Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Χωρίς κανένα – τουλάχιστον – ηθικό φραγμό!!

 Η δημοτική αρχή έφερε προς ψήφιση στο Δ.Σ. απόφαση για τον προϋπολογισμό,  που είχε πάρει με το προηγούμενο  δημοτικό συμβούλιο(!)  με πολλές επιβαρύνσεις (εκτός των αλλων...) για τους δημότες!!! …

Δεν φτάνει μόνο η αντιπολίτευση, θεωρούμε πως πρέπει  να βγει  «από τη νάρκη του»  και ο λαός της Ερμιονιδας  να αναχαιτίσει την αλαζονική  «λαίλαπα» της δημοτικής αρχής!  

S.D.D.

================================================================================================================= 

e-mail στο blog

Προϋπολογισμός Δήμου Ερμιονίδας έτους 2024

Ο Προϋπολογισμός του 2024 για το Δήμo Ερμιονίδας, που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 5ης Μαρτίου προς ψήφιση, έχει ενσωματώσει την υπ αριθμ 288/2023 Απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου «περί αναπροσαρμογής των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, για το έτος 2024».


κ. Δήμαρχε, η Απόφαση αυτή λήφθηκε από εσάς και τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής σας στις 15 Δεκεμβρίου 2023, χωρίς την παρουσία κανενός Δημοτικού Συμβούλου της τότε αντιπολίτευσης.

Αποφασίσατε μόνοι σας λοιπόν συνολική αύξηση των ανταποδοτικών τελών κατά 22,10%, έτσι ώστε από προϋπολογισθέντα ποσά 2.337.358,00 € το 2023, το 2024 να εγγράφετε ποσό 3.000.000,00 € , δηλαδή θα κληθούν οι πολίτες του Δήμου Ερμιονίδας να πληρώσουν για τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, 663.000,00 € παραπάνω το 2024, από τα χρήματα που πλήρωσαν το 2023.

Ειδικότερα, αποφασίσατε ο Α΄ συντελεστής από 0,90% να πάει 1,20%, δηλαδή αύξηση 25%,                ο Β΄ συντελεστής από 0,90 να πάει 1,10%, δηλαδή αύξηση 20%            και ο Γ΄ συντελεστής από 1,50% να πάει 1,98%, δηλαδή αύξηση 25%.

Και όλα αυτά έγιναν και προτιμήσατε να αποφασίσετε τις αυξήσεις μόνοι σας, ενώ ήδη γνωρίζατε τη διαφορετική διάρθρωση του Δημοτικού Συμβουλίου τη νέα δημοτική περίοδο και ενώ είχατε χρονικά περιθώρια, γιατί οι ημερομηνίες για την αναπροσαρμογή δεν είναι δεσμευτικές, αφού υπάρχει ανοχή από τη ΔΕΗ για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Επιπλέον στην Κ.Υ.Α 63726/28-7-2023 αναφέρεται: >>>

Στις περιπτώσεις χρηματοδότησης έργων από επιχορηγήσεις ανεξαρτήτως πηγής, στο σκέλος των εσόδων εγγράφονται αντίστοιχα μόνο τα ποσά που αναμένεται ότι θα δοθούν στο Δήμο εντός του οικονομικού έτους. Σε περίπτωση δημοπράτησης και μετά την κατακύρωση του αποτελέσματος και της ανάδειξης αναδόχου, πρέπει να πραγματοποιείται αναμόρφωση της ετήσιας εγγραφής του προϋπολογισμού, με αντίστοιχη μείωση του εσόδου και της δαπάνης που προκύπτει από το ποσοστό έκπτωσης που επιτεύχθηκε.

Δεν έχετε συμπεριλάβει μείωση των δημοσίων τελών ανά έτος, κατά ανώτατο ποσοστό 10%, για τους ιδιοκτήτες στειρωμένων, σημασμένων, καταχωρημένων στο Ειδικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς.(Ε.Μ.Ζ.Σ).

Η Κ.Υ.Α που προανέφερα προβλέπει ότι σε Ειδικό παράρτημα του Προϋπολογισμού αναφέρονται οι δράσεις που αφορούν τις Κοινότητες, συμπεριλαμβανομένων των έργων και των υπηρεσιών τους. Στον προϋπολογισμό που μας παρουσιάσατε αυτό δεν έγινε.

Στο φετινό προϋπολογισμό, δεν συμπεριλαμβάνεται η «μελέτη βελτίωσης πρανών και οδοστρώματος Δημοτικής οδού Διδύμων –Σαλαντίου (Α.Δ.Α ΩΡΥΤΩΡΡ-ΨΩΜ)», η οποία περιλαμβανόταν στους προϋπολογισμούς των ετών 2019 έως και 2023.

Τέλος πιστεύουμε ότι δεν είναι σε ικανοποιητικό βαθμό η αναπτυξιακή κατεύθυνσή του, δεν έχει σε υψηλό βαθμό, όπως οφείλει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κοινωνικό πρόσημο, δεν στοχεύσει σε έργα κοινωνικής συνοχής, δεν διαχειρίζεται σε ικανοποιητικό βαθμό τις οφειλές προηγούμενων χρόνων, παρά τα αυξημένα ποσά των Κ.Α.Π

Ψηφίζουμε μόνο τις ανελαστικές δαπάνες και τις υποχρεωτικές εισφορές,  τις αμοιβές προσωπικού και αιρετών και καταψηφίζουμε τον υπόλοιπο προϋπολογισμό.

Κρανίδι 6 Μαρτίου 2024

Γιάννης Μαργέτας.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: