Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

e-mail στο blog με σχόλιο, σε σχετική μας ανάρτηση ...

 Από τη σελίδα μας στο facebook 

14 ώρ. 
Κοινοποιήθηκε στους εξής: Οι φίλοι σας
Φίλοι
Σοφία Μέλλου και Sotiris Xylas
η

1 σχόλιο

  • Σχόλιο για τους στίχους που αποδίδει ο μεγάλος καλλιτέχνης

    Μάριος Φραγκούλης στο τραγούδι του "Τον εαυτό του παιδί"

    Χαιρόμαστε για το σχόλιο,  γιατί είναι από νέο παιδί...


  • ->>>> e-mail στο blog
    Adam 
    30 Αυγ 2021, 10:44 μ.μ. (πριν από 13 ώρες)
    προς εγώ

    Η αλληγορία στους στίχους που τραγουδά ο Μάριος Φραγκούλης, είναι ότι κάθε άνθρωπος άνδρας ή γυναίκα δεν γερνάει ποτέ και πάντα κρατάει και έχει το παιδί μέσα του, από όσα θυμάται από την παιδική του ηλικία. Αυτό το καταλαβαίνει κανείς, όταν κάποιος άνθρωπος πει ένα αστείο κι αρχίζουν τότε τα χαμόγελα σε κάποια παρέα ή σε κάποιο διάλογο ή συζήτηση μεταξύ ανθρώπων διότι τότε βγαίνει το αδιαίρετο παιδί από μέσα του. 
    Αυτό συμβαίνει και με τις οικογένειες τους συγγενείς τους γονείς. - Δηλαδή, το παιδί κρατάει μέσα του τους γονείς του όπως και οι γονείς κρατούν το παιδί τους. 
    Ακόμα, από τα λόγια των στίχων του τραγουδιού καταλαβαίνει κανείς, ότι δείχνει την ενηλικίωση ενός ατόμου μέχρι την ηλικία που βρίσκεται στο παρόν και επίσης, πως κάποιος ξεπερνάει τα ερωτήματα και τις αμφιβολίες στη ζωή του, στην διάρκεια όταν ένα μικρό παιδί αλλάζει το επίπεδό του, σε ανδρισμό και ωριμότητα ...
  •  

Σφοδρότατη αντιπολιτευτική επίθεση του δ.σ. Τάσου Λάμπρου κατά του Δημάρχου Ερμιονίδας ..

 Κύριε Γεωργόπουλε παραδώστε μας «τα χρυσά κλειδιά» του Δήμου μας…

STAM.DAM.D.

---------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ 

                                                                                                                                 Κρανίδι 30/08/2021

  Αγαπητοί συνδημότες με το κλείσιμο δύο χρόνων από την ανάληψη της δημοτικής αρχής από την παράταξη (Δυνατή Ερμιονίδα) του Δημάρχου κ. Γιάννη Γεωργόπουλου επιθυμώ να κοινοποιήσω δημόσια κάποιες σκέψεις μου σχετικά με την πορεία των δημοτικών μας πραγμάτων . Είναι γεγονός ότι ο κ. Γ. Γεωργόπουλος ξεκίνησε την δημαρχιακή του θητεία με τους καλύτερους οιωνούς και προϋποθέσεις και ασφαλώς η νίκη του οφείλεται και στο γεγονός ότι πολλοί φίλοι και οπαδοί της παράταξής μας ψήφισαν υπέρ αυτού τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Ανέλαβε τη δημοτική αρχή την 01/09/2019 μετά την άρση των μνημονιακών  περιορισμών και την περιστολή των δαπανών για τους ΟΤΑ όπου είχε ταλαιπωρήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση τα προηγούμενα 10 χρόνια, συνέπεσε δε η έναρξη της θητείας του με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη σημερινή κυβέρνηση, η οποία ενίσχυσε θεσμικά της αρμοδιότητες του Δημάρχου και συγχρόνως εφάρμοσε και εφαρμόζει ένα γενναιόδωρο οικονομικό πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με την χορήγηση στους Δήμους μέσω προγραμμάτων γενναίων χρηματοδοτήσεων και νέων θεσμικών εργαλείων (πρόγραμμα «Τρίτση» κ.α.). Επίσης σύμφωνα με το πρόγραμμα «Κλεισθένης» υπήρξε η ευχέρεια συνεργασιών και σύγκλισης μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων με γνώμονα βέβαια το συμφέρον του τόπου και των δημοτών .Εμείς συνειδητά και για το καλό του τόπου μας συνεισφέραμε τα μέγιστα σε όσα από τον Δήμαρχο κ. Γ. Γεωργόπουλο ζητήθηκαν με την συμμετοχή δύο στελεχών της παράταξής μας στην προεδρία του λιμενικού ταμείου και στην προεδρία της επιτροπής τουρισμού.

 Δυστυχώς πέρασαν δύο ολόκληρα χρόνια χωρίς ο Δήμαρχος κ. Γ. Γεωργόπουλος να επωφεληθεί αυτών των μεγάλων ευκαιριών οικονομικών και θεσμικών που του δόθηκαν. Πρόκειται κυριολεκτικά για δύο χαμένα χρόνια για το Δήμο και τους δημότες Ερμιονίδας. Κανένα σοβαρό έργο δεν προωθήθηκε ούτε εκτελέστηκε παρότι όπως και ο ίδιος ομολόγησε βρήκε «ξεχασμένες»  μελέτες στο δήμο από τους προκατόχους του, μελέτες ολοκληρωμένες που περίμεναν μετά τη λήξη των μνημονίων ευκαιρίες  και προγράμματα χρηματοδότησης. Επίσης σε καμία ανάθεση μελέτης δεν προχώρησε  πλην κάποιον τεχνικών εκθέσεων στα πλαίσια του «προγράμματος Τρίτση» που ακόμη δεν έχει εγκριθεί  και αυτών που εκτελούνται από τις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας ,αυτό βέβαια είναι φυσικό, γιατί τέτοιου είδους μελέτες  προϋποθέτουν όραμα και σχέδιο για το τόπο και ο κ. Γ. Γεωργόπουλος έδειξε ότι ούτε το ένα διαθέτει  ούτε το άλλο. Αυτό δεν είναι δική μου εκτίμηση, αλλά στο διάστημα αυτών των δυο χρόνων κανένα οραματικό σχέδιο δεν μας πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά  ούτε και διατύπωσε σε καμία άλλη κυβερνητική Ευρωπαϊκή Αρχή .

Στον τομέα της ύδρευσης ουδεμία προσπάθεια έγινε για τη βελτίωση της ποιότητας του νερού με μεταφορά νερού ή αφαλάτωση αξιοποιώντας μελέτες  «ξεχασμένες»  και υποδομές που υπάρχουν επίσης από τους προκατόχους του. Καμία νέα γεώτρηση δεν ανορύχθηκε ή αξιοποιήθηκε. Για την δε αποκατάσταση του δικτύου και καμία βλάβη στο δίκτυο δεν αποκαταστάθηκε πριν από την πάροδο αρκετού χρόνου και βέβαια κατόπιν πολλών οχλήσεων.

Καμία πίεση δεν υπήρξε για την ολοκλήρωση των εργασιών του αποχετευτικού δικτύου που εκτελεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου μετά από τις περιπέτειες του έργου και που ακόμα με καθυστερήσεις και μετ’ εμποδίων συνεχίζεται. Στην αφάνταστη ταλαιπωρία των δημοτών ιδιαίτερα Κρανιδίου και Πορτοχελίου κατά την εκτέλεση του έργου χωρίς προγραμματισμό, οι υπεύθυνοι της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. απαντούσαν στερεότυπα: « να απευθυνθείτε στην Περιφέρεια, το έργο δεν είναι δικό μας», απεμπολώντας με αυτό τον τρόπο τις ευθύνες του Δήμου μέσω της υπηρεσίας αυτής που είχε και έχει λόγω κυριότητας και ιδίας χρήσης το έργο αυτό . Καμία εποπτεία και επίβλεψη από τον κύριο και χρήστη του έργου με τρόπο απαράδεκτο και προκλητικό .

Καμία σοβαρή επισκευή και συντήρηση των εργοστασίων  βιολογικού καθαρισμού Κρανιδίου και Ερμιόνης που βρίσκονται ακόμη σε κακή κατάσταση και ο ίδιος ο Δήμαρχος προεκλογικά είχε διαπιστώσει και παρουσίαζε στις προεκλογικές του ομιλίες , τα λύματα εκχέονται στους αποδέκτες σχεδόν ανεπεξέργαστα και η δυσοσμία φτάνει μέχρι την πόλη του Κρανιδίου και την Κοιλάδα .

Στον τομέα της καθαριότητας παρά το γεγονός ότι η σημερινή δημοτική αρχή πέραν των πρώτων ολίγων ημερών της δεν είχε κανένα πρόβλημα στην διάθεση των απορριμμάτων μετά την καθοριστική απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π.Νίκα να δώσει έγκριση και άδεια για την φόρτωση και τη μεταφορά τους σε τελικό αποδέκτη εκτός του Δήμου μας παρά το γεγονός ότι βρήκε εργαλεία και προσωπικό από τον προκάτοχό του και βρήκε έτοιμο ιδανικό σταθμό οχημάτων εργαλείων και κάθε σχετικής διαχείρισης στις αποθήκες και στον περιβάλλοντα χώρο που είχε ενοικιαστεί από την ΑΤΕ τότε το 2011 και παρά το γεγονός ότι οι προκάτοχοί του (Καμιζής ,Σφυρής) του είχαν ετοιμάσει δημοτικό χώρο για το σταθμό μεταφόρτωσης ,ο μεν πρώτος με την ενοικίαση του χώρου ο δε δεύτερος με την εκπόνηση των σχετικών μελετών, δεν κατάφερε ο κ. Δήμαρχος και οι Υπηρεσίες του πέραν της τακτικής αποκομιδής των απορριμμάτων να δώσει μια άλλη εικόνα σε όλη την έκταση και στους οικισμούς του Δήμου. Στο Κρανίδι και στις γειτονιές του  η κατάσταση από πλευράς καθαριότητος είναι απελπιστική μακριά από τις πλατείες . Στις υπόλοιπες Κοινότητες και σε κάποια σημεία του Κρανιδίου ευτυχώς και δραστηριοποιούνται οι  Πρόεδροι των Κοινοτήτων και οι εθελοντές τους . Τα ρείθρα των επαρχιακών και δημοτικών δρόμων είναι γεμάτα ξερόκλαδα και πολλά σκουπίδια ,η εικόνα γενικώς είναι απαράδεκτη για μία τουριστική περιοχή .

Στον τομέα της συντήρησης των δημοτικών κτιρίων τίποτα δεν έχει γίνει πλην των αναγκαστικών συντηρήσεων στα σχολικά κτίρια .

Στο τομέα της δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας που στο Δήμο μας είναι πολλών χιλιομέτρων πλην ελαχίστων παρεμβάσεων η κατάσταση  είναι τραγική και τα παράπονα των δημοτών παραπέμπονται όλα στο πρόγραμμα «Τρίτσης»  όταν… εγκριθεί και υλοποιηθεί.

Στο τομέα της αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας ιδιαίτερα αυτών που προήλθαν από δωρεές δημοτών και εξασφαλίστηκαν από τους προκατόχους Δημάρχους,  δεν έχει γίνει τίποτα και τελευταία ο κ. Δήμαρχος ανακοίνωσε με πομπώδη τρόπο την ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την ανέγερση του κλειστού γυμναστήριου σε κτήμα που είχε δωρηθεί  το 2002, χρησιμοποιώντας ολοκληρωμένη και εγκεκριμένη μελέτη την οποία τότε μετά πολλών κόπων και βασάνων εξασφαλίσαμε από τις αρμόδιες αρχές . Η δωρεά του Κώστα Έλληνα που έγινε το 2013 (παλαιά οικία, οικόπεδο 8 στρ. και 200.000 ευρώ) και παρά τις υπάρχουσες μελέτες παραμένει ακόμα ανεκμετάλλευτη. >>>>

Η δημοτική αρχή του Δήμου Ερμιονίδας δεν μας στέλνει ακόμα και τα σημαντικά δελτία Τύπου που αφορούν την ΥΓΕΙΑ των δημοτών - πολιτών της !...

... Και εμείς για να ενημερώσουμε τους αναγνώστες και συνδημότες μας, τα αντιγράφουμε από τα προσφιλή της blog ... - > μας το επιτρέπει;; 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος: Εφιστούμε την προσοχή σε όλους, λόγω αύξησης των κρουσμάτων covid-19.

 Κρανίδι, 30.08.2021

Ανακοίνωση

Μεγάλη ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία που προέκυψαν από την εβδομαδιαία ενημέρωσή μας από την Πολιτική Προστασία, σχετικά με την υγειονομική κατάσταση στον Δήμο Ερμιονίδας. Σύμφωνα με την εμπιστευτική επίσημη αναφορά που λαμβάνουμε κάθε Δευτέρα στον Δήμο, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 50 % από την προηγούμενη εβδομάδα με την εξέλιξη μετάδοσης να παραμένει άγνωστη.

Παρακαλούμε θερμά να τηρείτε τα μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών ώστε να διασφαλιστεί η υγεία μας και να αποφευχθεί η πιθανότητα ενός τοπικού lock down, όπως έχει ήδη παρατηρηθεί σε άλλους Δήμους της χώρας, ειδικά τώρα που βρισκόμαστε μία ”ανάσα” πριν το άνοιγμα των σχολείων.

Τηρούμε τα μέτρα για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, τους αγαπημένους μας ανθρώπους και τους συνδημότες μας.

Η προστασία της υγείας των δημοτών είναι πρώτη μας προτεραιότητα και κάνουμε ότι είναι αναγκαίο ώστε να περιορίσουμε στο ελάχιστο την διασπορά του ιού.

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος

Τραγούδι αφιερωμένο εξαιρετικά στην δική μας Μαριάννα με γλυκές θύμισες πολύ - παιδικές - έξω από το πατρικό της σπίτι της στην Ερμιόνη ....

 
Ο Δήμος Ερμιονίδας  δια του δημάρχου τίμησε την συμπατριώτισσα μας κα Μαρίαννα Β. Βαρδινογιαννη 


Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Μάριος Φραγκούλης - μουσικός, τραγουδιστής και ηθοποιός με όλες τις καλλιτεχνικές περγαμηνές! ...

 Τον εαυτό του παιδί απ’ το χέρι κρατάει 

στα ίδια μέρη κι απόψε η ζωή θα τους πάει.

θα περάσουν ξανά απ’ της μνήμης τα σπίτια
από θάλασσες άδειες, απ’ του φόβου τα δίχτυα.

Θα σταθούνε μαζί και θα δουν να περνάνε
σαν καράβια οι στιγμές που ποτέ δε γερνάνε
και τα πρόσωπα που έγιναν δρόμοι κι αιώνες
και τα όνειρα που έσκαψαν μες στα χρόνια κρυψώνες.

Όταν ήμουν παιδί είχα βρει έναν κήπο
για να κρύβομαι εκεί απ’ τη ζωή όταν λείπω
όταν ήμουν παιδί είχα κρύψει έναν ήλιο
να `χει ο δρόμος μου φως κι η σιωπή μου έναν φίλο.

Τον εαυτό του παιδί απ’ το χέρι θα πιάσει
σαν γυαλί μια στιγμή θα ραγίσει, θα σπάσει
θα χωρίσουν μετά κι ο καθένας θα πάει
σ’ έναν κόσμο μισό που τους δυο δε χωράει.





Η συνεδρίαση του Δ.Σ. Δήμου Ερμιονίδας που έχει γραφτεί με μαύρα γράμματα στην ιστορία του....

 Καραμπινάτη προδοσία των συμφερόντων του Δήμου από αιρετούς που έχουν δώσει όρκο με το χέρι στο ιερό Ευαγγέλιο! 

-> Πάμε να φύγουμε από 'δω, δεν μας χωράει ο τόπος που μας γέννησε ... 

ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. Δήμου Ερμιονίδας που έχει γραφτεί με μαύρα γράμματα στην ιστορία του....


Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στη Βουλή - προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ....

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ    ΣΥΡΙΖΑ  ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ    1      ΝΑΥΠΛΙΟ

ΤΗΛ - FΑΧ   27520-99454

Email    yiannispolitiko@hotmail.com                                                                               29-8-2021     

                                                 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

EΡΩΤΗΣΗ  ΓΚΙΟΛΑ –ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ- ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ- ΦΑΜΕΛΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: «OΛΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΤΜΕΑΡ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ»

  Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ την οποία συνυπογράφει και ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας για τον αποκλεισμό πολλών αγροτών από τις μειωμένες χρεώσεις ΕΤΜΕΑΡ.

  Συγκεκριμένα, με την απόφαση αυτή που καταδεικνύει την αναλγησία της νεοφιλελεύθερης λογικής που διέπει την Κυβέρνηση των «αρίστων», εκτός μειωμένου ΕΤΜΕΑΡ στους λογαριασμούς ηλεκτρισμού μένει μεγάλος αριθμός αγροτών λόγω οφειλών στο Δημόσιο, τη στιγμή που το υψηλό ενεργειακό κόστος επιβαρύνει σημαντικά το κόστος παραγωγής και ενώ ο πρωτογενής τομέας αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες που εντείνουν οι επιπτώσεις της πανδημίας αλλά και της κλιματικής αλλαγής, απειλώντας ακόμα και την επιβίωσή τους.

 Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:>>>>

Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

Η γιορτή του τρύγου κάποτε στο Ηλιόκαστρο (Καρακάσι)....

 Επιλεγμένα ρεπορτάζ στο διηνεκές από το προσωπικό μας αρχείο - 27 Αυγούστου 2013 

Αφιερωμένο εξαιρετικά στον φίλο μου τον Χρήστο Μπαλαμπάνη. 

Του εύχομαι ΥΓΕΙΑ, για να βγούμε ξανά στα μαρμαρένια αλώνια όπως πρώτα...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ένα μεγάλο πανηγύρι η γιορτή του τρύγου και του κρασιού στο Ηλιόκαστρο

Πολύς ο κόσμος, κοσμοπλημμύρα, 
 («πλην Λακαιδεμονίων»…) 

 - η καρδιά της Ερμιονίδας κτυπούσε εκεί…

Φώτο - ρεπορτάζ

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ

Αρχαίο πατητήρι σμιλευμένο σε μαρμαρόπετρα! ...

----------------------------------------------------------------------------

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο δ.σ. Δήμου Ερμιονίδας Χρήστος Μπαλαμπάνης, ο οποίος εκφράζοντας τους συμπατριώτες του και την ιδιαιτέρα του πατρίδα το Ηλιόκαστρο αναφέρθηκε με λίγα λόγια, που έλεγαν πολλά, στο θέμα της εκδήλωσης. Ήταν μια ομιλία πολύ ενωτική, συναισθηματική, γεμάτη μηνύματα και μνήμες από την τοπική κοινωνία, αλλά και από την ιστορία της περιοχής... 

(Θα αναφερθούμε στη συνέχεια) 

Αξιέπαινη η τοπική κοινότητα που με τη μεγάλη συμμετοχή της έδειξε τη δυναμική της και έδωσε το μήνυμα σε όλους εμάς  που παραβρεθήκαμε εκεί, πως ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά, χωρίς «εισαγόμενους διοργανωτές»… >>>>

Δημήτρης Καμιζής Δήμαρχος Κρανιδίου και Ερμιονιδας - ομιλίες του περί ιστορίας στο Δήμο με τη δική του σφραγίδα!! ...

 

Τα σύμβολα και οι σφραγίδες του Κρανιδίου από τα προεπαναστατικά χρόνια μέχρι στις αρχές του 20ου αιώνα.

Στην τελευταία σελίδα του βιβλίου «Ο εκ Κρανιδίου Αρχιμανδρίτης Αρσένιος Κρέστας (Παπαρσένης) Οπλαρχηγός και Αγωνιστής της Ελληνικής Παλιγγενεσίας» ο συγγραφέας παρουσιάζει σφραγίδα της κωμοπόλεως Κρανιδίου,  κατά την επαναστατική περίοδο με την αποτύπωση του Τιμίου Προδρόμου. 
Τη σφραγίδα αυτή  καθώς και δύο άλλες που αφορούν το Κρανίδι, παρουσίασε για πρώτη φορά σε ομιλία του, ο πρώτος  Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτριος Καμιζής σε δεξίωση στο Δημαρχείο, μετά την λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Προδρόμου στις 28 Αυγούστου 2011
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Από το προσωπικό μας αρχείο - 28 Αυγούστου 2011 
.
Η παρουσίαση των σφραγίδων Κρανιδίου  από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας Δημήτριο Καμιζή.


Η γλυκιά έκπληξη που μας κρατούσε κρυφή ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτριος Καμιζής και είχαμε τη τύχη να γνωρίσουμε και να βιώσουμε θα λέγαμε οι παρευρισκόμενοι μετά το τελετουργικό θρησκευτικό μέρος την παραμονή το βράδυ του εορτασμού του πολιούχου της πόλης του Κρανιδίου Αγ. Ιωάννου Του Προδρόμου,  λίγο πριν τη δεξίωση που παρέθεσε η δημοτική αρχή στο δημαρχείο, ήταν αυτή, της παρουσίασης των συμβόλων και σφραγίδων της πόλης από τον 18ο έως στις αρχές του 20ου αιώνα.

Ο δήμαρχος ως γνωστό θρέφει ένα μεγάλο σεβασμό και αγάπη στα ιστορικά ντοκουμέντα γενικά, αλλά κυρίως σ’ αυτά που αφορούν την ιστορία ολόκληρης της Ερμιονίδας και των γύρω νησιών Ύδρας και Σπετσών.

Για την περίπτωσή μας και για να μπορέσει ο Λαός του Κρανιδίου αλλά και ολόκληρης της Ερμιονίδας να εμβαθύνει στη γνώση της ταύτισης της ιστορίας του τόπου με τα σύμβολά του, ο κ. δήμαρχος θεώρησε κατάλληλη αυτή τη βραδιά για να κάνει την παρουσίασή τους στους επίσημους προσκεκλημένους και στους δημότες του.

Η πρώτη σφραγίδα που χρησιμοποιούσαν οι δημογέροντες της Κοινότητας Κρανιδίου σύμφωνα με έγγραφο που υπάρχει στα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ) και αντίγραφο παραθέτουμε, ήταν αυτή, με χρονολογία 1788. 
Πρόκειται για τη σφραγίδα στην οποία απεικονίζεται η μορφή του Αγ. Ιωάννου Του Προδρόμου που για λόγους ευνόητους οι Κρανιδιώτες σκέφτηκαν και δημιούργησαν καθιερώνοντάς την και ως σύμβολο για την Κοινότητά τους εκείνων των χρόνων, ευρισκόμενοι υπό τον τουρκικό ζυγό, ταυτίζοντας έτσι τη θρησκευτική τους πίστη στον προστάτη Άγιό τους με την ιστορία του τόπου, άλλα και του Ελληνικού Έθνους, που ήταν η κρυφή τους ελπίδα να δημιουργήσουν!

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Δ. Καμιζής μάς παρουσίασε την δεύτερη σφραγίδα του Δήμου Μάσητος (προηγούμενη ονομασία του Δήμου Κρανιδίου) που σχηματίσθηκε του 1834. Απελευθερωμένοι πλέον οι Κρανιδιώτες τοποθετούν στη σφραγίδα τους δύο δελφίνια εις ένδειξη των θαλάσσιων ταξιδιών τους με τον ναυτικό εμπορικό τους στόλο, που συνεχώς αυτά τα χρόνια μεγάλωνε.

Ανάμεσα στα δελφίνια ήταν τοποθετημένος ένας κοχλίας (κηρίριζα το λέμε εμείς) που συμβόλιζε την Ερμιονική πορφύρα την οποία επεξεργαζόντουσαν και στην αρχαία πόλη Αλίκη ή Αλιέων στο Πορτοχέλι. Στο επάνω μέρος είχε την επιγραφή - ΔΗΜΟΣ ΚΡΑΝΗΔΙΟΥ – και στο κάτω μέρος κλάδοι ελιάς, φημισμένη άλλωστε η περιοχή από εκείνους τους χρόνους για την καλλιέργειά της, τους ελαιώνες και το ελαιόλαδο.


Η Τρίτη σφραγίδα του Δήμου Κρανιδίου που παρουσίασε ο δήμαρχος ήταν αυτή που έφερε στο κέντρο της ως έμβλημα το κεφάλι της Θεάς Δήμητρας και στο κάτω μέρος πάλι κλαδιά ελιάς.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως μέχρι τις μέρες μας οι Κρανιδιώτες είναι καλύτεροι επιχειρηματίες και έμποροι από όλους τους γηγενείς Ερμιονιδείς. Έτσι λοιπόν βλέπουμε πως αρχικά χρησιμοποίησαν τον Άγιό τους για την οργάνωση και την πρόοδο της τοπικής κοινωνίας τους.

Στη δεύτερη σφραγίδα προβάλλουν με τα δελφίνια, τον κοχλία και τους κλάδους ελιάς, τον εμπορικό τους ναυτικό στόλο, την παραγωγή και το εμπόριό τους.

Και στην τρίτη σφραγίδα αφού το εμπόριο αρχίζει να γίνεται σιγά – σιγά από τις αρχές του 20ου αιώνα με χερσαία και άλλα μέσα, (φθίνει το θαλάσσιο και παρακμάζει η εμπορική ναυτιλία αυτών των χρόνων με τα ιστιοφόρα πλοία) τότε οι Κρανιδιώτες τοποθετούν στη σφραγίδα του Δήμου τη Θεά Δήμητρα ως σύμβολο και προστάτιδα της αγροτικής παραγωγής. Ως γνωστό η Θεά Δήμητρα ήταν προστάτης και της Ερμιόνης, της Θερμησίας και άλλων τόπων της  Επαρχίας μας. Με το έμβλημα λοιπόν αυτό,  προβάλλεται  η αγροτική τους παραγωγή.

Ο δήμαρχος γλαφυρός και ρητορικός όπως πάντα μέσα σε λίγο χρόνο μας είπε με λίγα λόγια πολλά, πάρα πολλά... Με τα ντοκουμέντα που παράθεσε ήταν πολύ παραστατικός και μας ταξίδεψε και νοερά στο Κρανίδι και την Ερμιονίδα εκείνων των χρόνων.
Όμως, όσοι  Ερμιονίτες παραβρέθηκαν σ’ αυτή την εκδήλωση  κατά κοινή ομολογία μελαγχόλησαν, ενώ στη συνέχεια τους  δημιουργηθηκε  η εξής σκέψη και προβληματισμός: «Ο κ. Καμιζής ως Κρανιδιώτης καλά κάνει και προβάλλει τον τόπο του. Την Ερμιόνη μας, τα τελευταία 16 χρόνια σε ποιόν δημοτικό άρχοντα είχε αναθέσει η πλειοψηφία των κατοίκων της την τύχη αυτής της ιστορικής πόλης, την οποία τελικά  δυσφήμισε,  διέφθειρε, αλλάζοντάς της ακόμα και τον ίδιο το χαρακτήρα και την κουλτούρα της…»

Φώτο - ρεπορτάζ 
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ