Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Διάλογοι στο facebook με αφορμή το χθεσινό μου ρεπορτάζ με την εκδήλωση – ομιλία – συζήτηση για το νερό....

 Σταμάτης Δαμαλίτης

18 ώρ. 
Κοινοποιήθηκε στους εξής: Οι φίλοι σας
Φίλοι
Όλες οι αντιδράσεις:
θωμαις Μερτυρη, Theoni Eleftheriou και 14 ακόμη
2 σχόλια
1 κοινοποίηση
Μου αρέσει!
Σχόλιο
Κοινοποίηση


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΙΖΗΣ

Κ. Δαμαλίτη στηριζόμενος στα γραφόμενα σας γιατί ο ίδιος δεν παρακολούθησα την εκδήλωση ,ο ομιλητής στάθηκε σε όλες τις λύσεις τόσο αρνητικός που σε σχετική ερώτηση απάντησε πως δεν θα ήθελε καν να ήταν δήμαρχος αυτού του Δήμου! Πέραν δε των πολλών ανακριβειών και αντιφάσεων σε σχέση με προϋπάρχουσες εκπονηθείσες μελέτες και επιστημονικά συμπεράσματα(δεν γνωρίζει ούτε το κόστος αφαλάτωσης) δεν κατέληξε σε κανένα συμπέρασμα και καμιά πρόταση ως οφείλουν οι επιστήμονες τουλάχιστον των θετικών επιστημών. Αντίθετα συσκότισε και υπονόμευσε λύσεις όπως η αφαλάτωση με αντίστροφη ώσμωση που είναι υπό προϋποθέσεις διεθνώς αναγνωρισμένη και εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια σε όλο τον κόσμο, στη γειτονιά.μας Κύπρο, Μάλτα ,Ισραήλ.

Με την επιφύλαξη ότι δεν παρευρισκόμουν ο ίδιος ως αυτίκοος, το περιεχόμενο αυτό της ομιλίας μάλλον προσεφέρθη ως άλλοθι της διστακτικότητας και της μέχρι τώρα απραξίας να υπάρξει έστω ανακούφιση στο μεγάλο μας πρόβλημα.

·         Μου αρέσει!

·         Απάντηση

·         1 ώρ.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΙΖΗΣ

Στην Ύδρα πίνουν νερό από μονάδα αφαλάτωσης

27.08.2014 15:01

Λειτουργεί από τις 8 Αυγούστου και εγκαινιάστηκε προχθές - Μπορεί να παράξει μέχρι 1600 κυβικά μέτρα πόσιμου νερού την ημέρα - Ετήσιο οικονομικό όφελος 500.000 ευρώ προσδοκά ο δήμος Ύδρας

Στην Ύδρα πίνουν νερό από μονάδα αφαλάτωσης

Ενα μεγάλο έργο για την Υδρα, που σχεδιάστηκε, αδειοδοτήθηκε και υλοποιήθηκε μόλις σε δύο χρόνια από τον Δήμο Υδρας, εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα. Πρόκειται για τη Μονάδα Αφαλάτωσης Υδρας, της οποίας τα επίσημα εγκαίνια έγιναν από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη και τον δήμαρχο του νησιού Αγγελο Κοτρώνη. Η μονάδα αφαλάτωσης έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία από την Παρασκευή 8 Αυγούστου, είναι δυναμικότητας 1.600 κυβικών μέτρων πόσιμου νερού την ημέρα και καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του νησιού.

Οι χημικές και μικροβιολογικές εργαστηριακές έρευνες που έγιναν σε διάφορα σημεία του οικισμού έδειξαν ότι το παραγόμενο αφαλατωμένο νερό καλύπτει πλήρως τις προδιαγραφές της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για το πόσιμο νερό.

Ακόμη, η λειτουργία της μονάδας σημαίνει και μείωση του κόστους προμήθειας του νερού από τον Δήμο Υδρας της τάξεως του 60%, δεδομένου ότι το νερό της αφαλάτωσης στοιχίζει 1,19 ευρώ/κυβικό μέτρο (με ΦΠΑ), ενώ μέχρι σήμερα η προμήθεια και η μεταφορά του νερού με υδροφόρα πλοία κόστιζε 3,19 ευρώ/κυβικό μέτρο (με ΦΠΑ). Αυτό σημαίνει ετήσιο όφελος για τον δήμο που ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

·         Μου αρέσει!

·         Απάντηση

·         1 ώρ.

Ενεργός

 

Σταμάτης Δαμαλίτης

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΙΖΗΣ

Σας ενημερώνω εκτός των άλλων που αντιληφθήκατε και δεν αναφέρθηκα και εγώ στο ρεπορτάζ μου (γιατί το πρωί ήμουν για το κρεβάτι του πόνου…) πως ο κ. καθηγητής αν και έχει κάνει καριέρα στην Γαλλία, πως σε κάθε πρόταση που αναφερόταν για τη λύση του προβλήματος με το νερό, αν και δεν ήταν της επιστήμης του (γεωλόγος είναι) τόνιζε κατ΄ επανάληψη το κόστος κάθε σοβαρής μελέτης και κυρίως το κόστος της συντήρησης του κάθε είδους έργου. 

Γιατί και αυτός είναι Έλληνας – Μυτιληνιός στην καταγωγή- και γνωρίζει πολύ καλά πόσο «νοικοκύρηδες» στο θέμα γενικής συντήρησης είμαστε.. ->  Από την κεντρική διοίκηση, Περιφέρειες – Δήμους, οικογένειες κ.α.... 

Μόνο αυτό θα σας πω ενημερωτικά που δεν το έγραψα, η κακή ποιότητα του νερού του «Ανάβαλου» στο Κυβέρι οφείλεται στο ότι, δεν καθαρίζουν την λεκάνη του φράγματος! – Μας έδειξε φωτογραφίες και την αποκάλεσε «λιβάδι» από νούφαρα κάθε είδους πρασινάδα, πεταγμένα αντικείμενα, μέχρι και ένα πεταμένο μηχανάκι…

Αυτά επηρεάζουν με τη δίνη που δημιουργούν στο νερό η οποία δίνη ανεβάζει τα χλωριόντα μέχρι και 7.000 χιλ και πλέον, με αποτέλεσμα να έχουμε πολύ κακής ποιότητας νερό. 

Μάλιστα ο κ. Μαργέτας σε μια αποστροφή της ομιλίας του μας είπε, προκειμένου να αφαλατώνουμε τη θάλασσα με 50.000 χιλ χλωριόντα καλύτερα τον Ανάβαλο με 3.000 που δεν είναι τόσο είναι πολύ περισσότερο όπως ακούσαμε.

Από λόγια ωραία και παχιά πρώην Δήμαρχε Δ. Καμιζή έχουμε χορτάσει από εθνικές κυβερνήσεις μέχρι τους Δήμους. Καθώς και από «πατριώτες» δημότες – ψηφοφόρους που σας εκλέγουν…

Μπορώ να γράφω ώρες ατέλειωτες πάνω σ’ αυτό το θέμα, αλλά σταματάω εδώ και σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία….


Δεν υπάρχουν σχόλια: