Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Ολοκληρωμένη τοποθέτηση με συγκεκριμένες προτάσεις, για τον εορτασμό του ροδιού, της ελιάς& ελαιόλαδου, του Ιατρού και πρώην Δημάρχου Ερμιονίδας Δημήτρη Καμιζή - στη σελίδα του (facebook) .... ….

... Θεωρώ εντελώς λαθεμένη την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να ματαιώσει την πραγματοποίηση των γιορτών που καθιερώσαμε το 2011 και μάλιστα, σε μια εποχή, που η κατανάλωση των προϊόντων μας αυτών αποδεδειγμένα προσφέρει προστασία στην Υγεία μας, συν τοις άλλοις στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού μας, απέναντι σε ιούς και βακτήρια!!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  ·


47 λ.

Οι θεσμοθετημένες εδώ και 10 χρόνια, γιορτές των ευλογημένων προϊόντων του τόπου μας του λαδιού και του ροδιού, πρέπει να πραγματοποιηθούν, ιδιαίτερα φέτος στην εποχή του covid-19 !

Θεωρώ εντελώς λαθεμένη την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να ματαιώσει την πραγματοποίηση των πάρα πάνω γιορτών που καθιερώσαμε το 2011 και μάλιστα σε μια εποχή που η κατανάλωση των προϊόντων μας αυτών αποδεδειγμένα προσφέρει προστασία στην Υγεία μας, συν τοις άλλοις στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού μας απέναντι σε ιούς και βακτήρια.

Σε μια συγκυρία επίσης που σαν επιστέγασμα όλων των προσπαθειών που είχαμε ξεκινήσει Δήμος και Παραγωγοί, ήρθε πολύ πρόσφατα η αναγνώριση με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ονομασία προέλευσης Π.Ο.Π. για το Ρόδι Ερμιόνης.

Δεν επιτρέπεται στο όνομα της πανδημίας να σταματήσουμε την ζωή μας, την οικονομία και τον πολιτισμό μας. Αντίθετα επιβάλλεται να προσαρμόζουμε τις δραστηριότητές μας σύμφωνα με τα προστατευτικά μέτρα των επιστημόνων και της πολιτείας και να αναζητούμε "έξυπνες" πρακτικές για να μετατρέπουμε τα προβλήματα σε ευκαιρίες .

Συγκεκριμένα λοιπόν προτείνω, καθολικό γιορτασμό σε ολόκληρη την Επαρχία μας δηλαδή, χωρίς όμως πανηγύρια και συναθροίσεις:

1.Ορισμός έναρξης των εορταστικών εκδηλώσεων και σχετικών πρωτοβουλιών.

2. Στολισμός όλων των οικισμών του Δήμου μας και των εισόδων τους με αεροπανό και αφίσες με σχετική θεματολογία.

3.Τοποθέτηση γλαστρών με φυτά ροδιάς και ελιάς σε πλατείες και καταστήματα.

4.Προκήρυξη διαγωνισμού και επάθλων μεταξύ των μαθητών όλων των Σχολείων του Δήμου μας, σχετικά θέματα.

προτείνω:

α) ελεύθερη ζωγραφική απεικόνιση με θέματα την ελιά, την ροδιά και τα προϊόντα τους

β) έκθεση με θέμα "η ροδιά στην Ελληνική Ποίηση" και

γ) η χρησιμοποίηση του Ελαιολάδου στη Διατροφή μας, στον Πολιτισμό και στην Θρησκεία.

5. Αξιοποίηση των επιστημόνων και πέραν του Δήμου μας με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την αξία των προϊόντων αυτών του τόπου μας, στην διατροφή και την υγεία μας ιδιαίτερα στην σημερινή συγκυρία, με ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητά τους, σε συνάρτηση με τις προστατευτικές για τον οργανισμό μας ιδιότητες

6) έμφαση στην αξία και τις θετικές οικονομικές συνέπειες, στην ονομασία Π.Ο.Π "Ρόδι Ερμιόνης"

και ΄τέλος, την διενέργεια ενός Τιμητικού Μνημόσυνου στον καλλιεργητή και παραγωγό φυτών Ροδιού Ερμιόνης, ΣΤΑΜΑΤΗ ΜΕΡΤΥΡΗ για το πάθος την αφοσίωσή του στην υπόθεση της καλλιέργειας και διάδοσης της Ερμιονίτικης ποικιλίας Ροδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: