Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, περιλαμβάνεται ο Lazaros Akis Goutos, τηλέφωνο και οθόνη

Και λεω .Τωρα που ο Δημος ανακαλυψε καθυστερημενα σε σχεση με αλλους Δημους το ΖΟΟΜ (απο τον Απριλιο τα γραφω  απο τον Μαρτιο τα λεει ο κ Τοκας) ας μας βαλει και εμας τους Δημοτες να παρακολουθουμε τις συνεδριασεις.Χρονια τωρα προτεινω την αναμεταδοση των συνεδριασεων Δημοτικων Συμβουλιων απο το διαδικτυο και μαλιστα με δυνατοτητα των πολιτων να συμμετεχουν στο περιθωριο ζωντανα με προτασεις σκεψεις πληροφοριες κατα την διαρκεια της προβολης. Το διαδικτιο μας δινει αυτη τη δυνατοτητα στο » δωματιο συζητησης» διπλα στην εικονα. Η προβολη των συνεδριασεων θα φερει στο καθε σπιτι αλλα και σε κοινωνικους χωρους (καφενεια κλπ) το Δημοτικο Συμβουλιο και τους Δημοτικους Συμβουλους. Να ξερουμε και εμεις ποιοι ειναι στην πραξη οι αντιπροσωποι μας ποσο, πως, και αν, συμμετεχουν και ποιες ειναι οι θεσεις τους στις διαφορες ψηφοφοριες.

Εδω στην Αγγλια καθε βραδυ πρεπει να διαλεξουμε σε ποια απο ολες τις δικτυακες συζητησεις θα συμμετασχουμε συνηθως ειναι δυο τρεις με διαφορετικες θεματολογιες και συμμετεχοντες.

Φυσικα δεν θα μπορουμε να παρουμε μερος σαν συμμετεχοντες ολοι οσοι παρακολουθουμε

Και απο το youtube  μπορει να μεταδιδεται έχει σελίδα ο Δήμος ανενεργή πέντε χρόνια τωρα με δέκα αναρτημένα βίντεο υποψιάζομαι πως δεν το γνωρίζουν οι υπευθυνοι έχει μάλιστα και 16 ακόλουθους ο ενας είμαι εγώ.

Αλλα μπορει κιολας οι συνεδριασεις να καταγραφονται απλα ενα κλικ ειναι και  να ανεβαινουν μετα στη σελιδα του Δημου στο Youtube.

Aπλα πραγματα ειναι ολα αυτα ,γινωνται καθημερινα τριγυρω μας, το μονο που χρειαζεται ειναι η πολιτικη βουληση μερακι και δουλεια .Ενας κωδικος πολιτη που να στελνεται με μηνυμα απο τον δημο και τελειωσε.

Οι περισσότεροι ανθρωποι περνάνε ώρες μπροστά στην οθόνη στέλνοντας καρδούλες  λάικ και συγχαρητήρια στο ΦΒ.Η βρισιές και μίσος.Το διαδίκτυο είναι εργαλειο μαχαίρι.Μπορει να σκοτώνει ανθρώπους να αποβλακωνει η να είναι χρήσιμο να κόψουμε το φαγητό μας να είναι εργαλείο δημοκρατίας.

Υπαρχουν δικτυακα ηλεκτρονικα αρχεια περασμενων χρονων συνεδριασεων Δημοτικων Συμβουλιων

Ας προσεγγισουν τον κ Θαναση Δημαρακη Ιχνηλατες να τα δωρισει αν θελει στον Δημο και να σωθουν οσο ειναι καιρος σε αντιγραφα ανα κατηγορια.

Ο κ Δημαρακης απο οσο γνωριζω εχει το πλουσιωτερο ηλεκτρονικο αρχειο σε βιντεο των τελευταιων χρονων στην Ερμιονιδα πολυ μεγαλης ιστορικης αξιας για το μελλον οσο και το φωτογραφικο αρχειο του Στεφου για τα παλιοτερα χρονια. Ομως αλλο φωτογραφια αλλο ηλεκτρονικο αρχειο.Πρεπει οπωσδηποτε να υπαρχουν αντιγραφα σε διαφορετικους σκληρους δισκους για ευνοητους λογους.Ας αναλαβει καποιος απο τον Δημο αυτη την πολυτιμη εργασια πριν ειναι αργα.