Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Ο Μάκης Κατσαΐτης στο blog του για την αντιπαράθεση της προέδρου του Ι.Λ.Μ.Ε. με τον πρόεδρο της Κοινότητας Ερμιόνης και άλλα περί ενότητας...

 

13 Ιανουαρίου, 2021 in 

>>> Διαβαστε οσοι-ες ενδιαφερεστε την συνεχεια των δημοσιων τοποθετησεων της προεδρου του ΙΛΜΕ απεναντι στον Προεδρο της Κοινοτητας.Το υφος γραφης μου ειναι τελειως ξενο. Υπαρχει παντως μεσα στην τοπικη κοινωνια ενα μεγαλο κομματι ανθρωπων που εκφραζεται με αυτο το τροπο και αρα θα γοητευτουν απο τα γραφομενα. Αραγε, ολα τα μελη του ΙΛΜΕ ταυτιζονται με την προεδρο τους,  σε αυτη την αντιπαραθεση, με αυτους τους χαρακτηρισμους;;

Να διευκρινησω. Επειδη κατω απο ολες τις δημοσιες παρεμβασεις και διαφωνιες υπαρχει ενα πολιτικο υποβαθρο, αντιπαραθεσεις που η οξυτητα τους μας φαινεται ακατανοητη, κρυβουν συμμαχιες, μακροπροθεσμους στοχους, αντιπαλοτητες και φιλοδοξιες.

Προσωπικα δεν ειμαι στον πολιτικο χωρο του κ Γανωση ουτε ειμαι γεννημα θρεμμα απο την Ερμιονη. Ουτε τον υποστηριζω ουτε ειμαι φιλος του. Η εκτιμηση μου ειναι πως εχει στοχο την Δημαρχια. Η θεση του προεδρου της κοινοτητας Ερμιονης για την οποια αγωνιστηκε χρονια ειναι απλα ενα σκαλοπατι προς αυτο το στοχο. Εκτιμω πως μεχρι αυτη τη στιγμη τα εργα και οι ημερες της Δυνατης Ερμιονιδας αφηνουν περιθωρια για να υπαρξει στις επομενες εκλογες μια σοβαρη προσπαθεια αμφισβητησης της επανεκλογης Γεωργοπουλου. >>>>>>>

Πιστευω ακομα πως σε ενα προπολιτικο επιπεδο  μια τοπικιστικη  ομαδα απο την Ερμιονη (που κινειται παντως γενικα πολιτικα στον συστημικο χωρο) ,θελει να «παρει» τον Δημο απο τους «Κρανιδιωτες»συστημικους. Και να ειστε σιγουροι πως οι «Κρανιδιωτες» με τα χωρια δορυφορους , δεν θα αφησουν το καστρο ευκολα εξ αλλου εχουν και περισσοτερους ψηφους.

Παει πισω στον χρονο αυτη η «αντιπαλοτητα» εχει πολλα επιπεδα ακομα και «ντοπιοι»  Αρβανιτες και Βαλτετσιωτες μετοικοι αλλα και συγχρονοι «ξενοι Ελληνες» που ζουν χρονια εδω (οπως εγω) θα επιστρατευουν στην μαχη. Για μενα ολα αυτα ειναι συντηρηση και παρελθοντολογια. Ο τοπικισμος (παιδι του Εθνικισμου) κλεινει τους οριζοντες. Στερει δυνατοτητες.

Μην ξεχναμε πως για οκτω χρονια Δημαρχος ηταν ο Δ Σφυρης ενας «ξενος» πως και σημερα ο Δημαρχος «ξενος» ειναι και πως εμεις οι «ξενοι» μη ντοπιοι χωρις σογια , Ελληνες και αλλοδαποι πολιτες της Ερμιονιδας συμμετεχουμε πολλες φορες περισσοτερο απο καποιους  ντοπιους στην πολιτικη πολιτιστικη οικονομικη κοινωνικη ζωη. Οι συγκρουσεις λοιπον του παρελθοντος δεν μας αφορουν. Οπως μου ελεγε ο Βασιλης Λαδας τα συνορα στην Πικροδαφνη για τους Λουβιαρηδες εχουν πεσει.

Για μας Χελι , Μαντρακια , Φουρνοι , Καρακασι, Κοιλαδα και Διδυμα  ειναι το ιδιο πανεμορφα παμε παντου εχουμε φιλους παντου. Βλεπουμε μικρες πολιτιστικες διαφορες απο μερος σε μερος αλλα εχει την γοητεια του αυτο. Δεν το ιεραρχουμε σε ανωτερο και κατωτερο.

Τελος επειδη οι εορτασμοι των 200 χρονων απο την επανασταση του 1821 και ποιοι θα συμβαλλουν στην πραγματοποιηση τους τοπικα , φαινεται πως ειναι ενα καποιο θεμα υποτιθεται πως το νεο αφηγημα γινεται για να ενωσει τους νεο Ελληνες. Οχι για να τους χωρισει σε ντοπιους και ξενους. Μην ξεχναμε  Η ιδιοτητα του Ελληνα πολιτη καθοριζοταν στο πρωτο Συνταγμα του κρατους την 1η Γεναρη 1822 με βαση την πιστη στον Χριστο.


Τιποτ αλλο. Τοσο γενικα. Αυτες ειναι οι ριζες του συγχρονου Ελληνα πολιτη. Απο κει και περα αρχισαν να υπαρχουν απογονοι εκεινων των πρωτων Ελληνων πολιτων του Ελληνικου κρατους που αποκαλουμε πατριδα μας για την οποια χυθηκαν ποταμια αιματος εκ τοτε. Οπως εγραφε ο Ρηγας

Σ’ ανατολή και δύση, και νότον και βοριά,

για την πατρίδα όλοι, να ‘χωμεν μια καρδιά.

Στην πίστιν του καθ’ ένας, ελεύθερος να ζη,

στην δόξαν του πολέμου, να τρέξωμεν μαζί.

Βουλγάροι κι Αρβανήτες, Αρμένιοι και Ρωμιοί,

Αράπηδες και άσπροι, με μια κοινήν ορμή,

Για την ελευθερίαν, να ζώσωμεν σπαθί,

πως είμαστ’ αντριωμένοι, παντού να ξακουσθή.

Ονειρευομαι την Ερμιονιδα του μελλοντος.Με ενα διοικητικο κεντρο στην Αυλωνα αναμεσα στις δυο σημαντικες πολεις της επαρχιας. Μια Ερμιονιδα που θα ενωνει τις πολεις και τα χωρια της κατω απο την συνεργασια την επικοινωνια το βλεμμα στραμενο στο μελλον. Οι πολιτιστικοι μας φορεις ο ΘΟΕ και ο Μουσικος Συλλογος το εκαναν πραξη.Ας ακολουθησουν και οι υπολοιποι.Ο τοπικισμος (σε αντιθεση με την τοπικοποιηση) ειναι συντηρηση οπισθοδρομηση. Κρατα την Ερμιονιδα πισω.

Παντως δεν θα κουραστω να το γραφω.Απο την Ερμιονιδα λειπει η αριστερά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: