Σημαντικη η παρεμβαση Τοκα και επι της ουσιας αντιπολιτευτικη.Οπως παντα ψυχραιμος, σοβαρος, τεκμηριωμενος,  ευγενης, ο κ Τοκας. Αναμενω με ενδιαφερον την απαντηση του κ Γεωργοπουλου και ελπιζω  να ειναι αναλογου υφους και τεκμηριωσης. Η αντιπολιτευση ειναι απαραιτητο συστατικο του δημοκρατικου πολιτευματος και ετσι πρεπει να αντιμετωπιζεται απο την εκαστοτε πλειοψηφια.

Βαζει ο κ Τοκας θεματα πολιτικα και οχι μονο διαδικαστικα.Γιατι τελικα η πλειοψηφια στο Δημοτικο Συμβουλιο Δυνατη Ερμιονιδα αλλα και η μεγαλη αντιπολιτευση ΔΗΣΥΕΡ οχι μονο κινουνται πολιτικα στον χωρο της ΝΔ μην το ξεχναμε , αλλα και υλοποιουν τους κυβερνητικους σχεδιασμους χωρις αντιρρηση. Αν αθροισουμε τις ψηφους των δυο παραταξεων στον πρωτο γυρο των δημοτικων εκλογων η συντριπτικη πλειοψηφια των ψηφοφορων της Ερμιονιδας (69,73%)  ψηφισε ΝΔ στις εκλογες πριν ενα χρονο . Σαρωσε η ΝΔ και αυτο ειναι μια πραγματικοτητα αλλα η πραγματικοτητα αλλαζει.

Σημερα η Δυνατη Ερμιονιδα ειναι πλειοψηφια στο Δημοτικο Συμβουλιο κανενας δεν το αρνειται Ομως εχει τις 11 εδρες απο τις 27 του ΔΣ και στον πρωτο γυρο των εκλογων  πηρε το 40 % περιπου απο το 68,5% οσων εφτασαν στην καλπη δηλαδη 3326 ψηφους επι 12920 εγγεγραμενων ψηφοφορων. Γι αυτο η απλη αναλογικη ειναι σωστο εκλογικο συστημα και γι αυτο η πλειοψηφια πρεπει παντα να προσπαθει να κερδισει την αποδοχη των υπολοιπων με διαλογο και πολιτικες συγκλισης.

Στο μονο θεμα που ειδαμε αντιπολιτευση στην κυβερνηση και τις αποφασεις της απο την Δυνατη Ερμιονιδα (που μαλιστα εξασφαλισε καθολικη αποδοχη)ηταν απο τα δεξια στο προσφυγικο. Και μαλιστα αυτο δεν εγινε με τα προσφατα γεγονοτα του Γαλαξια ειναι μια πορεια δρομολογημενη απο τοτε που ομοφωνα το Δημοτικο μας Συμβουλιο αποφασισε κανενας προσφυγας στην Ερμιονιδα.

Ομως τα πραγματα προχωρουν.Οι αντιφασεις οξυνονται. Και τελικα αυτος ο πολυδιαφημισμενος προεκλογικα αυτοδιοικητικος «τοπικισμος περα απο πολιτικη τοποθετηση«, καπως πρεπει να εκφραστει σε διαφορους τομεις οπως για παραδειγμα η ενδυναμωση (ηδη αποφασισμενη και εγκεκριμενη )του Κεντρου Υγειας Κρανιδιου της πρωτοβαθμιας υγειας δηλαδη .Μπαινουμε στους δυσκολους μηνες των εποχιακων ιωσεων και να δουμε πως θα τα καταφερουν οι οκτω ιατροι να ανταπεξελθουν εχοντας τον φοβο (την πραγματικοτητα) της πανδημιας σαν επιπλεον βαρος.

Παμε τωρα στα θεματα που θιγει ο κ Τοκας.

Η θεση του κ Τοκα που με βρισκει  συμφωνο ειναι πως υπαρχει μια ελλειψη  τετραετους Επιχειρησιακου προγραμματος .(μερος του οποιου ειναι το ετησιο  τεχνικο προγραμμα  στο βαθμο που το ετησιο προγραμμα δρασης  ειναι η κατ ετος εξειδικευση του ΕΠ) 

Για τη συνέχεια του άρθρου >>>ΕΔΩ...