Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Αυτοί που φεύγουν…

 Το τελευταίο αντίο στον Παπα - Γιάνη Σαρρή

Σήμερα το πρωί και από την εκκλησία της Αγίας Άννας στη θέση «Ποτόκια» της Ερμιόνης, Ερμιονίτες, φίλοι και γνωστοί, έδωσαν  τον τελευταίο ασπασμό  στον Ερμιονίτη Ιερέα π. Ιωάννη Σαρρή, που μετά από υποκείμενα νοσήματα και σε ηλικία 83 ετών αποχαιρέτησε τον περαστικό  και εφήμερο βίο μας, για να πάει στον επουράνιο και αιώνιο,  σύμφωνα με τις θρησκευτικές μας γραφές. 

- > «Ουκ έχομεν ώδε μένουσαν πόλιν, αλλά την μέλλουσαν επιζητούμεν»...

Ο αοίδιμος  συμπατριώτης μας ιερέας γόνος φτωχής οικογένειας, στα νεανικά του χρόνια ακολούθησε το επάγγελμα του πατέρα του ως ψαράς, στη συνέχεια όταν μεγάλωσε δούλεψε ως εξειδικευμένος τρατάρης στην τράτα του καπετάν Ντίνου Σπετσιώτη και κατόπιν προφανώς με άνωθεν και έσωθεν εντολές εγκατέλειψε αυτή  τη μίζερη   (εκείνων των χρόνων) εργασία στη θάλασσα   και μαζί με την οικογένειά του μετακόμισαν  από την Ερμιόνη στον Πειραιά και άρχισε να σπουδάζει. Αρχικά τελείωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο και στη συνέχεια προχώρησε τις σπουδές του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατόπιν διορίσθηκε στον ΟΤΕ όπου εργάσθηκε για μερικά χρόνια αλλά η μοίρα του τον είχε τάξει να ακολουθήσει την τάξη των κληρικών και σε ηλικία των 50 χρόνων (περίπου) χειροτονήθηκε ιερέας και υπηρέτησε τον Θεό, μέχρι την τελευταία ημέρα της ζωής του.

Για πολλά χρόνια ήταν ιερέας στην ενορία της Αγίας Αικατερίνης στον Πειραιά, αλλά παράλληλα καθοδηγούσε και οργάνωνε τις κυρίες της φιλανθρωπικής Αδελφότητας   Ερμιόνης «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων». Χρημάτισε πρόεδρος της Αδελφότητας και στη συνέχεια τιμήθηκε με τον τίτλο του επίτιμου προέδρου.

Εμείς από τη θέση αυτή να ευχηθούμε καλό να είναι το τελευταίο του ταξίδι

 και είμαστε βέβαιοι, πως «θα κατοικήσει στις γειτονιές των Αγγέλων»

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΜΑΛΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: