Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Εύστοχο άρθρο από τη Βιβή Σκούρτη -> «τις πταίει άραγε» …

 Ο Τραμπισμός ως η ακραία μορφή βίαιης άσκησης της εξουσίας  

Η απόσταση της χώρας μας από την Αμερική είναι τεράστια, το ίδιο μεγάλη και η απόσταση της Ευρώπης από εκεί, όμως ο τρόπος άσκησης της εξουσίας του Τράμπ έχει θαυμαστές και στη χώρα μας και στην Ευρώπη.

        Αυτός ο τρόπος άσκησης εξουσίας που λαμβάνει χώρα μ’ ένα βίαιο και ισοπεδωτικό τρόπο απέναντι στον αντίπαλο, που εκβιάζει, απειλεί, υποβιβάζει τις ανθρώπινες σχέσεις και τα συναισθήματα στο επίπεδο των ενστίκτων, που η απειλή σε κάθε πολιτικό αντίπαλο μπορεί να φθάσει και στα όρια της φυσικής του εξόντωσης, δυστυχώς έχει πολλούς «θαυμαστές!».

        Υπάρχει ο Όρμπαν στην Ουγγαρία, η Λεπέν στη Γαλλία, η Μελόνη στην Ιταλία, τα ακροδεξιά κόμματα στη Γερμανία, Αυστρία, Σκανδιναβικές χώρες, ο Πούτιν στη Ρωσία, ο Ζελένσκι στην Ουκρανία, ο Τετανιάχου στο Ισραήλ, η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες της στη χώρα μας.

        Όμως δυστυχώς, αυτή η ακραία αντιδημοκρατική άσκηση εξουσίας, η απειλή και ο εκφοβισμός έχουν εισχωρήσει και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο ελέφαντας μπήκε στο δωμάτιο.

Παρακολουθήσαμε στο διαδίκτυο στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου τον Αχιλλέα Μπέο να ξεστομίζει αδιάντροπα σε Δημοτικό Σύμβουλο της Αντιπολίτευσης: «Εσύ που είσαι και Δικηγόρος, μέχρι το τέλος της θητείας μα θα φας ξύλο!»

Ομοίως, δυστυχώς, πάλι στο διαδίκτυο ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Γεωργόπουλος να λέει σε Δημοτικό Σύμβουλο της Αντιπολίτευσης: «Έλα εδώ να  σου ανεβάσω το ζάχαρο… - Θα σου κόψω το χαμόγελο…», γνωρίζοντας προφανώς ότι πρόκειται για διαβητικό άτομο.

Άραγε με ποιόν στόχο;

Τα γεγονότα αυτά, τόσο στη χώρα μας, όσο και στον τόπο μας, αλλά και παγκόσμια μάς προβληματίζουν ιδιαίτερα και μας θυμίζουν τα λόγια του Τούρκου Αζίν Νεσίν:

«Δυο πράγματα δεν ευδοκιμούν στη χώρα μας. Το ένα είναι το δέντρο του καφέ και το άλλο η Δημοκρατία».

                                Βιβή Σκούρτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: