Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

Ο Γιώργος Γαβρήλος, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ τοποθετήθηκε ως ειδικός αγορητής για την άρση της ασυλίας της Ρένας Δούρου!!!

 Η παρθενική ομιλία του Βουλευτή Αργολίδας στη Βουλή 

Γιώργος Γαβρήλος

Βουλευτής Αργολίδας

emailgeorgegavrilos.vouli@gmail.com

Αθήνα: Μητροπόλεως 1, τκ. 10557

Ναύπλιο: Ασκληπιού 1, τκ. 21100

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 18/7/23

Θέμα: «Γ. Γαβρήλος ειδικός αγορητής για την άρση ασυλίας της Ρένας Δούρου: Καμία καθυστέρηση, καμία ταλαιπωρία για όσους έζησαν την ανείπωτη αυτή τραγωδία. Η Ρένα Δούρου και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν μόνο άπλετο φως και απόδοση δικαιοσύνης»

Ο Γιώργος Γαβρήλος, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής τοποθετήθηκε στην σημερινή διαδικασία ψήφισης για την άρση ασυλίας της Ρένας Δούρου ως ειδικός αγορητής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. https://www.facebook.com/100008710127971/videos/830079181777177/

Ο βουλευτής Αργολίδας στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στα πύρινα μέτωπα που καίνε αυτή τη στιγμή στη χώρα λέγοντας πως σήμερα το μυαλό μας είναι στους ανθρώπους που τις τελευταίες ώρες δίνουν μάχες για τις περιουσίες τους, όπως και στις πυροσβεστικές και όλες τις δυνάμεις που επιχειρούν στο πεδίο. «Εμείς τα γεγονότα αυτά θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με μετριοπάθεια, με αυτοσυγκράτηση, με υπευθυνότητα και να δουλέψουμε όλοι για ένα αποτελεσματικότερο κράτος. Τις υπερβολές, δυστυχώς, τις βρίσκουμε πάντα μπροστά μας», σημείωσε.

Σχετικά με την υπό συζήτηση υπόθεση, επισήμανε πως αναφορικά με τη δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον της Ρένας Δούρου σε προγενέστερο χρόνο από την κοινοβουλευτική της θητεία, στο πλαίσιο της εκδίκασης της υπόθεσης για την εθνική τραγωδία στο Μάτι, Νέο Βουτζά και Κόκκινο Λιμανάκι Ανατολικής Αττικής, η Βουλεύτρια με αυταπάρνηση και σεβασμό στην Δικαιοσύνη έχει η ίδια αιτηθεί προς την  Βουλή των Ελλήνων την άρση της ασυλίας της, υπογραμμίζοντας ότι θα πράξει ό,τι είναι συνταγματικά και νομικά ορθό ώστε να μην υπάρξει περίπτωση καθυστέρησης ή κίνδυνος παραγραφής της υπόθεσης.

Τόσο η Ρένα Δούρου όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, τόνισε ο Γιώργος Γαβρήλος από το βήμα της Βουλής, δηλώνουμε απερίφραστα ότι επιθυμούμε την άμεση συνέχιση της δικαστικής διαδικασίας και για αυτόν τον λόγο εισηγούμαστε θετικά την ψήφιση της άρσης της ασυλίας της Βουλεύτριας.

Παράλληλα υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων να πράξει τα δέοντα με σπουδή προς το αίτημα της Εισαγγελίας. Καμία καθυστέρηση, καμία άλλη ταλαιπωρία για όσους έζησαν την ανείπωτη αυτή τραγωδία. Μόνο άπλετο φως και απόδοση δικαιοσύνης, είπε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Ο Γιώργος Γαβρήλος, τέλος, σχολίασε πως χρέος του εθνικού Κοινοβουλίου είναι να εργαστεί συλλογικά και συστηματικά, ώστε να μην ξαναζήσουμε φυσικές καταστροφές που καταλήγουν σε ανείπωτες τραγωδίες για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, όπως αυτές στην Ηλεία, στην Εύβοια, στη Βαρυμπόμπη ή στο Μάτι. Οι πολίτες,  ζητούν και από τις τρεις μορφές εξουσίας να διασφαλίσουμε τη χρηστή διοίκηση και την ισονομία, να αντιμετωπίσουμε τη γραφειοκρατία, να θεραπεύσουμε χρόνιες πληγές του παρελθόντος, να  αντιμετωπίσουμε όλες τις κακοδαιμονίες και να ενισχύσουμε τους περιφερειακούς θεσμούς και της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, ώστε να δομήσουμε ένα κράτος που θα εμπιστεύονται.

Εδώ ολόκληρη η ομιλία του Γιώργου Γαβρήλου:

Πριν ξεκινήσω την εισήγησή μου παρακαλώ, κύριε Πρόεδρε, να μου επιτρέψετε να ευχηθώ σε όλους και σε όλες καλή θητεία και μια καλή και παραγωγική κοινοβουλευτική περίοδο προς όφελος του ελληνικού λαού.

Σήμερα το μυαλό μας είναι στους ανθρώπους που τις τελευταίες ώρες δίνουν μάχες για τις περιουσίες τους, όπως και στις πυροσβεστικές και όλες τις δυνάμεις που επιχειρούν στο πεδίο. Εμείς τα γεγονότα αυτά θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με μετριοπάθεια, με αυτοσυγκράτηση, με υπευθυνότητα και να δουλέψουμε όλοι για ένα αποτελεσματικότερο κράτος. Τις υπερβολές, δυστυχώς, τις βρίσκουμε πάντα μπροστά μας.

Καλούμαστε σήμερα να αποφασίσουμε για την άρση της ασυλίας της Βουλεύτριας Ρένας Δούρου, την οποία άλλωστε θα έχει η ίδια αιτηθεί προς τη Βουλή των Ελλήνων, αναφορικά με τη δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον της σε προγενέστερο χρόνο από την κοινοβουλευτική της θητεία, στο πλαίσιο της εκδίκασης της υπόθεσης για την εθνική τραγωδία της 21ης Ιουλίου 2018 στο Μάτι, Νέο Βουτζά και Κόκκινο Λιμανάκι Ανατολικής Αττικής.

Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με το άρθρο 62 περί ακαταδίωκτου των Βουλευτών, έτσι όπως τροποποιήθηκε με την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2019, προστέθηκε διάταξη που προβλέπει πως η άδεια για τη δίωξη Βουλευτή δίνεται από τη Βουλή υποχρεωτικά εφόσον η αίτηση της εισαγγελικής αρχής αφορά αδίκημα το οποίο δεν συνδέεται με την άσκηση των καθηκόντων ή την πολιτική δραστηριότητα του Βουλευτή. Ενώ προβλέπει, επίσης, ότι η Βουλή με ευθύνη του Προέδρου της αποφαίνεται υποχρεωτικά σχετικά με το αίτημα μέσα σε τρεις μήνες αφότου η αίτηση του Εισαγγελέα για δίωξη διαβιβάστηκε στον Πρόεδρο της Βουλής. Η τρίμηνη προθεσμία αναστέλλεται κατά τη διάρκεια των διακοπών της Βουλής.

Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα η Ρένα Δούρου με απόλυτη ενσυναίσθηση, με σεβασμό στη δικαιοσύνη, έχει πολλές φορές τονίσει τη βούλησή της να επισπευσθούν οι διαδικασίες της συγκεκριμένης δίκης και χωρίς άλλη καθυστέρηση να συνεχίσει η διαδικασία που εδώ και χρόνια αναμένουν τα επιζήσαντα θύματα και οι οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους.

Για τον σκοπό αυτό, μέσω των δικηγόρων της, αφού εκδόθηκε το σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που την παρέπεμψε, στις 3 Αυγούστου 2022 κατέθεσε αίτηση στην Εισαγγελία Αθηνών για άμεσο και επείγοντα ορισμό ημερομηνίας έναρξης της δικαστικής διαδικασίας, υπογραμμίζοντας ότι θα πράξει ό,τι είναι συνταγματικά και νομικά ορθό ώστε να μην υπάρξει περίπτωση καθυστέρησης ή κίνδυνος παραγραφής της υπόθεσης.

Και σήμερα για τον ίδιο λόγο η ίδια παραιτείται αυτοβούλως της βουλευτικής της ασυλίας με υπόμνημά της προς τη Βουλή, ζητώντας μάλιστα να ξεπεραστούν τα όποια τυπικά κωλύματα και να προχωρήσει η διαδικασία της προώθησης της απόφασης της Βουλής, ώστε να επανεκκινήσει η δίκη στον ορισμένο χρόνο της, δηλαδή στις 24 Ιουλίου, όσο και αν από τη δικογραφία -κατά τη γνώμη τη δική μου και όποιων άλλων έχουν σχέση με τη νομική επιστήμη- είναι ξεκάθαρο ότι δεν προκύπτει ουδεμία στοιχειοθέτηση των εις βάρος της κατηγοριών.

Τόσο η Ρένα Δούρου όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία δηλώνουμε απερίφραστα ότι επιθυμούμε την άμεση συνέχιση της δικαστικής διαδικασίας. Εισηγούμαστε θετικά για την ψήφιση της άρσης της ασυλίας της Βουλεύτριας και ζητούμε από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων να πράξει τα δέοντα με σπουδή προς το αίτημα της Εισαγγελίας. Καμία καθυστέρηση, καμία άλλη ταλαιπωρία για όσους έζησαν την ανείπωτη αυτή τραγωδία. Μόνο άπλετο φως και απόδοση δικαιοσύνης.

Τέλος, οφείλω να σχολιάσω πως μετά από τη σημερινή συνεδρίαση η ελληνική δικαιοσύνη είναι πια αρμόδια να διαλευκάνει την υπόθεση, ώστε να λάμψει η αλήθεια και να νιώσουν όσοι έμειναν πίσω πραγματικά δικαίωση. Σαν Σώμα όμως, πέρα από τη σημερινή μας υποχρέωση, οφείλουμε να εργαστούμε συλλογικά και συστηματικά, ώστε να μην ξαναζήσουμε φυσικές καταστροφές που καταλήγουν σε ανείπωτες τραγωδίες για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, όπως αυτές στην Ηλεία, στην Εύβοια, στη Βαρυμπόμπη, στο Μάτι.

Οι πολίτες ζητούν και από τις τρεις μορφές εξουσίας να διασφαλίσουμε τη χρηστή διοίκηση και την ισονομία, να αντιμετωπίσουμε τη γραφειοκρατία, να θεραπεύσουμε χρόνιες πληγές του παρελθόντος, να αναγνωρίσουμε και να αντιμετωπίσουμε όλες τις κακοδαιμονίες και να ενισχύσουμε τους περιφερειακούς θεσμούς και τις Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, ώστε να δομήσουμε ένα κράτος που θα εμπιστεύονται.

Αυτό είναι το χρέος μας. Αυτό πρέπει να κάνουμε σαν εθνικό Κοινοβούλιο.

Σας ευχαριστώ πολύ

Δεν υπάρχουν σχόλια: