|
Ο λόφος του Κρόθι με τους φυσικούς αιωνόβιους θάμνους
ξεριζωμένους, εκβραχισμένος και επιχωματωμένος!!.. - Λογαριασμό θα μας δώσουν οι άρχοντες και εμάς θα
ρωτήσουν;;; ... - Όλα δικά τους ...
|
Ωστόσο, η δημοτική αρχή σήμερα κρατάει και έχει ακέραια την ευθύνη οι εργασίες να γίνουν από τους ιδιώτες σύμφωνα με την αρχική περιβαλλοντική μελέτη αλλά και με τις εγκρίσεις της ΕΠΑΕ (Επιτροπή Αρχιτεκτονικού Ελέγχου) διότι μη το ξεχνάμε πρόκειται για χαρακτηρισμένο από τον ΥΠΕΧΩΔΕ διατηρητέο παραδοσιακό κτίσμα.
Δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος ο οποίος συχνά -πυκνά επικαλείται το Νόμο, θα συνεχίσει τη θλιβερή λεωφόρο...της παρανομίας, της ασυδοσίας και της καταισχύνης του Λεμπεσιμού...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όλο το ρεπορτάζ μας για την ιστορία του μύλου του Κρόθι
Έτσι στήθηκε η απάτη της δήθεν αναστήλωσης του μύλου στο Κρόθι Ερμιόνης - εφ' όλης της ύλης ...
Κλικ στη Φώτο
Τέως του τέως Δήμου άκουσέ
τα λοιπόν για μια ακόμα φορά, γιατί σε λίγο πάω για αιμοκάθαρση και
μπορεί να μην έρθω πάλι εδώ ... - «Άδεια έχω πάρει από τον Χάρο και τον
Θάνατο να γυρίσω πίσω, για να μην αφήσω καμία εκκρεμότητα σ' αυτή την περαστική
ζωή»... Σ.Δ.
-ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
[...] Σας μεταφέρουμε ένα απόσπασμα από το εκτενές ρεπορτάζ μας, για την περιβόητη περιβαλλοντική μελέτη (σε τίτλους) που εξέδωσε η Δ/νση Δασών Αργολίδας και απέστειλε στο Δήμο Ερμιόνης με τον αρ.πρωτ. 1093/143/ στις 14-3- 1997 συνοδευτικό έγγραφό της.
Ο Μελετητής ο Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος Βαγγέλης Βαρδάκας.
1) Ο κεντρικός δρόμος που θα οδηγεί στο διατηρητέο κτήριο του μύλου θα έχει πλάτος 1 1/2 μ. και στον λόφο θα διακλαδίζεται σε τέσσερις ακτινωτούς δρόμους 1 μ. πλάτους που θα οδηγούν σε τέσσερα καθιστικά (παγκάκια). Όλοι οι δρόμοι θα είναι στρωμένοι με γαρμπίλι.
2) Προτεινόμενα φυτά (να ταιριάζουν με τα υπάρχοντα του φυσικού περιβάλλοντος – Δέντρα > Πεύκη θαλάσσια – αλμυρίκι- 6 θάμνοι – Μποχίνα, κυδωνίαστρο- εχινόποδας- βατομουριά – βίμπουρνο - καλλιστήμων.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κανένα σημείο της περιβαλλοντικής μελέτης δεν πραγματοποιήθηκε, όλα έγιναν σύμφωνα με τη δική τους κιτς αισθητική, αλλά και καμία παρέμβαση δεν έγινε από την Δ/νση Δασών που σε άλλες περιπτώσεις «θα ξέρναγε φωτιά και λάβα» από πρόστιμα και άλλα…
Προφανώς ο κύριος «εγώ καθαρίζω» καθάριζε... μέσα σε ένα κράτος και μια κοινωνία της ρεμούλας, της κομπίνας της απάτης και της αρπαχτής, ...
(Κάποιοι ίσως μας πουν, πως οι μελέτες πληρώνονται από τους φορολογούμενους πολίτες έτσι να υπάρχουν στο φάκελο και για τα μάτια. όπως λέει ο λαός! – «Σιγά, μήπως τις εφαρμόσουμε και ασχοληθούμε με αυτές»... - Βλέπε άρχοντες και τους παρατρεχάμενους αυτών...)
|
Ο δρόμος εισόδου από ΒΔ. πλάτους περίπου 5 μέτρα στρωμένος με άσφαλτο… |
|
... Όπως και ο δρόμος εξόδου ανατολικά με όμοιο πλάτος και στρωμένος επίσης με άσφαλτο.
Ε΄ Όχι και λεύκα να φυτέψετε πάνω στον βραχώδη και επιχωματωμένο λόφο του ανεμόμυλου στο Κρόθι. Αυτό κι’ αν δεν είναι κιτς! Ό,τι δέντρα και φυτά βρίσκανε τα φυτεύανε…
Φώτο - ρεπορτάζ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου