Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Σάββατο 1 Μαΐου 2021

Επιστολή στο blog -> .... «μια άλλη Ανάσταση» για εμάς ...

 


Από τη Βιβή Σκούρτη

Αγαπητέ Μάκη

Είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα σε ό,τι αφορά το δημόσιο λόγο στην πατρίδα μας, ορισμένοι να μπερδεύουν τη μπεμπελάκ με τη μουστάρδα, το τρόλεϊ με το βόλεϊ, τα χαλιά με τα χάλια, κ.λ.π.

Εσύ ποτέ σου δεν δήλωσες ότι έχεις πτυχίο δημοσιογραφίας ωστόσο σε αυτό που κάνεις χρόνια τώρα πετυχημένα και με συνέπεια, είσαι ερασιτέχνης - δηλαδή εραστής της τέχνης και εν προκειμένω της δημοσιογραφίας. Δηλαδή δημοσιεύεις, ενημερώνεις - για τα τοπικά κυρίως  δημόσια ζητήματα, στηλιτεύεις τα κακώς κείμενα, επαληθεύοντας τον ποιητή μας Λορέντζο Μαβίλη, ότι «δεν υπάρχουν χυδαίες λέξεις, αλλά χυδαίοι άνθρωποι».

Χρόνια τώρα είσαι σαν την αλογόμυγα του Αθηναίου φιλοσόφου που αναζητά την αλήθεια στην «αγορά», «εγείρων, πείθων και ονειδίζων».

Ποτέ σου δεν δήλωσες  ότι είσαι δημοσιογράφος με πτυχίο, γι αυτό καλό θα ήταν όσοι δηλώνουν δημοσιογράφοι να εμφανίσουν τα πτυχία τους και την κάρτα μέλους επαγγελματικού σωματείου δημοσιογραφίας, ώστε ανάλογα με το τι πράττουν να μπορούν οι πολίτες να ζητούν από το επαγγελματικό τους σωματείο την εφαρμογή του δεοντολογικού κώδικα του δημοσιογράφου.

 Έτσι δεν θα μπορεί να υπάρχει κανείς στο απυρόβλητο.

       Ευχές για ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, με υγεία, αισιοδοξία, ελπίδα.

              Εις το επανα-λέγειν

              Βιβή Σκούρτη

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: