Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κυριακή 13 Αυγούστου 2023

Σημεία των καιρών στις ανθρώπινες κοινωνίες επί των ημερών μας …

  Οι πολιτικοποιημένοι πολίτες εκφράζουν δημόσια τις θέσεις και τις απόψεις τους και υψώνουν προστατευτικό τοίχος με το λόγο και τις πράξεις τους, μπροστά στην αθλιότητα των πολιτικάντηδων, που μας περιβάλλουν ...

=======================================================================================================================


Γράφει η Παρασκεύη (Βιβή) Σκούρτη

Ό,τι παράγεις μπορείς και να διαθέτεις

Με αφορμή του γεγονότος ότι ο Δήμαρχος Ναυπλίου μετέφερε είκοσι και φορές σκουπίδια και περιττώματα στην αυλή του πολιτικού του αντιπάλου δείχνει και το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης που αναπτύσσεται σε πολλές τοπικές κοινωνίες.

Όταν δεν παράγεις πολιτική,

Όταν δεν έχεις προτάσεις,

Όταν δεν έχεις σχέδιο για το τι θα γίνει σε ένα τόπο ή όταν το σχέδιο σου είναι η εξυπηρέτηση συμφερόντων και μόνο δυστυχώς, καταφεύγεις σε τραμπουκισμούς, εκφοβισμούς, εξαγορά συνειδήσεων, φίμωση κάθε αντίθετης άποψης.

Τότε, το μόνο που παράγεις ως μέλος του ζωικού βασιλείου είναι περιττώματα και άρα, είναι τα μόνα που μπορείς να διαθέτεις εν αφθονία.

Και για να θυμηθούμε τις παλιές Ελληνικές ταινίες και επειδή τα γεγονότα αυτά δεν αφορούν μόνο το Ναύπλιο, που δυστυχώς για την κοινωνία δεν πρόκειται για προϊόντα μυθοπλασίας αλλά θα ταίριαζαν γάντι σε πολλές τοπικές κοινωνίες! Που ο  καθένας μας από την εμπειρία του, το όνομα μιας Περιφέρειας, ενός Δήμου μιας Κοινότητας.

Σε πιάνει μελαγχολία όταν σκέφτεσαι, ότι τούτος ο τόπος ανέδειξε έναν Αριστοφάνη, που ίσως και αυτός τρελαμένος με όσα έβλεπε στην εποχή του, πρότεινε ως ιδανική πολιτεία εκείνη των πουλιών ή αλλιώς την Νεφελοκοκκυγία . 

Αλήθεια, τι σχέση έχουν όλοι τούτοι που μας ζητούν την ψήφο μας και πιάνουν στο στόμα τους αρχαίους προγόνους;;; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: