Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Ιστορικά ντοκουμέντα και πρόσωπα στο Δήμο Κρανιδίου, πρώην Κοινότητα Κρανιδίου – Σπετσών.

 Ο Δήμαρχος Κρανιδίου Μιχαήλ Χάσπαρης θήτευσε ως τοπικός δημοτικός άρχοντας επί 22 συναπτά έτη, πριν και μετά τον πόλεμο. Είχε τη φήμη αυταρχικού ανθρώπου ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ήταν άνθρωπος δημιουργικός και πρόσφερε πολλά στο τόπο του.

Ένα έργο του που μάλιστα τιμήθηκε από τον Βασιλιά των Ελλήνων Παύλο ήταν και αυτό της υδροδότησης της πόλης του Κρανιδίου γύρω στο 1955. Στο έργο αυτό συνεισέφεραν οικονομικά και ο Σύλλογος Κρανιδιωτών Αμερικής.


Για την ιστορία να αναφέρουμε η υδροδότηση του Κρανιδίου έγινε από πηγάδι του Χάσπαρη που είχε στο κτήμα του και η πόλης υδροδοτείτο αρχικά με βρύσες, που είχαν τοποθετηθεί στις διάφορες γειτονιές του οικισμού.
.
Το 1958 ο Βασιλιάς Παύλος επισκεπτόμενος την Ερμιονίδα εγκαινιάζει και το έργο της δημοτικής ύδρευσης και απονέμει τιμητικά διπλώματα τόσο στο Δήμο όσο και στο Σύλλογο Κρανιδιωτών Αμερικής.

Τα διπλώματα αυτά ανέσυρε από χώρους όπου ήσαν καταδικασμένα στη λήθη της ιστορίας ο Δήμαρχος Κρανιδίου τότε Δ. Καμιζής και τα τοποθέτησε στο φυσικό τους χώρο στο Δημαρχείο Κρανιδίου, για να θυμόνται την ιστορία οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι. Σ’ αυτή την προσπάθεια θέλουμε να συμμετέχουμε και εμείς και εκεί αποβλέπει και αυτή η αναφορά μας.

Φώτο 1) Ο Δήμαρχος Κρανιδίου και παλαιότερα Κοινοτάρχης Κρανιδίου –Σπετσών Μιχαήλ Χάσπαρης. 2)3) τα διπλώματα του Βασιλέως των Ελλήνων Παύλου εκείνων των χρόνων.

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: