Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Η Παρασκευή (Βιβή) Σκούρτη σχολιάζει τη θλιβερή επικαιρότητα στο Δήμο μας και θέτει με πολιτικό λόγο (!) καίρια ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν από τη δημοτική αρχή..

 

Στην επικαιρότητα των ημερών

Διαβάσαμε στη Διαύγεια την απόφαση του κ. Δημάρχου Ερμιονίδας για τη λήψη της οποίας επικαλείται την παράγραφο 2 του άρθρου 58 του Νόμου 3852/2010.

       Η παράγραφος αυτή αναφέρει ότι: ο Δήμαρχος μπορεί να αποφασίζει για θέματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Οικονομικής Επιτροπής, όταν δημιουργείται έμμεσος και προφανής κίνδυνος, ή απειλείται άμεση ζημία των δημοτικών συμφερόντων από την αναβολή λήψης απόφασης.

Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι:

1.  Τι ακριβώς απειλεί να ζημιώσει τα δημοτικά συμφέροντα;

2.  Ποια είναι η υπόθεση που αφορά την Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, για την οποία ορίζεται πληρεξούσιος Δικηγόρος για να αναλάβει και να αποδείξει τις νόμιμες διαδικασίες, όπως ορίζει η Απόφαση;

3.  Όταν η Απόφαση του κ. Δημάρχου αναφέρει ότι ο ορισμός αφορά υπόθεση της Υπηρεσίας καθαριότητας, αυτό σχετίζεται με το σύνολο της καθαριότητας; Δηλαδή το πώς λειτουργεί γενικά η Υπηρεσία;

Αφορά το πώς κινούνται οι εργαζόμενοι;

Ποια είναι ακριβώς η υπόθεση για την οποία έχει επιληφθεί το Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου;

4.  Η Απόφαση αυτή σχετίζεται και με τη νομική υποστήριξη προσώπων; Αν δεν περιγράφονται όλα αυτά, εκτός του γεγονότος ότι δεν ενημερώνονται οι πολίτες και οι πολίτισσες της Ερμιονίδας ώστε να γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει στην Υπηρεσία καθαριότητας, που έκρινε το Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας να παρέμβει, ε τότε πάσχει από νομιμότητα, καθώς δεν περιγράφει ακριβώς τις νομικές υπηρεσίες που θα παρέχει η δικηγόρος, αλλά και το κόστος αυτών.


Επικαιρότητας συνέχεια…

Πριν λίγες ώρες διατυπώσαμε ερωτήματα που μας γεννήθηκαν μετά την Απόφαση του κ. Δημάρχου Ερμιονίδας, να ορίσει δικηγόρο προκειμένου να παρέχει υπηρεσίες που αφορούν την υπόθεση «Καθαριότητα του Δήμου Ερμιονίδας».

Διαβάζοντας πριν λίγες ώρες τις ανακοινώσεις των Εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας και αυτή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ, αντιληφθήκαμε ακριβώς τι έχει συμβεί.

       Καταλάβαμε ότι ένα απορριμματοφόρο όχημα του Δήμου Ερμιονίδας δεν είχε όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να κυκλοφορεί και γι αυτό τα όργανα του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου το ακινητοποίησαν και του αφαίρεσαν τις πινακίδες.

       Όπως πληροφορηθήκαμε από την ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ, το καλοκαίρι του 2022 ο Πρόεδρός της κ. Νίκος Τράκας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο αμαξοστάσιο του Δήμου μας, επεσήμανε σωρεία προβλημάτων και ελλείψεις τόσο στο χώρο, όσο και στα οχήματα, που έθεταν σε κίνδυνο τις ζωές των εργαζομένων.

Η περίπτωση της ακινητοποίησης του οχήματος μάλλον αποδεικνύει ότι τα προβλήματα που διαπίστωσε δεν έχουν ακόμα επιλυθεί.

Επομένως  αν η Απόφαση του κ. Δημάρχου «Περί ορισμού δικηγόρου», χαρακτηρίζει το γεγονός της ακινητοποίησης του απορριμματοφόρου, υπόθεση που αφορά την υπηρεσία καθαριότητας είναι εσφαλμένη διότι:

1.  Η Υπηρεσία καθαριότητας δεν είναι απρόσωπη, αλλά δομείται με Προϊστάμενο, υπεύθυνους και υφιστάμενους• επομένως με βάση τον ΟΕΥ του Δήμου, τους νόμους 3852/10 και 4555/18, κάποιοι έχουν ευθύνη, με πρώτη φυσικά πολιτική και διοικητική  να βαρύνει τον κ. Δήμαρχο ως Προϊστάμενο των Υπηρεσιών, τον κ. Αντιδήμαρχο που έχει εκχωρήσει τις εν λόγω αρμοδιότητες και όσους υπογράφουν ότι οποιοδήποτε όχημα είναι ικανό να κυκλοφορήσει.

2.  Την ευθύνη επίσης σύμφωνα με τις επικείμενες διατάξεις έχουν ο Τεχνικός Ασφαλείας και ο Γιατρός Εργασίας, στην περίπτωση που δεν έχουν γραπτώς υποδείξει τα τυχόν προβλήματα στον Προϊστάμενο όλων, που επαναλαμβάνω είναι ο κ. Δήμαρχος.

3.  Όποιος έχει λάβει τέτοιες γραπτές παρατηρήσεις και δεν έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες διαπράττει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Τώρα που αποκαλύφθηκε η αλήθεια, του τι ακριβώς συνέβη, οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ερμιονίδας χρειάζεται να είναι ενωμένοι περισσότερο παρά ποτέ, διασφαλίζοντας με την  ενότητά τους σωστές συνθήκες εργασίας, υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε τόπο δουλειάς.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο δρόμο, παρά ενότητα μέσα από τα Συνδικάτα τους.

Όσοι Δημοτικοί Σύμβουλοι διατείνονται ότι ανήκουν στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, απαιτείται περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να απαιτήσουν συνθήκες εργασίας τέτοιες που να διασφαλίζεται η ακεραιότητα και η ζωή των εργαζομένων.

Απαιτείται να καταδικάσουν δημόσια τις αντεργατικές, εκφοβιστικές μεθόδους της Δημοτικής Αρχής.

Παρασκευή (Βιβή) Σκούρτη



Δεν υπάρχουν σχόλια: