματοποιεί το όνειρό του ως δωρητής, ο πλέον ενεργός πολίτης και αγωνιστής των υψηλών ιδεωδών Κρανιδιώτης Βασίλης Λαδάς. 

Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου έγινε η πρώτη συνάντηση, μετά από πρόσκληση της Δημοτικής Επιχείρησης Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Κρανιδίου και του προέδρου της, Δημάρχου κ. Δημήτρη Σφυρή, όσων ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην Φιλαρμονική του Δήμου Κρανιδίου και να παρακολουθήσουν τα μαθήματα που άμεσα θα ξεκινήσουν με τους δασκάλους  μουσικής Τάκη Μανιάτη και Γιάννη Νόνη.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο ισόγειο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης που θα αποτελεί πλέον τον χώρο όπου θα φιλοξενείται η Φιλαρμονική.
Ο κ. Νόνης μ’ έναν τρόπο πραγματικά πολύ ευχάριστο, κατανοητό, με χιούμορ παρουσίασε τα μουσικά όργανα από τα οποία απαρτίζεται μια φιλαρμονική και βοήθησε τα παιδιά αλλά και τους ενήλικες στην επιλογή τους.



Από την πλευρά του Δήμου η κ. Αιμιλία Μπρούστα υποδέχθηκε τους συμμετέχοντες και στο καλωσόρισμά της είπε: «Είχαμε την τύχη και την χαρά ο κ. Βασίλης Λαδάς να δωρήσει στον Δήμο τα μουσικά όργανα και να καταθέσει το όνειρό του για την ίδρυση Δημοτικής φιλαρμονικής ώστε να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά του Δήμου μας να μάθουν μουσική και να βγουν στους δρόμους και στις πλατείες να παιανίσουν. Αυτό το όνειρο του κ. Λαδά εμείς το αγκαλιάσαμε κι αρχικά αποδεχθήκαμε την δωρεά του.
Όμως χρειάζεται κι ένα εργαλείο που θα στηρίξει και θα υλοποιήσει το όνειρο, θα του δώσει σάρκα και οστά και θα μπορεί πάντα να το στηρίζει. Κι αυτό είναι η νέα Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση που μέσα στους σκοπούς και στις δράσεις της συμπεριέλαβε την ίδρυση της Φιλαρμονικής. Έτσι σχετικά γρήγορα ξεπεράσθηκε το γραφειοκρατικό κομμάτι και προχωράμε στην λειτουργία της.»
Η κ. Μπρούστα αναφέρθηκε με λίγα λόγια στα άμεσα σχέδια της νέας Δημοτικής Επιχείρησης «Ερμιονίδα» στον τομέα του Πολιτισμού που αφορούν την ίδρυση Κινηματογραφικής Λέσχης καθώς και Λέσχης Φωτογραφίας.
Επίσης είπε ότι πολύ σύντομα θα ανακαινισθεί και θα διαμορφωθεί σε θέατρο (με σκηνή, καθίσματα, ανάλογο φωτισμό και μηχανήματα ήχου το σχολείο Συγγρού στο Κρανίδι.
Έτσι θ’ αποκτήσει στέγη η Θεατρική Ομάδα Ερμιονίδας (Θ.Ο.Ε.) ενώ παράλληλα θα μπορούν να φιλοξενηθούν κι άλλες εκδηλώσεις, προβολές, παρουσιάσεις, ομιλίες, διαλέξεις κ.λ.π.
Το επόμενο ραντεβού της Φιλαρμονικής είναι την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, στις 5 το απόγευμα, στον ίδιο χώρο (Βιβλιοθήκη Κρανιδίου) όπου μπορούν να έρθουν όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή αλλά και όσοι θέλουν να δηλώσουν και δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στην πρώτη συνάντηση. Θα γίνει επίσης η ενημέρωση για τις μέρες και ώρες διεξαγωγής των μαθημάτων
February 7, 201

Δεν υπάρχουν σχόλια: