Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Για τους πρόσφυγες της Ερμιονίδας και σε κάθε περίπτωση προσφυγιάς - «Ο άνθρωπος είναι η απάντηση, όποια κι αν είναι η ερώτηση»! ....

Λόγια σταράτα, πολιτικά, που τρίζουν κόκαλα, 
πέρα  για πέρα αληθινά, από τη Βιβή Σκούρτη...

Άραγε, ποιοι και πόσοι να προβληματίζονται. 
έστω και για ένα λεπτό...
------------------------------------------------------------------------------

Σκέψεις με αφορμή τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας για το προσφυγικό

Διάβασα με προσοχή το κείμενο που αφορά το προσφυγικό, 
που κατά δήλωση του κ. Δημάρχου υπογράφεται από 498 πολίτες 
και με κατέβαλε το αίσθημα της λύπης.
            Λυπούμαι λοιπόν που κάποιοι πολίτες και από ό,τι κατάλαβα και ο κ. Δήμαρχος συμφωνούν και χαρακτηρίζουν την είσοδο αυτών των δυστυχισμένων ανθρώπων στη χώρα μας ως «εισβολή»  και επιθυμούν την επέμβαση του στρατού να κάνει «το χρέος» του και όχι να διευκολύνει την εγκατάστασή τους στη χώρα μας.
Με λίγα λόγια καλούν τον στρατό μας να πυροβολεί αδιακρίτως αυτούς τους ανθρώπους ; 
Δηλαδή να πυροβολεί μάνες και μικρά παιδιά;
Στη συνέχεια ισχυρίζονται ότι η έλευση στα ξενοδοχεία της περιοχής προκαλεί αναστάτωση στους κατοίκους της Ερμιονίδας και εκφράζουν φόβους για την ασφάλειά τους.
Απευθύνομαι σε σας κ. Δήμαρχε ρωτώντας σας• πόσα περιστατικά έκνομων ενεργειών έχουν καταγραφεί από αυτούς τους ανθρώπους στην περιοχή μας;
Όλοι μας γνωρίζουμε ότι στην περιοχή μας έφταναν καραβιές μεταναστών τα προηγούμενα χρόνια και ως στέκι τους είχαν την είσοδο της πόλης μας. Από εκεί τους έπαιρναν τα πρωινά για διάφορες εργασίες, κυρίως αγροτικές, με μεροκάματα πείνας και κάποιοι επίσης ενοικίαζαν τρώγλες για τη διαμονή τους πληρωμένοι μηνιαίως με το κεφάλι ή διέμεναν σε παραπήγματα ιδίως στην περιοχή της Θερμησίας.
Οι άνθρωποι εκείνοι ούτε αλλοίωσαν το Ελληνικό μας DNA, αλλά αντίθετα έκαναν προσπάθεια να ζήσουν και ίσως να ενταχθούν στην τοπική μας κοινωνία.
Αρκετές φορές οι άνθρωποι αυτοί δέχονταν απειλές για καταγγελία στην Αστυνομία στην περίπτωση που διεκδικούσαν το μεροκάματό τους.

Όλοι οι πολίτες στην Ερμιόνη θα θυμούνται ότι για κάποια χρόνια τέτοιους ανθρώπους χρησιμοποιούσε ο Δήμος Ερμιόνης στην καθαριότητα. Κανένας δεν διερωτήθηκε το πώς βρέθηκαν εδώ, αλλά και ποιος ήταν ο τρόπο αμοιβής τους;


Αλήθεια ποιες δουλειές πήραν από τους ντόπιους, από αυτές που διεκδικούσαν οι άνθρωποι αυτοί; Αντίθετα, όλοι αυτοί οι δύστυχοι χρησιμοποιήθηκαν για να καθηλωθούν ή να μειωθούν τα μεροκάματα των Ελλήνων. Πόσο πατριώτης είναι εκείνος που συμμετέχει στη μείωση του μεροκάματου των Ελλήνων;
            Διάβασα κ. Δήμαρχε ότι αναφερθήκατε στην αλλοίωση που μπορεί να υποστεί το σχολείο της Θερμησίας. Σας βεβαιώ για το αντίθετο, επειδή υπηρέτησα για κάποιους μήνες στο Νηπιαγωγείο της Θερμησίας, όταν η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. με «ξήλωσε» από Σχολική Σύμβουλο. Μόνο καλό προσέφεραν εκείνα τα παιδιά στην τοπική κοινωνία για τον απλούστατο λόγο, νέοι άνθρωποι μπήκαν στη διαδικασία της Ελληνικής εκπαίδευσης για ν’ αποκτήσουν Ελληνική παιδεία, για να γίνουν Έλληνες, όπως πίστευαν πριν 2500 χρόνια οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Αυτά τα παιδιά κράτησαν ζωντανό το σχολείο μας: η Έιση, η Ελεντίνα, η Ρενάτα, ο Αλέξης, ο Μάνος, ο Σταύρος, μαζί φυσικά με τα ντόπια,και στη συνέχεια ο Άμπι, ο Κλοντιάν, ο Ελιντιόν, η Κατερίνα, κ.α.
Ο δρόμος της προσφυγιάς έφερε στον τόπο μας πολλούς ανθρώπους που ακούμπησαν τους πόνους τους και έμειναν. Κι έγινε πόλη μας μητέρα και τροφός των διωγμένων ή όσων αναζητούσαν δουλειά.

            Νομίζω ότι χρειάζεται να σταματήσει η υποκρισία από μέρους μας και όλοι οι φορείς της περιοχής να δούμε με τι μέτρα, για όσο διάστημα οι άνθρωποι αυτοί θα παραμείνουν στην περιοχή μας, να ενταχθούν στην κοινωνία μας. Έτσι κερδίζουν οι κοινωνίες και όχι όταν ρίχνουν τους ξένους σε καιάδες.
            Στο κείμενο επίσης γίνεται λόγος και για πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης, που δεν διαθέτουν οι άνθρωποι αυτοί. Δεν γνωρίζω αν η αναφορά αυτή τίθεται από άγνοια ή από συμφωνία με τα πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης που υπήρχαν στη χώρα μας μετά τον εμφύλιο.
Η παράγραφος αυτή πέρασε ασχολίαστη στη συζήτηση από το Δημοτικό Συμβούλιο;
Το ζητούμενο κ. Δήμαρχε και αγαπητοί συμπολίτες είναι η μη δημιουργία απελπισμένων ανθρώπων, γιατί τότε αρχίζουν τα προβλήματα. Ας δούμε λοιπόν πώς θα εφαρμοστούν οι διεθνείς συμβάσεις και πώς θα απαλυνθούν οι «πληγές» των ξεριζωμένων. Να δούμε ως πολίτες πώς θα εφαρμοστεί η συνθήκη  Ε.Ε. και Τουρκίας και πώς θα καταργηθεί η συνθήκη Δουβλίνο 2.
·         Σε τούτη τη χώρα η Κυβέρνηση των «αρίστων» και των έτοιμων από καιρό άργησε να καταλάβει τις διαστάσεις του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος. Η  κυβέρνηση της ΝΔ κατάργησε το Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής για να το επανασυστήσει μετά από 6 μήνες.
·         Κατήργησε το σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και προτείνει τη δημιουργία φυλακών ανά τη χώρα.
·         Εγκαταλείπει το Πρόγραμμα «ΕΣΤΙΑ» που ενοικιάζονταν διαμερίσματα με χρηματοδότηση της Ύπατης Αρμοστείας. Σε αρκετές πόλεις ζουν ανάμεσά μας, τα παιδιά τους φοιτούν στα σχολεία μας και τα Πενεπιστήμιά μας, γιορτάζουν μαζί μας, θα γιορτάσουν στις 30 Γενάρη και τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών, ψωνίζουν στην ίδια λαϊκή αγορά, παίζουν στην ίδια παιδική χαρά και δεν έχει καταγραφεί από μέρους τους καμία έκνομη ενέργεια. Αντίθετα οι έκνομες ενέργειες γίνονται στα κλειστά κέντρα, εκεί που υπάρχουν άθλιες συνθήκες διαβίωσης, όπως στη Μόρια που η Κυβέρνηση των «αρίστων» τη βρήκε με 3.500 πρόσφυγες-μετανάστες και τώρα ζουν εκεί 30.000 άνθρωποι.
Ας μιλήσουμε λοιπόν με ειλικρίνεια και κυρίως ας πράξουμε  γιατί σύμφωνα με τον Αντρέ Μπρετόν  «Ο άνθρωπος είναι η απάντηση, όποια κι αν είναι η ερώτηση» .
                                               
                                                                                                Βιβή Σκούρτη
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σημείωση του blogger: Η εφαρμογή της «Συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙ» της ΕΕ, προβλέπει την επιστροφή των παρανόμων μεταναστών, στην χώρα εισόδου τους, που δυστυχώς σε συντριπτικό ποσοστό είναι η Ελλάδα! Επίσης, ουδεμία εκτενής αναφορά ενημέρωσης του Ελληνικού Λαού, έχει γίνει σε ότι αφορά την σοβαρή αυτή «Συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ» και αφορά την λαθρομετανάστευση. Ολοι μας γίναμε μάρτυρες πλήθους διαξιφισμών μεταξύ των πολιτικών ταγών σχετικά με το επίμαχο θέμα. Ακούσαμε πλήθος προτάσεις και ιδέες, επίλυσης και αντιμετώπισης του σοβαρού αυτού «Εθνικού μας Προβλήματος». Προτάσεις που κατέδειξαν την πλήρη και παντελή άγνοια πολλών πολιτικών μας, σχετικά με το νομικό και θεσμικό Κοινοτικό πλαίσιο της ΕΕ που αφορά την λαθρομετανάστευση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: