Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Όπου κι' αν πάμε και σταθούμε, η Ερμιονίδα μας πληγώνει!! - > πολύ δε περισσότερο η «ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ» .....

 

Ο Δήμος Ερμιονίδας - > άλλοτε και τώρα…

=======================================================================================================================

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

1 Απριλίου 2014

Προεκλογική περίοδος και σε αναμονή του ίδιου σκηνικού και συμπεριφορών !! …

«Ήμαστε για τα πανηγύρια»…

Αφορμή αυτού του σημειώματός μας στάθηκαν  οι θορυβώδεις προεκλογικές συγκεντρώσεις που έχουν αρχίσει εδώ στην Ερμιονίδα  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Κρανιδίου, χώρος σχετικά καινούργιος που ωστόσο έχει γράψει ήδη μεγάλη ιστορία!! 

Σ’ αυτό έχουμε συμβάλλει και εμείς με τις πολλές δεκάδες ρεπορτάζ που έχουμε κάνει και δημοσιεύσει στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Να πω και αυτή τη λεπτομέρεια, πως η σχέση μου με αυτό το χώρο άρχισε από τότε που ο κραταιός  Νομάρχης Αργολίδας  Τάσος Σαλεσιώτης με είχε καλέσει εκεί για τη σχετική συνέντευξη όταν είχε έρθει να επιθεωρήσει το κτήριο και τις εργασίες (και ως αρχιτέκτονας –πολιτικός μχ) προκειμένου να γίνει η παράδοση – παραλαβή του κτηρίου από τον αρμόδιο φορέα.  

Έκτοτε, βρισκόμαστε  εκεί συχνά κυρίως με την ιδιότητα του τοπικού δημοσιογράφου σε πάρα πολλές εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην πανέμορφη και οργανωμένη αίθουσα διαλέξεων (ενδεικτικά αναφέρομαι) με προσκεκλημένους μεγάλες προσωπικότητες  της Εκκλησίας μας όπως  ο π. Γ. Μεταλληνός, της μοναστικής ζωής του Αγίου  Όρους με μοναχούς, της πολιτικής και της ιστορίας όπως ο Μανώλης Γλέζος,  της Αυτοδιοίκησης της Κύπρου, του κινηματογράφου και του θεάτρου όπως ο Νίκος Ξανθόπουλος. μεγάλους  επιστήμονες της Αστρονομίας  και της Φυσικής όπως ο κ. Διονύσης Σιμόπουλος, της Αρχαιολογίας και Παλαιοντολογίας όπως η κα Αικατερίνη  Κυπαρίσση  - Αποστολίκα  και Νικολάος Συμεωνίδης και άλλες πάρα πολλές.  

Σ’ αυτές τις εκδηλώσεις  θυμάμαι με διακατείχε μια αγωνία πριν την έναρξη (κάτι που δεν μπορώ να εξηγήσω) εάν  θα υπήρχε προσέλευση κόσμου για να τιμήσουν πρώτα για λόγους φιλοξενίας τους διάφορους ομιλητές ή παρουσιαστές  ανάλογα με το είδος της εκδήλωσης, και τους διοργανωτές όποιοι και να ήσαν.  Αρκετές φορές προς μεγάλο μου προβληματισμό η αίθουσα ήταν θλιβερά άδεια και δεν μιλάω μόνο από απλούς πολίτες αλλά και για  τους λεγόμενους αιρετούς και επίσημους, που είχαν λάβει πρόσκληση  που συνήθως και σ’ αυτές τις εκδηλώσεις ήσαν και συνεχίζουν να είναι απόντες!! - εδώ οι αιρετοί δεν παρευρίσκονται στα δημοτικά συμβούλια θα μου πείτε!!! 
Ελάχιστες ήταν  οι περιπτώσεις που ήταν σχετικά γεμάτη.

Όμως, αυτό που συνέβη αυτές τις μέρες με τις δύο συγκεντρώσεις των δημοτικών παρατάξεων  της «Δ.Ε» και της «ΔΗ.ΣΥ.ΕΡ» με την πληθώρα των παρευρισκομένων πολιτών ήταν άνευ προηγουμένου.  
Μας θυμίζει, εικόνες από το πανηγύρι της μονής των Αγίων Αναργύρων που έξω από το μοναστήρι γίνεται η μεγάλη εμποροπανήγυρις με ό,τι αυτή περιέχει και με τον τρόπο που προβάλλεται το εμπόρευμα από μικροπωλητές και εμπόρους από όλες τις φυλές της γης και με διαφορετικά θρησκεύματα(!) με τους «πιστούς»  προσερχόμενοι να προσκυνούν πρώτα στο βωμό των καταναλωτικών υλικών αγαθών ικανοποιώντας τον καταναλωτισμό τους  και μετά οι Άγιοι Ανάργυροι (αν και ανάργυροι...) με την Εκκλησία και την Ι. Μονή  με τους εκπροσώπους τους  θα  πάρουν το δικό τους μερδικό….ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΗ.ΣΥ.ΕΡ.


Φώτο από το ιστολόγιο της παράταξης >>>>>

ωτο

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ "ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ"

Φώτο - ιστολογίο της παράταξης 


Φώτο - ιστολόγιο "Ιχνηλάτες"

Και αφού το ξέρουμε πολύ καλά (γιατί το έργο… το έχουμε δει πολλές φορές) όλοι αυτοί οι κύριοι και οι κυρίες υποψήφιοι, που με υγρά μάτια... και ανάλογα αισθήματα και συναισθήματα... ανεβαίνουν στο πάνελ και το χειροκρότημα  από το πόπολο του ακροατηρίου πάει σύννεφο! εάν δεν εκλεγούν, την άλλη μέρα των εκλογών θα εξαφανιστούν από κάθε δημοτική η συλλογική δραστηριότητα (για να βγουν σαν τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή...) και να επανέλθουν στην ίδια θέση στις επόμενες εκλογές χωρίς καμία συστολή!! Όσο για τους ψηφοφόρους δημότες θα ψάχνεται να τους βρείτε!!! Μα εδώ θα μου πείτε εξαφανίζονται οι ίδιοι αιρετοί που υποτίθεται είναι η αφρόκρεμα της κοινωνία μας, για τους  «κολαούζους» θα κάνουμε κουβέντα τώρα;; - Είναι και αυτό μια άποψη.

Θα μπορούσα να γράψω σελίδες πάνω στο θέμα, αλλά δεν θέλω να κουράσω τους αναγνώστες μας. Πάντως, ο τίτλος του σχολίου μας τους ταιριάζει, μας πάει γάντι «Ήμαστε για τα πανηγύρια»….

ΣΤΑΜ. ΔΑΜ.

Για τις δικές σας θέσεις και απόψεις πάνω στο θέμα και για οποιοδήποτε άλλο, σας περιμένουμε εδώ σ’ αυτό το χώρο. 

Θα χαρούμε πάρα πολύ  όσο και αντίθετες να είναι ή σκληρές... 

E-mail – stamdamalitis@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: