Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Οι Άνθρωποι του Πνεύματος στη σημερινή ζωή μας…


Πολλές φορές μέσα στο βαθύ προβληματισμό μας, τίθεται  το αγωνιώδες ερώτημα ειδικά στις μέρες μας με τους δύσκολους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε σαν κοινωνία και σαν λαός,  οι άνθρωποι του Πνεύματος γιατί σιωπούν και δε μιλούν. Γιατί δε σηκώνονται από τα γραφεία τους αφήνοντας τη μελέτη των βιβλίων τους και τη γραφίδα τους και με το φωτισμένο λόγο τους να ξεσηκώσουν τις λαϊκές μάζες και να τις οδηγήσουν σε μια υγιή  επανάσταση.  Επανάσταση εναντίων όλων εκείνων των ανδρείκελων – υπηρετών της ολιγαρχίας του Μεγάλου Κεφαλαίου - εκπροσώπων της ανθρώπινης απληστίας, αυτής της φοβερής ψυχικής νόσου!!
Εμείς με τις λίγες γνώσεις μας εκφράζουμε και δημόσια 
την άποψή μας πάνω σ’ αυτό το ερώτημα.
Ίσως, αυτά  τα φωτεινά μυαλά να έχουν λιγοστέψει στις μέρες μας.  Γι’ αυτό ίσως οι ισχυροί της γης, εκτός των άλλων  να φρόντισαν να διαβρώσουν με τις πανούργες πρακτικές τους και αυτούς τους φωτισμένους ανθρώπους! Κατόπιν, διάβρωσαν τους νέους μας και την επαναστατική τους νεανική ορμή. Και πολύ εύκολα στη συνέχεια, τις λαϊκές μάζες. Όμως, άξιοι εκπρόσωποι της φωτεινής ανθρώπινης προσωπικότητας υπάρχουν και στις μέρες μας, αλλά φαίνεται, ίσως είναι λίγοι και η φωνή τους δε φτάνει να ανατρέψει αυτή τη νοσηρή κατάσταση, που φρόντισαν οι πιο πάνω υπεύθυνοι να δημιουργηθεί και στη δική μας ελληνική κοινωνία.
Αυτές τις σκέψεις κάναμε ακούγοντας την ομιλία του καθηγητή της φιλοσοφίας  Χρήστου Γιανναρά σε βίντεο στο διαδίκτυο.
ΣΤΑΜ. ΔΑΜ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σας μεταφέρουμε ένα πολύ μικρό δείγμα  (απόσπασμα) από την ομιλία του κ. Γιανναρά που προφανώς απευθύνεται κυρίως στους νέους ανθρώπους – στα παιδιά μας, για το τι εστί,    Επαναστατική ορμή…
Christos Yiannaras

[…]  είναι ανάγκη να περισώσουμε κριτήρια για το τι είναι επαναστατική ορμή.
Η επαναστατική ορμή είναι πολύ ζωτικό στοιχείο για τη ζωή του ανθρώπου, αλλά η επανάσταση δε σημαίνει, να καταστρέφω για την ηδονή της καταστροφής!
Επανάσταση σημαίνει,  την τόλμη για το καινούργιο, την τόλμη για το διαφορετικό!!
Σημαίνει την ετοιμότητα να θυσιάσω πράγματα που έχω εθιστεί, προκειμένου να συντελεστεί κάτι που να είναι ένα βήμα παραπέρα. … Όλη στη ζωή μας περάσαμε από μια φάση αμφισβήτησης. Αυτό είναι υγιές πράγμα….

Ένα ακόμα σχετικό του άρθρο του - κλικ -> ΕΔΩ...


Δεν υπάρχουν σχόλια: