«Ερμιονίδα μας αρέσει, δεν μας αρέσει»

Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021

Ο Δημήτρης Καμιζής εξάρει το ερευνητικό - ιστορικό - συγγραφικό έργο του Γιάννη Σπετσιώτη...

 https://kamizis.blogspot.com/2021/07/

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΕΤΣΙΩΤΗΣ : Ο καπεταν Αντώνης Σταματ. Μήτσας (1832-1897)

 ΕΥΓΕ  ΓΙΑΝΝΗ  ΣΠΕΤΣΙΩΤΗ!!!
 
Ο γνωστός σε όλους μας συμπατριώτης, παιδαγωγός και ιστορικός ερευνητής, Γιάννης Σπετσιώτης, προσφέρει με το έργο του τα μέγιστα στον εορτασμό των 200 χρόνων της Παλιγγενεσίας: 

Την διατήρηση άσβεστης της Ιστορικής Μνήμης για τον Τόπο μας και την Πατρίδα μας. 

Με κοφτερή διεισδυτική ματιά περνάει από τις χαραμάδες της νεώτερης Ιστορίας μας για να φωτίσει πρόσωπα και γεγονότα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην απελευθέρωση της Πατρίδας μας. Δεν παραθέτει απλώς πρόσωπα και γεγονότα περασμένα και εν πολλοίς ξεχασμένα, τους δίνει ξανά ζωή και δράση με τον έξοχο αφηγηματικό γραπτό λόγο  που διαθέτει. Πέρα από την ιστορική ακρίβεια, διανθίζει την αφήγηση του και με τις προσωπικές και οικογενειακές πτυχές της ζωής του ήρωα αγωνιστή στον οποίο αναφέρεται αναδεικνύοντας το ήθος και τον χαρακτήρα του, πράγμα που ο "επίσημος ιστορικός" έχει παραλείψει και αυτό κάνει την διαφορά.
Ο Γιάννης Σπετσιώτης δεν γράφει για να ξαναγράψει την ιστορία,την ανασυνθέτει και γράφει για να ΠΑΙΔΑΓΩΓΕΙ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ όλους μας, μικρούς και μεγάλους. Μήπως όμως αυτό δεν είναι το κύριο ζητούμενο και ο σκοπός στους επετειακούς εορτασμούς των Πατριωτικών και Εθνικών αγώνων:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: