Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Αύριο με λαμπρότητα αναμένεται η εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ιστορικού "Ερμιονικού Συνδέσμου" στον ίδιο χώρο...

...Επίσης και φέτος θα βραβευτούν, όσοι έλαβαν μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών, (διδακτορικό ή μεταπτυχιακό δίπλωμα)
όπως θα τιμηθεί, η νέα Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών
 κα Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αναδημοσιεύουμε το περυσινό μας ρεπορτάζ 

Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2019


Με λαμπρότητα και επισημότητα η εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του «Ερμιονικού Συνδέσμου»


Όπως κάθε χρόνο και φέτος βραβεύτηκαν οι επιτυχόντες στα Α.Ε.Ι.  της χώρας οι πτυχιούχοι των Α.Ε.Ι. και αυτοί που πήραν μεταπτυχιακό δίπλωμα (Μάστερ) ειδίκευσης.

Επίσης, για πρώτη φορά βραβεύτηκαν και μαθητές του Γυμνασίου –Λυκείου που διακρίθηκαν σε σχολικούς πανελλήνιους διαγωνισμούς.


Κατάμεστη ήταν και η αίθουσα του «Πειραϊκού Συνδέσμου» στον Πειραιά, που τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί αυτή την εκδήλωση του «Ερμιονικού Συνδέσμου»


 Η ομιλία του προέδρου του "Ερμιονικου Συνδέσμου" Γιάννη Σπετσιώτη


Καθώς το ποτάμι του χρόνου κυλάει γοργά και μας παρασύρει στη ροή του 
– ήδη βρισκόμαστε στο τέλος του πρώτου μήνα του 2019 – ευχόμαστε σε όλους

«ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ» και «ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ»!

Το Δ.Σ. του Ερμιονικού Συνδέσμου σας καλωσορίζει εγκάρδια και σας ευχαριστεί, γιατί με ανάλαφρη διάθεση και θέρμη ψυχής μεταδοτική, τιμάτε τη σημερινή Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται από τον Σύνδεσμό μας, ανελλιπώς, για περισσότερο από μισό αιώνα. 
Ιδιαίτερα φέτος έχουμε τη χαρά να υποδεχόμαστε στη γιορτή μας δυο κορυφαίες κυρίες της Ελλάδας, που έχουν τις γενέθλιες ρίζες τους στην Ερμιόνη.
Την κυρία Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη, πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Ακαδημαϊκό, εκ των διακεκριμένων προσωπικοτήτων της Επιστήμης του Δικαίου και φέτος Αντιπρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών, του Ανώτατου Πνευματικού Ιδρύματος της Χώρας και
Την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ, Πρόεδρο του Ιδρύματος για την «Οικογένεια και το Παιδί», με τεράστιο πολιτιστικό και κοινωνικό έργο, αξιοτίμητο από τους ανθρώπους και αξιομίμητο από τους ισχυρούς της γης.
Υπερηφανεύεται και καυχιέται, λοιπόν, ο Ερμιονικός Σύνδεσμος που οι δύο εξέχουσες κυρίες, είναι ενεργά μέλη του και συνδράμουν με πολλούς και ποικίλους τρόπους στην επιτυχία των σκοπών του. 
Αξιοθαύμαστες συμπολίτισσες,
Επιτρέψτε μου να εκφράσω την ευχή:
Να έχετε τη δύναμη να αλλάζετε τα πράγματα που μπορείτε!
Να έχετε την υπομονή να αντέχετε αυτά που δεν μπορείτε να αλλάξετε!
Να έχετε τη σοφία να αντιλαμβάνεσθε τη διαφορά μεταξύ τους!
Και μην αφήσετε ποτέ κανέναν πίσω απ’ την πορεία προς το Φως…!
Κυρίες και κύριοι,
Η σημερινή γιορτινή συνάντηση μελών και φίλων του Συνδέσμου έχει γίνει θεσμός και ταυτόχρονα αποτελεί την καλύτερη αξιολόγηση του έργου του. Υπογραμμίζει το ενδιαφέρον σας για την αναγκαιότητά του και υποστηρίζει και ενισχύει τους λόγους της ύπαρξής του.
Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω τρεις από τους λόγους, πυλώνες των δράσεών μας, που αποτελούν όραμα και αντικείμενο έντονης, επίπονης και μακροχρόνιας προσπάθειας όλων των Διοικητικών Συμβουλίων.
1.   Την καλλιέργεια πνεύματος ομόνοιας και συνεργασίας, ενότητας και εμπιστοσύνης, μετριοπάθειας, σεβασμού και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών και φίλων του Συνδέσμου αλλά και μεταξύ των τοπικών αρχών, των κατοίκων της Ερμιόνης και του Δήμου Ερμιονίδας.
2.   Την πρόοδο και την ανάπτυξη του Πολιτισμού της γενέτειρας γης σε όλες του τις μορφές, όπως: Η διάσωση, προστασία και ανάδειξη του φυσικού, αρχαιολογικού, ιστορικού και λαογραφικού μας πλούτου, καθώς και το ενδιαφέρον για τη βελτίωση και εξέλιξη του κοινωνικού περιβάλλοντος. Είναι γνωστό, άλλωστε πως ο Πολιτισμός συνδέεται αμφίδρομα με όλες τις εκδηλώσεις της ζωής από τις πιο απλές και καθημερινές ως τις πιο σύνθετες και κορυφαίες.
3.   Την ενθάρρυνση και στήριξη των νέων ανθρώπων με κάθε τρόπο και μέσο προς τις Επιστήμες, τις Τέχνες, σε κάθε είδους δραστηριότητα παραδοσιακή ή σύγχρονη. Κατά συνέπεια οι πρωτιές των νέων μάς  εμπνέουν, επιβραβεύουμε τις αριστείες τους και ευχόμαστε να αξιοποιούνται.   
Θέλω να πιστεύω πως στις παραπάνω επιδιώξεις ο Ερμιονικός Σύνδεσμος μένει προσηλωμένος στην 58χρονη ιστορική του διαδρομή και τις υπηρετεί με υπευθυνότητα, συνέπεια, τόλμη και ευπρέπεια. Συμπορεύεται, δημιουργικά, με όλους τους φορείς του τόπου, πάντα με αυτοέλεγχο και αξιοπρέπεια.
Για τους λόγους αυτούς, άλλωστε, θεωρώ πως τιμήθηκε από τον Π.τ.Δ., το καλοκαίρι που μας πέρασε σε μια λαμπρή τελετή, με το σπουδαίο βραβείο «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», που δόθηκε για πρώτη φορά σε πολιτιστικό φορέα της πατρίδας μας, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δήμου Ερμιονίδας και της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης.
Επίσης το καλοκαίρι γιορτάστηκαν με επιτυχία τα 5 χρόνια λειτουργίας του Μουσείου Παιχνιδιών, που ήδη έχει γίνει σημείο αναφοράς των επισκεπτών της Ερμιόνης, Ελλήνων και ξένων, μικρών και μεγάλων και λειτουργεί με το αμείωτο ενδιαφέρον και τη φροντίδα της κυρίας Μαρίας Τράκη.
Ακόμη ο Σύνδεσμός μας συμβάλλοντας στην ανακούφιση των πυρόπληκτων κατοίκων της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής απέστειλε φαρμακευτικό υλικό με το πανανθρώπινο μήνυμα: «Δεν είστε μόνοι!».
Αγαπητοί μας φίλοι,
Το έργο του Συνδέσμου, έργο ευθύνης, αγάπης και ζωής δεν είναι ενός ανθρώπου ή ενός Συμβουλίου. Είναι έργο όλων μας! Συμμετέχετε σε δράσεις σπουδαίας σημασίας για την αφύπνιση των ανθρώπων για γνώση και δημιουργική αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους, για πλούσια συναισθήματα και σωστές διαπροσωπικές σχέσεις με γνώμονα πάντα την ανιδιοτελή αγάπη και προσφορά προς την πατρίδα.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Θεόδωρο Κατσικάρο, Γενικό Διευθυντή των εκπαιδευτηρίων «ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ», για την κάθε είδους βοήθεια που προσφέρει ανελλιπώς στον Σύνδεσμό μας.
Ευχαριστούμε και την κυρία Ανθούλα Λαζαρίδου – Δουρούκου που για δεύτερη συνεχή χρονιά, υλοποιώντας την ιδέα του Δ.Σ. του Ερμιονικού Συνδέσμου, φιλοτέχνησε την γιορταστική μας κάρτα.
Επιθυμούμε, επίσης, να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον Πρόεδρο της «Αδελφότητος Υδραίων Αθηνών», φίλο της Ερμιόνης και του Συνδέσμου μας, κ. Γιάννη Σαχίνη, για την ευγενική του προσφορά δυο υποτροφιών σε προγράμματα του ALBA, το ένα για M.B.A. στο Shipping και το άλλο για Masters στο Shipping Management.
Και μια τελευταία σύντομη ενημέρωση που νομίζω παρουσιάζει ενδιαφέρον.
Η οδός Σωτήρος Διος, όπου βρίσκεται το κτήριο του Πειραϊκού Συνδέσμου που μας φιλοξενεί σήμερα, είναι ένας από τους εμπορικότερους δρόμους του Πειραιά με σημαντικό αρχαιολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον.
Η οδός, λοιπόν, αυτή το 1917 μετονομάστηκε σε «Εμμανουήλ Ρέπουλη» προς τιμή του συμπολίτη μας από το Κρανίδι, πολιτικού και Υπουργού των Εσωτερικών των κυβερνήσεων του Ελευθερίου Βενιζέλου. Τότε ο Ρέπουλης, ως αρμόδιος Υπουργός απάλλαξε τον Δήμο Πειραιά από τα τρία τέταρτα του υπέρογκου χρέους του προς το Δημόσιο, που αντιστοιχούσε στο ποσό των 2 εκατομμυρίων δραχμών.
Τελειώνοντας παρακαλούμε όσους δεν έχουν στείλει τα ερωτηματολόγια να τα συμπληρώσουν και να μας τα στείλουν. Υπάρχουν κι εδώ ερωτηματολόγια, για όσους επιθυμούν να τα συμπληρώσουν σήμερα.
Μην ξεχάσετε τη Μουσική βραδιά τη Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου στις 7.30 μ.μ., εδώ στον ίδιο χώρο, που συνδιοργανώνουν η Ένωση Σπετσιωτών και ο Ερμιονικός Σύνδεσμος.   
Επίσης να σας πληροφορήσουμε ότι με τον Σύλλογο Νησιωτών «Ο ΠΑΜΙΣΟΣ» προγραμματίζουμε κοινή εκδήλωση ιστορικού περιεχομένου που αφορά τη ζωή και το έργο του Επισκόπου Ανδρούσης Ιωσήφ, συνδεδεμένα με τη Μεσσήνη και την Ερμιόνη.
Εύχομαι και πάλι «Καλή και ευλογημένη χρονιά» και όλοι μας να περάσουμε ένα όμορφο και ξέγνοιαστο κυριακάτικο πρωινό με άρωμα Ερμιόνης.

Η κα Μαριάννα Βαρδή Βαρδινογιάννη στον χαιρετισμό της.
Λίγο μετά αποχώρησε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων...



Βραβεύσεις - Απονομές βραβείων

ΑΠΟΦΟΙΤΉΣΑΝΤΕΣ.

Κατερίνα  Σπετσιώτη του Προκοπίου Πανεπιστήμιο Πειραιώς 
Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών
Ιάσωνας Λαδάς του Αποστόλου Πάντειο Πανεπιστήμιο
– Τμήμα Διοίκησης & Επιχειρήσεων 

ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΣΤΑ Α.Ε.Ι.

Νικολέτα Αλούπη στη Σχολή Οικονομικών του καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας.

Νεκτάριος Αλούπης στη σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων του Πανεπιστήμιου Πειραιά.

Αναστάσιος Βαλιανάτος στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων – Μηχανικών του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Η Μυρτώ Γιαμπουρά Αρχιτεκτονική Σχολή «Αριστοτέλειου» Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Μαργαρίτα Καμπούρη – Κυρίτση στη Σχολή μηχανικών Πληροφορικής & Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.


Η Ναταλία  Φονταίν στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών -  Τμήμα Ψυχολογίας

Η Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας  Αθηνών  και πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων
κα. Άννα Ψαρούδα- Μπενάκη κατά την απονομή βραβείων



Ο Πρέσβης Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας  κ. Γιώργος Γεννηματάς
 βράβευσε τον Μιχάλη Προκοπίου  Σπετσιώτη (αριστερά)
και  τον Ανδρέα Κοσμά  Βογανάτση (δεξιά)
οι οποίοι έλαβαν Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (Μάστερ) Ειδίκευσης 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Ανδρέας Κ. Βογανάτσης είναι αυτός που έλαβε και 
το  Βραβείο «Αριστείας» Απόστολος Γκάτσος 
για το λόγο ότι συγκέντρωσε την πιο υψηλή βαθμολογία! 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο βουλευτής Ν.Δ. και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεόδωρος Π. Φορτσάτης βράβευσε τους μαθητές - Λάζαρο Ανδρ. Κρητικό . Νικόλαο Ευαγγ. Κωνσταντίνου, τις μαθήτριες Κωνσταντίνα Ανδρ. Κρητικού και σωτηρία Γ. Βόντα  διότι κατέλαβαν τη δεύτερη θέση σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποντικής

Ο  Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής κατά την απονομή βραβείου 
στην Θεοδώρα Αμπελά κόρη του π. Δημητρίου Αμπελά 


 Η πίτα όπως κάθε χρόνο  και φέτος ήταν προσφορά της κας Μαίρης Κατσιογιώργη 
 εις μνήμη του πατέρα της Αντώνη και της μητέρας της Φωτούλας 

Ακόμα η Νάντια Γανώση συνεχίζει την προσφορά σ' αυτή την εκδήλωση παραδοσιακών γλυκών της Ερμιόνης (κουραμπιέδες) που πρόσφερε η αείμνηστη μητέρα της Ζωή. Φέτος πρόσφερε  δίπλες.


Το ίδιο συμβαίνει και με τον παραγωγό και οινοποιό  Γιάννη Κοντοβράκη από το Κρανίδι που προσφέρει για τον μπούφε το περίφημο κρασί του από τους αμπελώνες.

Επίσης ο  Παντελής Κολυμπάδης του Μιχαήλ από την Ερμιόνη προσφέρει τον εύγευστο χυμό από ρόδι "Ροδάμι" για τον ίδιο σκοπό.

Ο Αντώνης Δ. Σκούρτης  - ο πανταχού παρών! - προσφέρει κάθε χρόνο  μεγάλες υπηρεσίες σε ορισμένες περιπτώσεις για την οργάνωση αυτής γιορτινής εκδήλωσης και ωραία πορτοκάλιά & μανταρίνια από τη Γη της Ερμιόνης . 

Ευχαριστίες ακόμα εκφράστηκαν για την κα Βούλα Καστρίτη του Ιστορικού Εθνολογικού Μουσείου Αθηνών για την προσφορά βιβλίων 

Πήραμε και εμείς  ευχαριστίες για τη δημοσιογραφική κάλυψη της εκδήλωσης ...

Φώτο - ρεπορτάζ 

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια: