Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Ευάγγελος Αλεξανδρής κοινωνιολόγος -> οι παρατηρήσεις του για τη γιορτή της ελιάς & του ελαιόλαδου στο Κρανίδι σήμερα ...

... Το δικό μου ενδιαφέρον ήταν επικεντρωμένο στη θεματική των εισηγητών, 

αλλά απογοητεύτηκα...


Από τη σελίδα μας στο facebook

Συμμετείχα στη σημερινή γιορτή της ελιάς κι ελαιολάδου στο Κρανίδι Ερμιονίδας, πολυαίωνο τυπικό προϊόν της περιοχής αναγνωρισμένο POP από το 1996 αλλά δυστυχώς brand name ακόμα άγνωστο στις διεθνείς αγορές.

Παρά τα μέτρα πρόληψης της πανδημίας, η διοργάνωση ήταν επιτυχημένη, με ανθρώπους κάθε ηλικίας, ακόμα και παιδιά που χαίρονταν την παρουσία των εκθεμάτων τους στους χώρους. Χάρηκα για την παρουσία αρκετών παραγωγών της περιοχής, πολιτιστικών συλλόγων με δικό τους εκθεσιακό υλικό κι ευγενική προσφορά γευσιγνωσίας.

Το δικό μου ενδιαφέρον ήταν επικεντρωμένο στη θεματική των εισηγητών, αλλά απογοητεύτηκα. Γενικότητες και υποσχέσεις περί επιδομάτων του κράτους, υποδομές για την ύδρευση των καλλιεργειών, βοήθεια στους αγρότες... ασύνδετα κι αποσπασματικά, μακριά από ολοκληρωμένες μελέτες για τα επείγοντα προβλήματα του τόπου που όμως παραμένουν στο παρασκήνιο. Καμιά καινοτομία, κανένας προβληματισμός στην επικαιρότητα των αγορών και δυσκολιών ένταξης της τοπικής αγροτικής παραγωγής! Έγινε και πάλι η γνωστή πασαρέλα, βιτρίνα για λίγους πολιτικούς συνοδεία τηλεοπτικών και δημοσιογραφικών ακολούθων.

Μόνη πολύτιμη εξαίρεση η ολιγόλεπτη ομιλία του κ. Ευάγγελου Δημαράκη, ελαιοπαραγωγός επιχειρηματίας με γνώση του αντικειμένου και συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάδειξη του τοπικού προϊόντος ώστε να ξεφύγει από την παραδοσιακή εμπορευματικοποίηση σε χύμα ποσότητα και την αξιοποίησή του ως κορυφαίο σε ποιότητα τυποποιημένο σε σύγχρονα πρότυπα, για διεκδίκηση της παγκόσμιας αγοράς προϊόντων υψηλής εμπορικής υπεραξίας, μέσω της ισχυρής συνεταιρικής μορφής, συγχρηματοδοτούμενης από ευρωπαϊκούς και κρατικούς πόρους, για λίγο καιρό ακόμα

Σημείωση του blog -> παραθέτουμε το δικό μας σχόλιο από ρεπορτάζ μας άλλων εκδηλώσεων με την εν λόγω γιορτή.

ΚΛΙΚ ΕΔΩ >>> https://stamdamd.blogspot.com/2019/11/blog-post_57.html

Τίποτε δεν έχει αλλάξει σε ό,τι αφορά τους σπεκουλαδόρους πολιτικούς!!!

Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012
Η μόνη μας ελπίδα, αυτή που αναδύεται
από τους κλώνους του ιερού δέντρου...


Είναι μια παλιά τακτική αυτών,  των γνωστών, που σέρνουν τις τηλεοπτικές κάμερες με τους μαρκουτσαδόρους, για να κάνουν τις βαρύγδουπες δηλώσεις  τους  για τη σωτηρία του τόπου, αυτοί που τον φέρανε ως εδώ  και τώρα θέλουν οι ίδιοι να  τον σώσουν!! και απαρατήρητοι αμέσως μετά, να φύγουν μόνοι τους όπως ήρθαν...
Τι να πεις πλέον με αυτούς τους κυρίους;;

Θα θέλαμε αν ήταν δυνατόν να μπαίναμε μέσα στο ψυχισμό τους και να αφουγκραζόμαστε τη δίνη των συναισθημάτων τους  και το ψυχικό άγος που έχουν περιέλθει... Το πιο σπουδαίο είναι, ότι πιστεύουν πως ο λαός παρ’ όλο που τους γυρίζει την πλάτη, ακόμα κοιμάται.   
Τελικά είναι αξιολύπητοι,  γιατί  ήγγικεν η ώρα της τιμωρίας τους και της περιφρόνησης από τον κυρίαρχο λαό!!

Υπάρχουν όμως και οι άλλοι, οι οποίοι έχουν μπει στο καβούκι τους και κυκλοφορούν μόνο τη νύκτα...Τις άλλες ώρες η μοναδική τους παρηγοριά το κινητό τηλέφωνο,  με τη μόνη διαφορά που τώρα το πληρώνουν από τη τσέπη τους και,  γουρουνάκια ψητά, με μπόλικη χοληστερίνη δωρεάν από τις τοπικές φάρμες...

Το έχουμε πει πολλές φορές κ. δήμαρχε, αλλά εσείς δε μας ακούτε - Ηλεκτρονική μπάρα με φωτοκύταρο στο πολύπαθο βουνό των Διδύμων  και να πέφτει αυτόματα άμα τη εμφανίσει... ακόμα και γι’ αυτούς, που μπήκανε κάποτε λαθραία στην Ερμιονίδα και νόθευσαν το DNA

Ως πότε θα τους ανεχόμαστε...

STAM.DAM.D.
ΤΟΠΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙ0ΟΓΡΑΦΟΣ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Ελληνικά + Italiano)

Ερμιονίδα - Τόπος Ελαιοκομίας - >>>>>


Εκτός από τους πολυάριθμους ιστορικούς ελαιώνες που παράγουν λάδι υψηλής ποιότητας, μπορεί να υπερηφανεύεται για την κληρονομιά της από αιωνόβια ελαιόδεντρα στην επικράτειά της που δεν έχουν ακόμη ερευνηθεί και καταγραφεί δυστυχώς.
Επιπλέον, η τοπική οικονομία βασίζεται στο ελαιόλαδο είναι στενά συνδεδεμένη με την ιστορία της περιοχής και τον υλικό πολιτισμό της, ο οποίος πρέπει να ανακαλυφθεί και να καταγραφεί, να διατηρηθεί, να εκτιμηθεί και να επανακυκλοφορήσει ως θεμελιώδης τοπική εγγύηση ποιότητας σαν αγροτικό brand name.
Το Εμπορικό Επιμελητήριο, μαζί με τις τοπικές αυτονομίες και τους ελαιοπαραγωγούς, θα πρέπει να εγκρίνει μια μελέτη απογραφής των καλλιεργειών, να δημοσιεύσει την απογραφή στη γιορτή του επόμενου έτους 2022, καλώντας μια ευρωπαϊκή δημοτική περιοχή να συμμετάσχει, η οποία να αντιπροσωπεύει μια βέλτιστη πρακτική στην παραγωγή, διαχείριση και την εμπορία του λαδιού DOP EVO (Πιστοποιημένο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο).
Με αυτόν τον τρόπο θα είναι δυνατό να υπάρχει μια σταθερή γνωσιακή βάση για σύγκριση δεδομένων, ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων, προώθηση συνεργασιών και κοινών πολιτιστικών και οικονομικών συμφερόντων, γνώση των κοινών ιστορικών παραδόσεων και από κοινού επεξεργασία λύσεων για την επιβεβαίωση των αντίστοιχων δυνατοτήτων τους στην Ευρώπη και παγκοσμίως.
Ευάγγελος Αλεξανδρής
Πρόεδρος ΕλληνοΪταλικού Συνδέσμου

Ermionida - Luogo dell’Olio -

Οltre ai numerosissimi uliveti storici che producono un olio di alta qualità, vanta nel suo territorio un patrimonio di ulivi plurisecolari ancora da censire.
Inoltre, l'economia basata sull'olio è strettamente legata con la storia del territorio e la cultura materiale, che va scoperta e custodita, valorizzata e rilanciata come marchio di qualità locale fondamentale.
La Camera di Commercio insieme alle autonomie locali e i produttori, dovrebbe adottare uno studio censimento delle coltivazioni, pubblicare il censimento nella festa dell'anno prossimo, invitando a partecipare un territorio comunale europeo che rappresenta una buona pratica di gestione e commercializzazione DOP dell'olio EVO extra vergine d'oliva certificato.
Così si potrà avere una solida base di confronto, scambiare esperienze e conoscenze, promuovere comuni interessi culturali ed economici, conoscendo le tradizioni ed elaborando soluzioni per l'affermazione delle rispettive potenzialità in ambito europeo e mondiale.
Presidente Lega ItaloEllenica
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια: