Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

[...] ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ πρέπει να γίνονται μόνιμα στην Ελλάδα και να σταματούν όλες οι πολεμικές συρράξεις στη διάρκειά τους. Το «αρχαίο πνεύμα» θα πρέπει να καθαριστεί από τις δοσοληψίες με σπόνσορες και πολυεθνικές.....

Αναδημοσίευση από το facebook 

Τόλης Κοΐνης

1 ώρ.  · 

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ: ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ 

μέχρι τους ανούσιους τσακωμούς.

Η Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία είχε έναν εμπνευστή. Ονομαζόταν Κάρολος Ντιμ. Μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Το 1934 στην Τεγέα συνεδρίασε η επιτροπή και ρίχτηκε η ιδέα μιας διεθνούς λαμπαδηδρομίας.

Από την προηγούμενη χρονιά είχαν ανέβει στην εξουσία στην Γερμανία οι Ναζί με Καγκελάριο τον Αδόλφο Χίτλερ. Είχαν αναλάβει την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων για το 1936 . Την γενική επιστασία είχε ο Υπουργός Προπαγάνδας, Δρ. Γιόζεφ Γκαίμπελς. Αυτός ο δαιμόνιος άνθρωπος ανέλαβε να αναδείξει την ιδέα του κ. Ντιμ.

Με την κάμερα μιας καταπληκτικής σκηνοθέτιδας της Λενι Ρίφενσταλ η πορεία της δάδας από την Ολυμπία στο Βερολίνο μπήκε στις οθόνες όλων των κινηματογραφικών αιθουσών της Ευρώπης. Ο ναζισμός προλείανε το έδαφος για την κατακτητική του εξόρμηση.

Η επιτυχία του επιχειρήματος ήταν τέτοια που η εφημερίδα «Εστία» εκείνης της εποχής το απέδωσε σε «μια θαυμάσια ιδέα του Δρος Γκέμπελς»!!!

Ο Ντιμ δεν στενοχωρήθηκε πολύ που του πήραν την ιδέα. Ήταν στενός προπαγανδιστής του καθεστώτος. Χαιρέτησε την κατάκτηση της Ευρώπης από τον Χίτλερ (έχει σωθεί λόγος του μετά την κατάληψη του Παρισιού από τους Ναζί) και παρότρυνε το 1945 τα δεκατριάχρονα και δεκατετράχρονα παιδάκια να πολεμήσουν για την υπεράσπιση του Βερολίνου στέλνοντάς τα για κρέας στα κανόνια του Κόκκινου Στρατού.

Μετά τον πόλεμο ο κ. Ντιμ ανέλαβε καθήκοντα στον δυτικό τομέα. Ικανός στον αντικομμουνιστικό αγώνα όπως ήταν, χρησιμοποιήθηκε μεταπολεμικά από τους Άγγλους και κατ’ επέκταση τη «συλλογική Δύση».

Δεν πρόλαβε να δει την πλήρη εμπορευματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων. Πέθανε στις αρχές της δεκαετίας του ’60.

Φέτος, οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν στη Γαλλία. Μια χώρα που κάθε άλλο παρά τηρεί την «Ολυμπιακή Ειρήνη».

Στέλνει τους μισθοφόρους της «λεγεώνας των ξένων» ως «εθελοντές» στην Ουκρανία, τους στέλνει και στην Κεντρική Αφρική, αλλά εκεί τους διώχνουν από το ένα κράτος μετά το άλλο. Πουλάει τα αεροπλάνα της και τις φρεγάτες της σε όλο τον κόσμο… Σε αυτή την ειρηνική χώρα θα γίνουν οι Αγώνες, στη διάρκεια των οποίων κατά την αρχαιότητα σταματούσαν οι πόλεμοι…

Στη φετινή Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία, η δάδα δεν μεταφέρεται σε όλη τη διαδρομή από αθλητές που θα έτρεχαν 1.000 μ. Σε μεγάλες αποστάσεις πάει με …αυτοκίνητο. Διέρχεται από μέρη τουριστικά, όπου μπορούν να γυριστούν δεκάλεπτα φιλμάκια για ανάρτηση στο διαδίκτυο και λίγα εντυπωσιακά πλάνα για τα τηλεοπτικά κανάλια. Το «φαίνεσθαι» ποδηγετεί το «είναι».

Έτσι επιλέχτηκε η διαδρομή στην τουριστική βιτρίνα του Ναυπλίου: Παραλία- Μεγάλος Δρόμος- Πλατεία Συντάγματος. Αυτό τους ένοιαζε. Μαζέψαμε άρον- άρον τα σταθμευμένα αυτοκίνητα, συμμαζέψαμε λιγάκι τα τραπεζοκαθίσματα, αφήσαμε να αναδειχθεί η ομορφιά της πόλης μας… και η φλόγα ήρθε με τιμές αρχηγού κράτους!!!

Στο Άργος τίποτε. ΑΔΙΚΩΣ.

Αν και στο Άργος υπήρχε η πανάρχαιη αφή του Φορωνικού φωτός.

Αν και στο Άργος οφείλουν συγγνώμη οι Γάλλοι (διοργανωτές των Ολυμπιακών αγώνων), για τη σφαγή του 1834.

Αν και στο Άργος τελούνταν για αιώνες Πανελλήνιοι Αγώνες, τα «Νέμεα», στο στάδιο του Κυλάραβι (κάπου προς τη Χαλέπα).

Φαίνεται για την Ολυμπιακή Επιτροπή και τους σπόνσορες όλα αυτά ήταν λεπτομέρειες.

Τελικά η δάδα ήρθε στο Ναύπλιο. Έβγαλε ο Δήμαρχος το καθιερωμένο για τις περιστάσεις λογύδριο, έψαλε η χορωδία τον Ολυμπιακό ύμνο (μια φορά κι έναν καιρό τον ακούγαμε στο γήπεδο στις Γυμναστικές Επιδείξεις… τώρα σχεδόν έχουμε ξεχάσει το … «αρχαίο πνεύμα, αθάνατο»!!! να είναι καλά οι χορωδοί και ο μαέστρος, που μας το θύμισαν).

Μετά από τη λαμπρή αυτή τελετή …τσακωθήκαμε.

Ένας δημοτικός παράγοντας (άμισθος) ανακοίνωσε ότι έτρεξαν τέσσερις λαμπαδηδρόμοι… αλλά ήταν περισσότεροι!!!! Παρέλειψαν έναν συγκεκριμένο δρομέα, ο οποίος ψιθυρίζεται πως έχει πολιτικές φιλοδοξίες στο χώρο της Δεξιάς (κανείς δεν είναι τέλειος).

Ένας άλλος δημοτικός παράγοντας (αυτόν τον πληρώνουμε, δυστυχώς) μας πληροφόρησε ότι «ψήλωσε» παρακολουθώντας την τελετή (σνιφ, σνιφ συγκινηθήκαμε) και άρχισε να δημοσιεύει παρουσίες και απουσίες!!!! (Κάπως έτσι έκαναν και οι ρουφιάνοι της παλαιάς εποχής).

Εάν σκεφτούμε πως γύρω από αυτό το πανηγυράκι των Ολυμπιακών Αγώνων παίζονται δισεκατομμύρια χρημάτων και εμείς επιδεικνύουμε την μικροεπαρχιώτικη μιζέρια μας… μπορεί να συνειδητοποιήσουμε την κατάντια μας.

ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ πρέπει να γίνονται μόνιμα στην Ελλάδα και να σταματούν όλες οι πολεμικές συρράξεις στη διάρκειά τους. Το «αρχαίο πνεύμα» θα πρέπει να καθαριστεί από τις δοσοληψίες με σπόνσορες και πολυεθνικές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: