Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Μήλο το "θαυματουργό" φρούτο στην κορυφή της υγιεινής διατροφής! ...





Δίαιτα με βάση το μήλο

 Με πολύ λίγες θερμίδες, παρέχει στον οργανισμό την ενέργεια που χρειάζεται και τον βοηθά να αποτοξινωθεί και να απαλλαγεί από τα περιττά λίπη. Το μηλο είναι το φρούτο που θα σας βοηθήσει να χάσετε έως και 4 κιλά σε λίγες εβδομάδες, πραγματικά χωρίς κόπο και στερήσεις. Κι αν ... «ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα», εμείς σας εξηγούμε πώς με τρία μήλα την ημέρα σταδιακά εξαφανίζονται και τα περιττά κιλά.
Η συζήτηση γύρω από το μήλο είναι τόσο παλιά, όσο και …το προπατορικό αμάρτημα! Επιπλέον, η μυθολογία έχει αναγάγει το εύγευστο αυτό φρούτο σε βασική αιτία για το ξέσπασμα του Τρωικού πολέμου, όταν ο Πάρις προσφέροντας το «μήλον της έριδος» στην Αφροδίτη ως αναγνώριση του κάλλους της, προξένησε το φθόνο της Ήρας. Θυμηθείτε επίσης και τα χρυσά μήλα που ο Ηρακλής κλήθηκε να κλέψει από τη χώρα των Εσπερίδων, ως μέρος των περίφημων άθλων του.
Η ιστορία του μήλου συνεχίζεται και στη σφαίρα του πραγματικού: o Νεύτωνας συνέλαβε έναν από τους βασικότερους νόμους της φυσικής, αυτόν της βαρύτητας, όταν ένα μήλο έπεσε στο κεφάλι του την ώρα που στοχαζόταν στη σκιά μιας μηλιάς!
Σε κάθε περίπτωση, το φρούτο αυτό που ενέπνευσε τη φαντασία των ανθρώπων σε άλλες εποχές, σήμερα αναγνωρίζεται από έγκυρες ιατρικές έρευνες και επιστήμονες διατροφολόγους ως η πλέον κατάλληλη τροφή για την παροχή ενέργειας στον οργανισμό, αλλά και για την καλύτερη καύση του λίπους! Στη συνέχεια θα εξηγήσουμε πώς το μήλο επιτυγχάνει αποτελεσματικά τους παραπάνω στόχους, ώστε να θεωρείται -όχι τυχαία- το ιδανικό συστατικό στοιχείο μιας σωστής και γρήγορης δίαιτας.
Το μήλο, ενώ παρέχει στον οργανισμό ενέργεια, έχει από μόνο του πολύ λίγες θερμίδες. Παράλληλα, έχοντας καθαρτικές ιδιότητες, συντελεί αποτελεσματικά στην εξισορρόπηση του μεταβολισμού, στην αποβολή των περιττών ουσιών από τον οργανισμό και στη σωστή λειτουργία του εντέρου, βοηθώντας το στομάχι να ελαφρύνει.
Η δίαιτα που προτείνουμε περιέχει περίπου 1.250 θερμίδες την ημέρα και αν τηρηθεί με συνέπεια, μπορείτε να χάσετε τη δεύτερη κιόλας εβδομάδα, έως και τέσσερα κιλά. Χρειάζεται ωστόσο προσοχή: δεδομένου ότι στην προσπάθεια να απαλλαγείτε γρήγορα από το «φούσκωμα» και το περιττό λίπος θα ακολουθήσετε μια διατροφή από την οποία θα λείπουν πολλά στοιχεία, δεν πρέπει να παρατείνετε το πρόγραμμα που θα σας προτείνουμε για περισσότερο από 15 ημέρες. Έπειτα από το χρονικό αυτό διάστημα πρέπει να εισαγάγετε σταδιακά στη διατροφή σας λίγο απ΄όλα, σε λογικές όμως δόσεις κι όχι σε υπερβολικές ποσότητες. Συγκεκριμένα, από την τρίτη εβδομάδα σάς συστήνουμε να αυξήσετε τους υδατάνθρακες, τις ίδιες όμως ώρες που το πρόγραμμα των δύο πρώτων εβδομάδων τους επέτρεπε. Η πιο ενδεδειγμένη τροφή περιεκτική σε υδατάνθρακες είναι τα ζυμαρικά.
Το μήλο και οι ... αρετές του
>>>>>>>

Για να περιγράψουμε τις ευεργετικές για τον οργανισμό ιδιότητες του μήλου πρέπει να ξεκινήσουμε από τη διαδρομή που κάνει η τροφή από τη στιγμή που φθάνει στο στομάχι και από εκεί στο έντερο. Η σάρκα του μήλου είναι πλούσια σε πηκτίνες, ίνες που έχουν το εξής χαρακτηριστικό: βοηθούν στην πήξη των σακχάρων, ώστε τα μετατρέπουν σε μια συμπαγή, παχύρευστη μάζα. Πρόκειται για τις ίδιες αυτές ίνες που βοηθούν ένα μείγμα από ζάχαρη και πολτό φρούτου να γίνει μαρμελάδα! Μέσα στο έντερο εκτελούν την ίδια ακριβώς λειτουργία. Σχηματίζουν μια πυκνή μάζα από τα συγκεντρωμένα σάκχαρα, η οποία αποβάλλεται με ευκολία. Επίσης, η φλούδα περιέχει δύο ακόμα «συμμάχους» των πηκτίνων της σάρκας: η ξυλίνη και η κυτταρίνη, ίνες που βρίσκονται στο εξωτερικό του φρούτου ενεργοποιούν και επιταχύνουν τη λειτουργία του εντέρου.
Τα μήλα έχουν κι ένα μειονέκτημα: επιβραδύνουν την αποσυμφόρηση του στομάχου, παρατείνουν δηλαδή τη διαδικασία της πέψης. Αυτό ωστόσο το φαινομενικά αρνητικό χαρακτηριστικό, μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό πλεονέκτημα. Εξαιτίας ακριβώς της μακράς διάρκειας της πέπτικής λειτουργίας, οι πηκτίνες και η φρουκτόζη (η ζάκχαρώδης ουσία του μήλου) συβάλλουν στον καλύτερο μεταβολισμό του λίπους από το σηκώτι. Πρόκειται για μια περίπλοκη διαδικασία και όχι ιδιαίτερα γνωστή. Σίγουρο πάντως είναι ότι το μήλο βοηθά τον οργανισμό να διαλύσει και να αποβάλει μεγαλύτερη ποσότητα λίπους από την κανονική. Οι ίδιες ίνες καταπολεμούν αποτελεσματικά και τη γνωστή χοληστερίνη, η οποία είναι για την υγεία μας το πλέον επικίνδυνο από τα λίπη, εάν υπάρχει στον οργανισμό σε υπερβολικές ποσότητες. Ιατρικές έρευνες απέδειξαν ότι σε ανθρώπους που συμπεριλαβάνουν στις διατροφικές τους συνήθειες τρία μήλα την ημέρα, το επίπεδο της χολιστερίνης κατεβαίνει έως και 10%.
Και για το δέρμα;
Kοιλιά και γλουτοί : Το μήλο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που προστατεύουν τα κύτταρα του δέρματος από τα σημάδια του γήρατος. Λιώνοντας ένα μήλο και απλώνοντάς το στην επιδερμίδα της κοιλιάς ή των γλουτών, αφήστε το για περίπου 20 λεπτά και αφαιρέστε το. Θα διαπιστώσετε ότι το δέρμα στα σημεία αυτά γίνεται πιο σκληρό και σφρηγηλό.
Ενυδάτωση : Η παρασκευή ενυδατικής κρέμας από πολτό μήλου, δύο κουταλάκια μέλι και δύο γιαούρτι, θα σας εντυπωσιάσει με το αποτέλεσμα : επιδερμίδα πιο λαμπερή και απαλή με εντελώς φυσικό και αυτοσχέδιο τρόπο!
Ρυτίδες: Βράζοντας μισό μήλο με τρεις κουταλιές γάλα και απλώνοντας την κρέμα στο πρόσωπό σας για είκοσι λεπτά, θα νιώσετε την επιδερμίδα σας σφιχτή και φρέσκια. Αυτό το φυσικό λίφτιγκ καθυστερεί την εμφάνιση των ρυτίδων και αναζωογονεί τις ευαίσθητες περιοχές γύρω από τα μάτια.
Και πάλι σε φόρμα με «έξυπνα» πιάτα
ΔΕΥΤΕΡΑ
Πρωινό : καφές, ένα μήλο κι ένα άγλυκο μπισκότο
Κολατσιό : ένα μήλο
Γεύμα : ριζότο με μήλα. Προσθέστε προαιρετικά και ένα κομμάτι πράσο ψιλοκομμένο. Ανακατέψτε το ρύζι με τις φέτες του μήλου, το πράσο και λίγο λευκό κρασί και σερβίρετε το πιάτο ζεστό μαζί με αρκετούς κόκκους λευκό πιπέρι. Συνοδεύεται με 200 γρμμάρια ανάμεικτης σαλάτας με ένα μόνο κουταλάκι ελαιόλαδο και 25 γραμμάρια ψωμί ολικής αλέσεως.
Απογευματινό : ένα μήλο
Δείπνο : ψάρι ψητό στο φούρνο (100 γραμμάρια), δύο μήλα με κανέλλα και τρεις κουταλιές λευκό κρασί ψημένα για 40 λεπτά στους 180ο και 25 γραμμάρια ψωμί ολικής αλέσεως.
Βραδινό : γιαούρτι με μήλα.
ΤΡΙΤΗ
Πρωινό : έν μήλο, τσάι και δύο φρυγανιές
Κολατσιό : ένα μήλο
Γεύμα : κόκκινο λάχανο βρασμένο με μήλα σε φέτες, ζωμό από κρέας, αλάτι, κύμινο και γαρύφαλλο (σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες), ένα αυγό μελάτο και 25 γραμμάρια ψωμί ολικής αλέσεως.
Απογευματινό : μήλο λιωμένο στο μίξερ (πολτός αραιωμένος με λίγο νερό)
Δείπνο : χοιρινό με σάλτσα από μήλο. Βράστε 100 γραμμάρια κρέας, σβήστε τα με λευκό κρασί κι ανακατέψτε μέσα τα μήλα κομμένα σε φετούλες, αφήνοντάς το να μαγειρευτεί σε σιγανή φωτιά για αρκετή ώρα. Συνοδεύεται από 200 γραμμάρια σπανάκι με μια κουταλιά παρθένου ελαιόλαδου και 25 γραμμάρια ψωμί ολικής αλέσεως.
Βραδινό : ένα μήλο
ΤΕΤΑΡΤΗ
Πρωινό : ένα μήλο, καφές και δύο φρυγανιές.
Κολατσιό : ένα μήλο
Γεύμα : σαλάτα με γαρίδες και μήλα. Ανακατέψτε 200 γρμμάρια γαρίδες με τις φετούλες του μήλου, 100 γραμμάρια βαλεριάνα (μυρωδικό) και δύο μεγάλα σέληνα ψιλοκομμένα και προσθέστε χυμό πορτοκαλιού, αλάτι, ξύδι και πιπέρι. Συνοδεύεται μόνο από 25 γραμμάρια ψωμί ολικής αλέσεως.
Απογευματινό : μήλο λιωμένο στο μίξερ (πολτός αραιωμένος με λίγο νερό)
Δείπνο: Ζυμαρικά με σάλτσα μήλου. Σε 70 γραμμάρια τομάτες ψιλοκομμένες προσθέστε τη σάρκα του μήλου λιωμένη και λίγο σέληνο και βράστε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά. Βράστε 50 γραμμάρια μακαρόνια και συνοδέψτε το πιάτο με σαλάτα τομάτας με μια κουταλιά ελαιόλαδο και 25 γραμμάρια ψωμί ολικής αλέσεως.
Βραδινό : γιαούρτι με μήλα
ΠΕΜΠΤΗ
Πρωινό : ένα μήλο, τσάι κι ένα άγλυκο μπισκότο
Κολατσιό : ένα μήλο
Γεύμα : γλώσσα (ψάρι) με μήλο. Ψήστε 100 γραμμάρια ψάρι σε πολύ λίγο λάδι και γαρνίρετε με το μήλο σε φέτες,το οποίο θα έχετε βράσει ολόκληρο στους 190ο μέχρι να μαλακώσει, αλλά να διατηρείται τραγανό.
Απογευματινό : μήλο λιωμένο στο μίξερ (πολτός αραιωμένος με λίγο νερό)
Δείπνο : ομελέτα με μήλα. Χτυπήστε ένα αυγό μαζί με μισό μήλο λιωμένο, καρότο, πατάτα, μαϊδανό και λίγο βασιλικό και τηγανίστε το μείγμα. Συνοδέψτε το πιάτο με 200 γραμμάρια σπανάκι με μια κουταλιά ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι και 25 γραμμάρια ψωμί ολικής αλέσεως.
Κολατσιό : ένα μήλο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Πρωινό : ένα μήλο, καφές, ένα άγλυκο μπισκότο
Κολατσιό : ένα μήλο
Γεύμα : σαλάτα με μύδια και μήλο. Προσθέστε μισό μήλο σε κομματάκια μέσα στα μύδια, αφού τα βράσετε και συμπληρώστε με λεμόνι και πιπέρι. Συνοδέψτε το πιάτο με σαλάτα από μαϊδανό με μια κουταλιά λάδι και 25 γραμμάρια ψωμί ολικής αλέσεως.
Απογευματινό : μήλο λιωμένο στο μίξερ (πολτός αραιωμένος με λίγο νερό)
Δείπνο : κοτόπουλο με μήλο στο φούρνο. Ψήστε για 30 περίπου λεπτά στους 180ο βαθμούς 80 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου, μισό μήλο ψιλοκομμένο, 20 γραμμάρια προσιούτο και ένα τέταρτο κρεμμυδιού.
Βραδινό : γιαούρτι
ΣΑΒΒΑΤΟ
Πρωινό : ένα μήλο, καφές, δύο φρυγανιές
Κολατσιό : ένα μήλο
Γεύμα : Σεληνόσουπα. Μέσα σε νερό και ζωμό από κρέας ρίξτε τρία μεγάλα σέληνα κομμένα και μισό κρεμμύδι. Όταν πάρει βράση προσθέστε μια χούφτα ρύζι. Έπειτα από 30 λεπτά συμπληρώστε με μια κουταλιά άσπρη φαρίνα και ανακατέψτε ώσπου να απλωθεί ομοιογενώς στο μείγμα. Κόψτε μισό μήλο σε κομματάκια και αφού το τσιγαρίσετε σε μια κουταλιά ελαιόλαδο, προθέστε το στη σούπα. Συνοδέψτε με 80 γραμμάρια προσιούτο και 25 γραμμάρια ψωμί ολικής αλέσεως.
Απογευματινό : μήλο λιωμένο στο μίξερ (πολτός αραιωμένος με λίγο νερό)
Δείπνο: μοσχάρι με μήλο. Τηγανίστε 80 γραμμάρια μοσχαρίσιο κρέας σε μια κουταλιά ελαιόλαδο και αφού ροδίσει προσθέστε δύο κουταλιές λευκό κρασί και βάλτε το στο φούρνο, στους 190ο βαθμούς συμπληρώνοντας με φετούλες μήλου. Συνοδέψτε το πιάτο με σαλάτα τομάτας με μια κουταλιά λάδι και ψωμί ολικής αλέσεως.
Βραδινό : ένα μήλο
ΚΥΡΙΑΚΗ
Πρωινό : ένα μήλο, καφές, δύο φρυγανιές
Κολατσιό : ένα μήλο
Γεύμα : μπουκίτσες προσιούτο με κρέμα μήλου. Αφαιρέστε από το μήλο τα κουκούτσια και λιώστε το ώστε να γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός. Απλώστε στις φέτες του προσιούτου (80 γραμμάρια) την κρέμα και αφού τις τυλίξετε βάλτε τιε στο ψυγείο για περίπου δύο ώρες. Συνοδεύεται από βραστά κολοκυθάκια με μια κουταλιά ελειόλαδο και ψωμί ολικής αλέσεως.
Απογευματινό : μήλο λιωμένο στο μίξερ (πολτός αραιωμένος με λίγο νερό)
Δείπνο : Σαλάτα με ραδίκια και μήλο. Μέσα σε βρασμένα ραδίκια που έχουν κρυώσει προσθέτετε ένα μήλο σε λεπτές φέτες, μαύρες ελιές και ένα τέτατρο μοτσαρέλα σε κυβάκια. Συμπληρώστε με λάδι και λεμόνι. Η σαλάτα συνοδεύεται από 80 γραμμάρια προσιούτο και ψωμί ολικής αλέσεως.
Βραδινό : ένα μήλο

Δεν υπάρχουν σχόλια: