Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Τέτοιες μέρες πριν 11 χρόνια η "εθελοντική ομάδα φροντίδας οικισμών" του Δήμου Ερμιονίδας στα Δίδυμα!...

Ρεπορτάζ μου δουλεύοντας παράλληλα και ως εθελοντής στην ομάδα... 

-> τι δεν καταλαβαίνετε;;; ...

==========================================================================================================================================================================================================================================================================================

.
Σάββατο, 16 Απριλίου 2011

.

Τα ευλογημένα χέρια ήταν εκεί και προσφέρανε εθελοντικά αυτό που ξέρουν πολύ καλά… έλειπαν τα καταραμένα στόματα!!!

Φωτο- ρεπορτάζ
Σταμάτης Δαμαλίτης
.
Και αυτή τη φορά ο σκληρός πυρήνας της ομάδας οι αποκαλούμενοι συνειδητά θα λέγαμε από τους συμπολίτες τους «Ερμιονιδίστας» με μπροστάρηδες τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας των Διδύμων κ. Π. Σερέτη, την αντιδήμαρχο των βόρειων τοπικών κοινοτήτων του Δήμου κα Παναγιώτα Σαμπάνη- Μπάρδη, την πρόεδρο της Δημοτικής κοινότητας Κρανιδίου κας Δήμητρα Μονά λαμπερό δείγμα κουλτούρας και δημοκρατικών αρχών που δε λείπει από καμία εξόρμηση δράσης της ομάδας, τον πρόεδρο του Πορτοχελίου κ. Κ. Κόκκαλη, μικρή αντιπροσωπία του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου «Οι Διόσκουροι» δημότισσες- νοικοκυρές του χωριού και άλλοι, έδωσαν μια ξεχωριστή νότα αισιοδοξίας και ζωντάνιας στην ήσυχη κοινωνία του χωριού.

Το διαφορετικό στη σημερινή αποστολή από τις άλλες που έχουμε αναφερθεί – Πορτοχέλι- Κρανίδι – Ερμιόνη ήταν μια θετική έκπληξη, ό,τι οι χώροι που επιμεληθήκαμε ήταν τρία πανέμορφα μικρά πάρκα αριστερά και δεξιά από τον κεντρικό Ι. Ναό τα οποία δεν παρουσίαζαν σε καμία περίπτωση την εικόνα εγκατάλειψης που συναντήσαμε σε παρόμοιους κοινόχρηστος χώρους στις πιο πάνω τρείς κοινότητες. Έτσι η δουλειά μας ήταν πιο εύκολη από τις αλλες φορές και είχαμε το χρόνο και την άνεση να την κάνουμε όσο πιο σωστά μπορούσε να γίνει. 
Βέβαια η πρόσκληση της συντονίστριας της εθελοντικής ομάδας κας Τέτας Μονά (την έχουμε αναρτήσει) ήταν προς όλες τις κατευθύνσεις και τους τοπικούς παράγοντες της κοινότητας αλλά εις μάτην…

Π.χ. Από τον σύλλογο «Οι Διόσκουροι» από τα 32 μέλη του, έδωσαν το παρόν τους με συμμετοχή στις εργασίες οι εξής: Απόστολος Οικονομόπουλος πρόεδρος, Χρήστος Βλάχος αντιπρόεδρος, Δορμπάρη Γεωργία, Γιώτα Παπαθανασίου, Αργύρης Μπάρδης, Κατερίνα Κουρτέση.

Αυτό που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν, αυτοί οι ωραίοι αξιοποιημένοι με αναπλάσεις κοινόχρηστοι χώροι, πως γλυτώσανε από τις άνομες ορέξεις και την απληστία των ιδιοκτητών, κάτι που δε συμβαίνει ιστορικά από ότι γνωρίζουμε π.χ. στην Ερμιόνη και στο Κρανίδι. Διασταυρωμένες πληροφορίες που πήραμε είναι οι εξής: Δυο κυρίες εκ Διδύμων που δουλεύαμε μαζί μάς είπαν πως αυτές οι αναπλάσεις έγιναν επί κοινοτάρχη κ. Μαλτέζου, αλλά και όλοι οι κοινοτάρχες δίνανε μάχες (!!) για τους κοινόχρηστους χώρους. Δεν χαρίζανε ούτε μια σπιθαμή γης. Η άλλη πλευρά μας είπε, πως ο οικισμός έχει κτιστεί σε μεγάλη έκταση που αν και αρκετοί ιδιώτες σφετερίστηκαν κοινόχρηστους χώρους τελικά έμειναν και αυτοί  για τους οποίους μιλάμε και έγιναν από την κοινότητα αυτές οι ωραίες αναπλάσεις.

Τελικά εγώ προσωπικά αισθάνθηκα ωραία σ’ αυτόν τον περιβάλλοντα χώρο και σ΄αυτό ήρθε να συμπληρώσει η φιλοξενία των τοπικών παραγόντων που συμμετείχαν σ’ αυτή την εκδήλωση με κεράσματα και άλλα, πολύ περισσότερο δε, από την γλυκιά έκπληξη των περαστικών κατοίκων για ότι βλέπανε, χωρίς βέβαια να συμμετέχουν.

Όμως, αυτό που  μένει σε αυτές τις εθελοντικές δραστηριότητες είναι, η θύμηση που σου γαληνεύει την ψυχή  και σε κάνει να αισθάνεσαι περήφανος π.χ. ότι το καπάκι του ιστορικού πηγαδιού μέσα στο χωριό (Φώτο) το έβαψα εγώ με δική μου πρωτοβουλία,  την έκδηλη ικανοποίηση μιας κυρίας που έβγαινε μέσα από τη ψυχή της την ώρα που ασβεστώναμε τους κορμούς των δέντρων μέσα στα πάρκα και στα πεζοδρόμια και άλλα πολλά, που νοερά μπορείτε να δημιουργήσετε στο νου σας....

Δεν υπάρχουν σχόλια: