Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Η Βιβή Σκούρτη με την άλλη ιδιότητά της ως Πρόεδρος της «Εταιρείας Μελετών Ερμιονίδας» σε ξενάγηση στο ιστορικό και θρυλικό Μπίστι …

 ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΟ ΜΠΙΣΤΙ ΜΑΣ

 


Την Τετάρτη 31 Μαϊου  είχαμε τη χαρά και την τιμή ως εκπρόσωποι της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ να βρεθούμε με τους  μαθητές και καθηγητές του σχολείου Κρανιδίου Δεύτερης Ευκαιρίας και να περπατήσουμε μαζί  στο Μπίστι μας, σ’ ένα μνημείο φυσικής και αρχαιολογικής κληρονομιάς.

Συνάντηση, συστάσεις και καλωσόρισμα στο ξωκλήσι του Αη Γιάννη, που απετέλεσε και την αφετηρία του περιπάτου μας.

Πρώτος σταθμός μία από τις στέρνες, που κάποτε ξεδίψαγε ανθρώπους και ζώα, τη γεμάτη σκουπίδια που βρίσκεται περιφρονημένη και εγκαταλελειμμένη.

Στη συνέχεια ο παραδοσιακός μύλος των Μητσαίων, επιβλητικό μνημείο της προβιομηχανικής εποχής και  πολιτισμού, ριζωμένος μέσα στο αριστούργημα της φύσης, που  την φτερωτή του τροφοδοτούσε ο άνεμος  και  με την πίεση που ασκούσε γύριζε τις μυλόπετρες, και φυσικά η σπηλιά της Βιτόριζας  με τους μύθους και τις ιστορίες της. >>>>>>>>

Σκοπός μας ήταν να βρεθούμε στην Πλατεία, στα θεμέλια των αρχαίων ναών μας, αλλά μας εμπόδισε η πυκνή άκοπη βλάστηση από τα ξερόχορτα, έτσι κινηθήκαμε περιμετρικά καταλήγοντας στην έξοδο και δίπλα στο ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου προστάτη των ναυτικών μας.

Ρεμβάσαμε, μιλήσαμε, φωτογραφηθήκαμε και στη συνέχεια βρεθήκαμε στα Μαντράκια  για αξιολόγηση καφέ και αποχαιρετισμό.

       Φεύγοντας πήραμε μαζί τις μορφές σας, αυτές του μόχθου, της εργασίας στο ξενοδοχείο ή στην οικοδομή, αλλά και τη δίψα σας για μάθηση, για γνώση.

Καλό σας καλοκαίρι!

Καλή σας δύναμη!

Σας ευχαριστούμε πολύ συνάδελφοι, Τάσο Λάμπρου και Δημήτρη Αργείτη.

Για το Δ.Σ. της ΕΜΕ

Η Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: