Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κυριακή 7 Απριλίου 2019

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του Δημήτρη Καμιζή - Προς συγκρότηση ενιαίας Εθελοντικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης Κρανιδίου!! .



Σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Λυκείου Κρανιδίου ο επί 12 χρόνια Δήμαρχος Κρανιδίου και Ερμιονίδας Δημήτρης Καμιζής παρουσίασε με παρρησία και σαφήνεια τις θέσεις του για την ενίσχυση του  θεσμού  των Ελληνικών Κοινοτήτων με πρόσκληση - πρόταση για συγκρότηση  ενιαίας Εθελοντικής Κίνησης της Κοινότητας  Κρανιδίου.΄


Λίγος κόσμος ανάλογα με τη σπουδαιότητα του ζητήματος έδωσε το παρών του, κυρίως υποψήφιοι αυτών των δημοτικών εκλογών.

Ο πρώην Δήμαρχος άρχισε την ομιλία του με μια ιστορική αναδρομή στις πρώτες ελληνικές Κοινότητες μετά την επανάσταση (1822) που ήταν βασισμένες στην εθελοντική προσφορά των μελών της κάθε Κοινότητας. 
Με αυτή τη δομή πορεύτηκε το νεοσύστατο ελληνικό κράτος μέχρι τη δολοφονία του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας Ι. Καποδίστρια. Κατόπιν επί βασιλείας Όθωνα υπήρξαν κάποιες μεταβολές για να λειτουργήσουν οι  Κοινότητες των Ελλήνων μέχρι που ο  Κρανιδιώτης Υπουργός Εσωτερικών της Ελληνικής κυβέρνησης Εμμανουήλ Ρέπουλης  με Πρωθυπουργό τον  Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Μάιο του 1911 έφερε στη συνεδρίαση της Βουλής προς ψήφιση τον Νόμο περί Αυτοδιοίκησης.

Ο ρήτορας Εμμ. Ρέπουλης με ένα χειμαρρώδη φλογερό και πατριωτικό λόγο 
παρουσίασε το εν λόγω νομοσχέδιο.



Με αυτό το Νόμο που και αυτός περιείχε στοιχεία εθελοντισμού  λειτούργησαν με μικρομεταβολές οι Κοινότητες  μέχρι  το 1998, όπου άλλαξε η λειτουργία τους με το Νόμο «Καποδίστρια», άλλαξε και η εθελοντική τους δομή και βασίστηκε η λειτουργία τους στα Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα. Το ίδιο συνέβη και με το δεύτερο Νόμο "Καλλικράτη" όπως και τώρα με τον "Κλεισθένη' χωρίς ουσιαστικές μεταβολές. (σ.σ. τελικά φτάσαμε στο τίποτα και στο μαρασμό!) 

Ο κ. Καμιζής έμπειρος και διορατικός πολιτικός είχε διαβλέψει προ πολλού τις συνέπειες αυτού του μοντέλου λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το διαλαλούσε παντού και κυρίως με την αρθρογραφία του στον Τύπο. Γι’ αυτό το λόγο ήταν υπέρμαχος της ενιαίας εθελοντικής κοινοτικής δράσης.  Έτσι αφού «έφτασε ο κόμπος στο τέχνι» όπως λέει ο λαός θεωρεί επιβεβλημένο οι τοπικές δημοτικές κοινότητες να λειτουργήσουν κυρίως με εθελοντικό τρόπο. Να αφήσουμε πίσω μας  όλοι μας "το εγώ"  και να δράσουμε "με το εμείς"... 
Αυτό δεν ωφελεί μόνο οικονομικά και υλικά την Κοινότητα, αλλά εξευγενίζει την ψυχή και το πνεύμα των μελών της!!..
 Ως εκ τούτου δέχεται αυτός να κάνει την αρχή για ένα τέτοιο χαρακτήρα λειτουργίας της Κοινότητας Κρανιδίου της οποίας είναι δημότης  και δεν τον ενοχλεί τι θέση θα πάρει κατά την ψηφοφορία.  
Η πρόταση έγινε προς τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα και θέλουμε να πιστεύουμε πως θα την μεταφέρουν και στους απόντες συμπολίτες.

Η πόλης του Κρανιδίου.
Στη συνέχεια ο ομιλητής περιέγραψε με μελανά χρώματα τη σημερινή πόλη του Κρανιδίου λέγοντας, πως είναι πολύ άσχημη ή άλλοτε ωραία κωμόπολη. Είπε χαρακτηριστικά, δεν υπάρχει τέτοια πόλη σε όλη την   Ελλάδα με τόσα ερειπωμένα και ακατοίκητα κτήρια. Βλέπει κανείς, μέσα από αυτά, να ξεπετάγονται άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων και αγνώστων ταυτοτήτων και λοιπών στοιχείων. Αυτή η εικόνα και η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πρέπει να κάνουμε κάτι και αυτό είναι υποχρέωση της Κοινότητας. Δηλαδή όλων εμάς!! ....



Στο τέλος της ομιλίας του πρώην Δημάρχου το λόγο πήραν ο Δήμαρχος Ερμιονίδας  και υποψήφιος Δήμαρχος Δ. Σφυρής. Οι Δ.Σ. και υποψήφιοι Δήμαρχοι Ι. Γεωργόπουλος και Αναστ. Λάμπρου. Οι υποψήφιοι-  Π.Σ. Ν. Παπάς και  ο Δ.Σ. και υποψήφιος Χρήστος  Μπαλαμπάνης, καθώς και άλλοι συμπολίτες . 
Όλοι τους σε γενικές γραμμές συμφώνησαν με τις θέσεις και τις απόψεις του κ. Καμιζή αυτό που μένει, είναι να το δούμε  στην πράξη στη συνέχεια…






Φώτο – ρεπορτάζ 
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: